PJK – HIFK FS, Pirkkalan Vapaa-aikakeskus 8.1 klo 17.00

HIFK aloittaa syyskautensa Naisten Futsal Liigassa PJK:n vieraana. Playoff-viivan tuntumassa yhdeksäntenä sarjataulukossa majaileva PJK lähtee kotikentälläänkin otteluun altavastaajana, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi IFK:n murskajaisiin luvuin 8-0.

PJK lähtee kevätkaudelle neljän ottelun tappioputkessa, mutta marraskuun lopulla koetun IFK -tappion jälkeen se on kyennyt pelaamaan tasaisia otteluita sarjan kärkijoukkueita vastaan osoittaen piristymisen merkkejä. Kolme edellistä otteluaan se hävisi niukasti maalin erolla Ilvestä, FTK:ta ja KaDya vastaan.

ACE:n sarjapaikan nimiinsä lunastanut PJK on ollut vaikeuksissa erityisesti hyökkäyspäässä ja maalipaikkojen luomisen, sekä viimeistelyn kanssa on ollu haasteita läpi kauden. Maajoukkueenkin vakiokalustoon kuuluva nopea vasenjalkainen Sini Lauermaa ei ole päässyt pitkän loukkaantumisen jälkeen vielä aivan edelliskausien tasolleen ja tehot ovat loistaneet poissaolollaan. Muun joukkueen ruudin ollessa niinikään kosteaa ei sarjassa neljänneksi vähiten maaleja päästänyt PJK ole kerännyt kuin 13 pistettä 11 otteluun.

PJK:n syyskauden tehokkain pistenanen oli viime kaudella liigadebyyttinsä tehnyt kovapotkuinen Annette Korin tehoin 7+1.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ei tuijota edelliseen PJK -otteluun ja uskoo kotijoukkueen parantavan huomattavasti esitystään.

– PJK on kärsinyt jonkin verran poissaoloista kauden aikana ja heiltä puuttui avainpelaajia myös meidän keskinäisessä ottelussa, joten en liiemmin tuijottaisi tuota tulosta. He puolustavat yleensä kurinalaisesti ja tolppien välistä löytyy Suomen futsaleliittiin kuuluva maalivahti, luultavasti ruma tappio Helsingissä myös kasvattaa nälkää tulevaan otteluun. Täysi iltapuhde saadaan sarjapisteiden eteen tehdä aivan varmasti.

HIFK oli syyskaudella sanalla sanoen vakuuttava. Tähtirinnat päästivät 11 otteluun vain käsittämättömät kuusi maalia ja pelasivat yhtä monta nollapeliä. Joulutaukoa joukkue siirtyi viettämään kymmenen ottelun voittoputkessa sarjataulukon kakkossijalla.

Viime kaudella liigadebytanttina hopealle yltänyt Helsinkiläisjoukkue pystyi säilyttämään lähes koko pelaajarunkonsa, jonka lisäksi joukkue vahvistui kolmella uudella nimellä. Daniela Tjeder, Selja Laine, sekä Heidi Lindström siirtyivät uusina pelaajina punapaitoihin. Joukkueen kehitystyö on kantanut hedelmää, minkä lisäksi uudet vahvistukset ovat tuoneet oman mausteensa Stadilaisten peliin.

– Viime kaudella koottu joukkue on mennyt valtavasti eteenpäin ja pelaajat ovat kehittyneet futsalpelaajina erinomaisesti. Uusien pelaajien myötä on saatu joukkueeseen myös sopivasti maustetta niin hyökkäys-, kuin puolustuspäähänkin. Vuosi aloitetaan nyt hieman haaksirikkoisena, kun joukkuetta on runnellut pieni flunssa-aalto, mutta juuri sitä varten meidän rosterissa on leveyttä ja pystyn luottamaan mihin tahansa nelikkoon joka kentällä töitä paiskii. Somero summaa.

IFK:n tehonaisena on häärinyt koko sarjan pistepörssiä johtava Daniela Tjeder tehoin 16+9. Kaksinumeroisissa pisteissä viilettää myös pivotin paikalta laidalle täksi kaudeksi siirtynyt Hanna Halonen 8+8, sekä kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela 5+11.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 17.00 Pirkkalan Vapaa-aikakeskuksessa ja pelataan tyhjille katsomoille. Ottelua pääset kuitenkin seuraamaan suorana Ruutu+ -palvelusta.