9.3.2022 klo 19.30 Ilves FS – HIFK FS, Kauppi Sports Center vm. 1-0 ja 2-2, 2-2 (2-2)

IFK:n ja Ilveksen välinen tasainen kamppailu ratkesi vasta voittomaalikilpailun 19:sta laukojaparissa, kun Ilveksen Heta Huhtaniska osui ainoana laukojana 10 metrin pisteeltä.

Tähtirinnat olivat ottelun ensiminuutit vahvoilla ja peli pyöri pääosin kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Ilveksellä oli haasteita purkaa valkoisissa vierasasuissa pelanneen HIFK:n prässiä ja vieraat saivatkin heti ensiminuuteilla pari kulma- ja rajapotkua hyökkäyspäässä.
Stadilaisten hyvä vaihe katkesi kuitenkin lyhyeen, kun Sanna Rautio riisti pallon hyökkäyspäässä IFK:n kommunikointivirheen seurauksena ja kuljetti vasempaan laitaan laukoen samalla tulisesti pallon maalin oikeaan alanurkkaan ja siirtäen kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 03:47.
Vierasjoukkueen synkkä hetki sai pian jatkoa, kun Ilves ansaitsi nopealla vastahyökkäyksellä itselleen rajapotkun hyökkäysalueelta. Tiina Pöyry pelasi pallon rajalta Rautiolle noin 12 metriin, mistä tämän laukaus oli jälleen tulinen, mutta suuntautui keskelle maalia, se kuitenkin yllätti IFK-maalilla torjuneen Tytti Mikkolan ja livahti tämän jalkojen välistä maaliin. Peli kotijoukkueelle jo 2-0 ajassa 03:34.

HIFK toipui takaiskuista hyvin ja sai jälleen pelin painettua Ilveksen kenttäpäätyyn, kalastaen samalla kourallisen hyökkäysalueen erikoistilanteita. Ilves oli paineen alla vaikeuksissa ja se pyrki murtamaan HIFK -puolustuksen nopeilla vastahyökkäyksillä, tai avaten peliä pidemmillä suoraviivaisilla avauksilla vierasjoukkueen prässin alle joutuessaan. Yksi tällainen nopeampi vastahyökkäys olikin tuottaa tulosta reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen kun Nella Hartikainen vapautui oikealla laidalla ja tämän kova laukaus viuhui vain hieman ohi HIFK -maalin.

Hetken näytti jo siltä että Ilves selviää takaiskuilta, mutta lopulta ajassa 14:53 HIFK sai jahtaamansa kavennuksen. Hilla Romppanen siirsi hyökkäysalueen rajapotkun Anna-Kaisa Hannukselalle, jonka laukaus otti pienen kimmokkeen Ilves -puolustajasta ja yllätti kotijoukkueen maalilla torjuntavastuun kantaneen Lilli Sandströmin ensimmäistä kertaa ottelussa.
Vierasjoukkueen tasoitus tuli vain reilua minuuttia myöhemmin Iina Aholan jalasta. HIFK:n prässi puri ja Selja Laine katkoi syötön keskialueella, tämän syöttö Ilves -puolustajan puikoista vapautti Hanna Halosen oikealla laidalla, joka jatkoi takatolpalle Aholalle. Tämän ensimmäisen laukauksen tielle Sandström vielä venyi, mutta Ahola oli ensimmäisenä irtopallossa ja sijoitti tilanteeksi 2-2 ajassa 16:16.

Pian maalin jälkeen IFK:n virhetili täyttyi, jonka johdosta vierasjoukkue laski prässitasoaan, Ilves käytti tämän hyväkseen ja sai vuorostaan luotua myös pidempiä pallonhallintajaksoja ja pelin kuva tasoittui jakson lopun ajaksi. Huippupaikkoja ei kummallakaan maalilla enää nähty, joten tauolle siirryttiin 2-2 tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi jälleen HIFK hienoisessa hallinnassa ja ensimmäinen huippupaikka nähtiin jo jakson ensimmäisellä minuutilla. Mikkola maalillaan katkoi Ilveksen pitkän avauksen ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Romppanen harhautti Ilves-puolustajan oikealla karaten kolmella yhtä vastaan ja vapautti lopulla syötöllään Kröger – Sirén kaksikon jo kahdella nollaa vastaan, mutta Sandströmin aggressiivinen esiintulo maaliltaan pelasti Ilveksen takaiskulta.
Seuraavaa huippupaikkaa saatiin odotella toisen jakson kuudennelle minuutille kun Hannuksela laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta pallon tolppaan. Vain hetkeä myöhemmin Laine – Halonen -kaksikko petasi Selma Rantalalle paikan maalialueen rajan tuntumaan, mutta tämän tulinen laukaus viuhui hieman ohi oikealta.
30 Peliminuutin paikkeilla IFK:n paine oli tuottaa tulosta, kun Ahola tykitti Halosen tarjoilemasta kulmapotkusta pallon voimalla kohti maalia, mutta Ilves selvisi säikähdyksellä ja pallo osui maalin ristikkoon.

HIFK:n jatkaessa paineistamista oli Ilveksen paikat vierasjoukkueen kenttäpäädyssä vähissä, kenties toisen jakson paras tilanne sille avautui 35 minuutin pelin jälkeen, kun se sai vapaapotkun kymmenen metrin paikkeilta, mutta Raution terävä laukaus pysähtyi Halosen vatsalihaksiin. Vauhdikkaasta pelistä huolimatta maaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisua siirrytiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan alkuun Tuula Sirén pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Sandström peitti tilanteen hyvin. 43 Minuutin kohdalla Ilves oli siirtyä johtoon, kun Mikkola ensin torjui laukauksen, mutta HIFK sekoili oman maalin edustalla ja Ilves riisti pallon itselleen takaisin Mikkolan palautuessa vielä aiemmasta torjunnastaan. HIFK:ssa viime kaudella ihastuttanut Ilona Mikkelä laukoi kuitenkin pienestä kulmasta tolppaan ja Rantala purki paluupallon väljemmille vesille.
Jatkoaikakaan ei lopulta tuonut selvyyttä paremmuudesta, joten ratkaisua siirrytiin hakemaan 10 metrin vapaapotkukilpailusta. Melkoinen kilpailu siitä syntyikin, sillä molemmat maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana yhteensä 37 laukauksen ajan, kunnes Heta Huhtaniska ratkaisi ottelun Ilvekselle 19:sta laukaisuparissa.

03:47 1-0 Sanna Rautio
04:34 2-0 Sanna Rautio (Tiina Pöyry)
14:53 2-1 Anna-Kaisa Hannuksela (Hilla Romppanen)
16:16 2-2 Iina Ahola

Tähtipelaajat
Anna-Kaisa Hannuksela (HIFK)
Tiina Pöyry (Ilves)

HIFK nähdään parketilla tulevana sunnuntaina, kun se matkustaa playoffpaikkansa viime kierroksella varmistaneen Kampuksen Dynamon vieraaksi Jyväskylään.