Syyskausi päättyi tuplaviikonloppuun, josta tarttui mukaan kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Summataan vuoden viimeiseen otteluraporttiin molemmat ottelut peräjälkeen.

18.12.2021 klo 13.00 FC Nokia – HIFK FS, Harjuniityn Liikuntahalli 0-4 (1-7)

HIFK:n tuplaviikonloppu alkoi vierailulla Nokialle, jossa vastaan asettui joukkueelle entuudestaan tuntematon liiganousija FC Nokia. Sarjanousija jäi lopulta vaille mahdollisuuksia Stadilaisten napatessa kolme sarjapistettä rutiinivoitolla.

Vierasjoukkue IFK:n hallinnassa alkaneen ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 03:51, kun Hanna Halosen syöttö tavoitti Daniela Tjederin oikealta kentän päädyn tuntumasta, josta tämä pelasi takaviistoon Anna-Kaisa Hannukselalle. Hannukselan tulinen kuti löysi tiensä vasemman tolpan juureen pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehneen Jasmine Stubben luodessa maskia. Peli vanheni vain reilun minuutin kun Tjederin syöttö tavoitti Halosen maalinedustalta, joka nosti näppärästi pallon yli vastaantulleen maalivahti Emmi Kortesmaan.

Kotijoukkue Nokialla oli omat paikkansa, jotka se loi pääosin nopeista vastaiskuista tai suoraviivaisista hyökkäyksistään, mutta sen muutamat hyökkäykset pysähtyivät viimeistään IFK:n maalilla torjuntavastuun ottaneen Minja Kolkan käsiin. IFK työllisti Kortesmaata Nokian maalilla, mutta tämä osoitti vahvoja otteita ja seuraava maali nähtiin vasta ajassa 14:46. Karoliina Kröger katkaisi kotijoukkueen hyökkäyksen keskikentällä ja pelasi Hanna Putaalan kautta Selma Rantalalle, tämä jatkoi edelleen Putaalalle, joka tavoitti nappisyötöllään Krögerin takatolpalta. Krögerin laukaus kilpistyi maalivahdin käsien kautta verkon perukoille ja merkittiin omaksi maaliksi.
Vielä ennen jakson loppua nähtiin toinen oma maali ajassa 18:49. Tjeder tarjoili maalin taustalle vasemmalle Stubbelle, jonka siirto takaisin keskustaan katkesi liukuvaan Nokia -puolustajaan ja painui maaliin. Tauolle siirryttiin 0-4 vierasjohdossa.

Toinen jakso alkoi jälleen IFK:n otteessa, mutta myös Nokia sai muutamia tilanteita vierasjoukkueen kenttäpäätyyn. Seuraava maali nähtiinkin Stadilaisten verkkoon, kun pirteästi pelannut Maaria Roth katkaisi syötön keskialueella ja käynnisti vastahyökkäyksen tempokuljetuksella. Hän ohitti IFK -puolustajan ja laukoi varmasti vasemmalla jalallaan tilanteeksi 1-4 ajassa 25:24.

Peli eteni hyvän tovin näissä lukemissa, kunnes IFK iski kolme maalia kolmeen minuuttiin. Ensin ajassa 32:58 IFK:n vastahyökkäys pelattiin Tjederin kautta Haloselle ja tämän toimesta takatolpalle Hannukselalle. Nokia puolustuksen liukutaklaus häiritsi viimeistelyä siinä määrin että Hannukselan laukaus suuntautui ohi takatolpasta, mutta Halonen seurasi tilanteen loppuun ja siirsi IFK:n 1-5 johtoon. 30 Sekuntia myöhemmin IFK:n nopea hyökkäys pelattiin jälleen Tjederin kautta oikeaan laitaan Haloselle, joka syötti poikkikentän namupassin Tuula Sirénille joka laukoi vieraat viiden maalin johtoon. Kotijoukkueen musta kolmeminuuttinen huipentui ajassa 35:51, kun IFK sai maalivahdille palautuksen johdosta epäsuoran vapaapotkun maalialueen rajalta. Hannukselan toinen yritys tuotti tulosta, kun tämä pääsi kaksi kertaa laukomaan Nokia -puolustuksesta pomppivaan irtopalloon ja viimeisteli loppulukemiksikin jääneet 1-7 lukemat.

Pitkään polvivamman vuoksi sivussa ollut ja paluun kentille tehnyt Jasmine Stubbe summasi lyhyesti fiiliksiä pelin jälkeen.

– Oli siistiä päästä jälleen itse pelaamaan ja vaikka tauko hieman vielä näkyi omassa tekemisessä olen kokonaisuutena tyytyväinen paluuseen. Joukkueena pelattiin hyvällä rutiinilla, ei kenties kauden parasta peliä, mutta vahvaa perus-suorittamista.

03:51 0-1 Anna-Kaisa Hannuksela (Daniela Tjeder)
05:00 0-2 Hanna Halonen (Daniela Tjeder)
17:53 0-3 Oma Maali (FC Nokia)
24:55 0-4 Oma Maali (FC Nokia)
25:24 1-4 Maaria Roth
32:58 1-5 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)
33:32 1-6 Tuula Sirén (Hanna Halonen)
35:51 1-7 Anna-Kaisa Hannuksela

Tähtipelaajat
Minja Kolkka (HIFK FS)
Ella Saranpää (FC Nokia)

19.12.2021 klo 15.00 HIFK FS – FC Sport J, Pirkkolan Palloiluhalli 5-1 (4-0)

Viikonloppu jatkui sunnuntaina kotiparketilla, kun Stadiin saapui vieraita Vaasasta FC Sport J:n muodossa. Kotijoukkue otti ottelussa jälleen hienoisen hallinnan itselleen, mutta alkuminuutit edettiin maalittomassa tasatilanteessa.
Hetken tunnustelun jälkeen punapaitainen kotijoukkue laittoi parinkymmenen sekuntin juhlat vierasjoukkueen kenttäpäätyyn, josta Vaasalaisjoukkue ei enää ottelun aikana toipunut. 1-0 johtoon siirryttiin ajassa 04:30, kun jälleen torjuntavuorossa ollut Minja Kolkka lähetti avauksellaan Tjederin kovaan kuljetukseen, tämä käytti palloa Hannukselalla oikeassa laidassa, jonka zippi keskustaan löysi takaisin Tjederin jalkaan ja siitä kahdella kosketuksella maalin vasempaan nurkkaan.
Sportin vielä nuollessa havojaan edellisen maalin jäljiltä Halonen syötti keskustaan Tjederille ja haki pallon välittömästi takaisin itselleen, syöttö uudelleen maalin eteen Tjederille ja vielä kerran takaisin Haloselle, joka ujutti pallon Lotta Rosenströmin jalkojen välistä maaliin 18 sekuntia edellisestä.

Kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin kenties illan kaunein osuma kun Kröger-Laine-Ahola-Rantala -kentällinen pyöritti peliä Sportin kenttäpäädyssä. Laine tarjoili syötön vasempaan laitaan Rantalalle, joka hyödynsi Laineen tarjoaman blokin ja pommitti tulisen oikean jalan laukauksen kymmenestä metristä aivan maalin oikeaan ylänurkkaan ajassa 06:52.

Seuraavaa maalia saatiin tovi odotella, sillä vieraiden maalilla torjunut Lotta Rosenström torjui ajoittain ilmiömäisesti IFK:n laukauksia. Sportilla oli itselläänkin muutamia tilanteita kotijoukkueen kenttäpäädyssä, jotka se kykeni luomaan yleensä nopeilla vastahyökkäyksillään. Minja Kolkka oli pariinkin otteeseen pakotettu vastaantuloihin, mutta tämä kykeni peittämään vieraiden parhaat yritykset erinomaisesti.
Kotijoukkueen kannattajat saivat lisää ilonaiheita ajassa 14:56, kun ottelun alla marraskuun Naisten Futsal Liigan kuukauden pelaajaksikin palkittu Daniela Tjeder oli jälleen pahanteossa. Tjeder kamppaili pallosta vieraiden päädyssä vasemmalla laidalla ja pelasi sen Hannukselalle, tämä harhautti vasemmalle jalalleen ja laukoi kohti maalia. Tjeder oli kerinnyt jo toimistoonsa maalinedustalle ja ohjasi Hannukselan laukauksen maalin vasempaan nurkkaan. Lisämaaleja ei jaksolla enää nähty joten tauolle siirryttiin punapaitojen johtaessa luvuin 4-0.

Toiselle jaksolle tuli jopa ensimmäistä jaksoa pirteämmin esiintynyt kotijoukkue, sillä se kykeni tuon tuostakin luomaan erinomaisia maalipaikkoja Sportin maalille. Lähellä maalintekoa olivat ainakin Jasmine Stubbe, Daniela Tjeder, sekä Anna-Kaisa Hannuksela, mutta lisämaaleja ei siitä huolimatta nähty pitkään aikaan. Toinen jakso kerkesi vanheta yhdeksän minuuttia, kun liigan pistepörssin kärkisijan nimiinsä napannut Tjeder onnistui iskemään jo kauden neljännen hattutemppunsa. Tjeder käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja pelasi pallon oikeaan laitaan Haloselle, tämä nosti pallon pienen kisuttelun jälkeen maalinedustalle, jonne Tjeder oli rientänyt viimeistelemään yhdellä kosketuksella pallon maalin vasempaan nurkkaan.

Ottelun edetessä IFK jatkoi hallintaansa, mutta toisen jakson jälkimmäinen kymppiminuuttinen ei ollut enää aivan jakson alun kaltaista lentoa ja Sport pääsi ajoittain hieman paremmin peliin mukaan. Ajassa 34:52 Sport rikkoi kuparisensa, kun Roosa Ojala kavensi lukemiksi 5-1. Sport pelasi hyökkäyksen vasempaan laitaan Vilma Rosenströmille joka siirsi pallo kohti keskustaa. Hannuksela näytti jo katkovan syötön, mutta tuli Sport -pelaajan toimesta kaadetuksi loukaten samalla nilkkansa. Stubbe kykeni purkamaan ensimmäisen laukauksen maaliviivalta, mutta loukkaantumisen johdosta alivoimainen IFK ei kerinnyt irtopalloon vaan siinä ensimmäisenä oli Sportin Roosa Ojala, joka laukoi vieraiden kavennusosuman.

Ottelun viimeiset minuutit mentiin melko vauhdikkaasti päädystä päätyyn, mutta lisäosumia ei nähty kumpaankaan maaliin joten loppuvihellys kuultiin HIFK:n voittaessa viikonlopun toisen ottelunsa luvuin 5-1. Tähtirintojen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi viikonlopun otteita lyhyesti kamppailun jälkeen.

– Kaksi rutiinivoittoa ja hyvää tekemistä joukkueelta läpi viikonlopun. Erityisen iloinen olen Jassun (Stubbe) onnistuneesta paluusta pelikentille loukkaantumisen jälkeen, sekä Minjan (Kolkka) hyvistä otteista meidän maalinsuulla. Tuplaviikonloppu ei myöskään tuottanut haasteita ja joukkue jaksoi pelata hyvällä tempolla läpi viikonlopun. Tästä on hyvä lähteä joulutauon viettoon.

04:30 1-0 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
04:48 2-0 Hanna Halonen (Daniela Tjeder)
06:52 3-0 Selma Rantala (Selja Laine)
14:56 4-0 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
29:00 5-0 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)
34:52 5-1 Roosa Ojala

Daniela Tjeder (HIFK FS)
Anni Rintanen (FC Sport J)

Seuraavan kerran HIFK nähdään pelikentillä vasta 8.1, kun runkosarjan toinen puolikas käynnistyy vierasottelulla PJK:ta vastaan.