2.1.2021 klo 16.00 HIFK FS – MuSa Futsal 8-5 (3-2)

HIFK:n naisten vuoden ensimmäinen ottelu pelattiin lähes puolentoista kuukauden tauon jälkeen jälleen kotikentällä, kun Porilainen MuSa Futsal saapui tähtirintojen vieraaksi Pirkkolan Palloiluhalliin. Joukkueet olivat ennen lauantain kohtaamista hävinneet molemmat vain kertaalleen, mutta Porilainen MuSa Futsal koki HIFK:n käsittelyssä kauden toisen tappionsa maalirikkaan ottelun jälkeen numeroin 8-5 (3-2).

Ottelu alkoi vierasjoukkueen vahvassa hallinnassa, sillä HIFK:lla oli vaikeuksia saada omaa prässipeliään käyntiin ja Porilaisilla oli kentällä riittävästi aikaa rakentaa vaarallisia hyökkäyksiä. Toisaalta MuSan prässipeli oli ottelun ensi minuuteilla vahvaa, eikä kotijoukkue saanut omaa pallollista peliään vielä rullaamaan aivan haluamallaan tavalla. Ensimmäinen maali merkittiinkin MuSa Futsalille, kun rajapotkusta maalin etunurkkaan livahtanut pallo merkittiin HIFK:n omaksi maaliksi. Toinen tuomareista näki pallon osuneen pelaajaan matkalla, vaikka edes vierasjoukkue ei maaliin reagoinut. Kotijoukkueen kovasta protestoinnista huolimatta tilanne 0-1 vieraille ajassa 5:08.
Takaiskun jälkeen HIFK alkoi pääsemään paremmin peliin mukaan ja pelitapahtumat tasoittuivat huomattavasti. Seuraava tilastomerkintä nähtiin ajassa 7:17, kun kotijoukkueen Jasmine Stubbe nousi pallontavoittelu -tilanteessa vastustajaa korkeammalle voittaen pallon joukkueelleen. Tuomariston mielestä tilanteessa sääntöjen vastaisesti pelannut Stubbe sai tilanteesta varoituksen kotijoukkueen ihmetykseksi. Maalipaikkoja nähtiin runsaasti molemmissa päissä ja seuraava maali nähtiinkin melko pian, ajassa 9:11. Tälläkin kertaa maalintekijänä oli kotijoukkue HIFK, nyt kuitenkin kentän oikeassa päädyssä. Erinomaisen ottelun pelannut pivot Ilona Mikkelä sai pallon maalin edustalle suojaukseen, tämän siirto tavoitti terävän nousun tehneen Hanna Putaalan, joka iski pallon varmasti verkon perukoille. Molemmat joukkueista joutuivat muuttamaan peluutustaan jo ottelun alkuhetkillä, sillä vierasjoukkueen Netta Hannula loukkasi nilkkansa ennen ensimmäisen puoliajan puoltaväliä, kun taas HIFK:n Dali Meller loukkasi alkulämmittelyssä jalkateränsä.
MuSa Futsal palasi johtoasemaan kuitenkin pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen, ajassa 11:17. Milla Ljungmanin laukaus lähietäisyydeltä päätyi Tytti Mikkolan torjunnasta maalin edustalle, jossa ensimmäisenä oli vierasjoukkueen Anni-Elina Luotonen. Luotosen laukaus kimposi HIFK pelaajasta jälleen omaan maaliin, vaikkakin maali merkittiin tällä kertaa Luotosen nimiin. 36 Sekuntia myöhemmin nähtiin kuitenkin tasoitus, joka oli HIFK:n kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan käsialaa. HIFK sai vapaapotkun noin kahdeksasta metristä hieman vierasjoukkueen maalista katsottuna vasemmalta. Hannuksela päätti yrittää itse suoraan vapaapotkusta ja terävä laukaus upposikin millintarkasti MuSa -maalin etuylänurkkaan ajassa 11:53.
Pitkälti maalivahtien hyvistä otteista johtuen runsaista maalipaikoista huolimatta ensimmäisellä puoliajalla nähtiin enää yksi maali, ja tällä kertaa oli kotijoukkueen vuoro mennä ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. HIFK:n maalivahdista käynnistynyt hyökkäys kävi kaikilla pelaajilla, kunnes se päätyi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palanneelle Tuula Sirénille oikeaan laitaan. Sirénin röyhkeä haasto laidassa tuotti tulosta ja erinomainen siirto maalin taustalle löysi hyökkäykseen nousseen Jasmine Stubben, joka iski pallon voimalla maaliin ajassa 18:55. Vauhdikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-2 johdossa.

Toinen jakso alkoi jälleen vauhdikkaasti, tällä kertaa tahtipuikkoa hallitsi kuitenkin hiuksen hienosti kotijoukkue HIFK. Kotijoukkueen kannalta ottelun synkin hetki nähtiin silti juuri toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun erinomaista ottelua pelannut, syksyn aikana polvivammasta pelikentille kuntoutunut Anniina Ponkkonen loukkasi polvensa pahan näköisesti. Ponkkosen loukkaantumisen johdosta ensimmäistä kertaa HIFK -paidan päälleen pukenut Jenni Huttunen sai komennukseen pelaavaan kokoonpanoon.
Omituisten maalien ilta sai jatkoa ajassa 23:04, kun 15-vuotias Hilla Romppanen aloitti oman toisen jakson maalitehtailunsa. Romppasen terävä kaukolaukaus loi vaikeuksia MuSa -vahti Martta Perälälle, joka torjui kovan laukauksen suoraan ylöspäin. Pallon pudotessa ilmassa alaspäin Perälä yritti ohjata sen takaisin kentälle, mutta suuntavaisto oli oudosta tilanteesta ilmeisesti hieman sekaisin, sillä pallo päätyikin omaan tolppaan, siitä maalivahdin päähän ja lopulta maaliin.
MuSa ei lannistunut takaiskusta vaan kavensi tilanteeksi 4-3 ajassa 25:31. Iina Heikkilän harhautukset purivat liian innokkaaseen HIFK puolustukseen oikealla laidalla ja Heikkilä pääsi lähettämään terävän vasemman jalan laukauksen kotijoukkueen maalille. Laukaus päätyi takatolpalle, missä Anni-Elina Luotonen ohjasi sen rinnallaan maaliin ja merkkautti itselleen illan toisen maalin. Ottelun edetessä HIFK otti kuitenkin entistä tukevampaa otetta ottelun tahtipuikosta ja kykeni edelleen luomaan vaarallisia maalipaikkoja vierasjoukkueen maalille, pitäen samalla vastustajan vaarallisimmat hyökkäykset pääosin kontrollissa. Lisäksi tähtirintojen prässipeli oli erinomaista ja vierasjoukkueen pelinavaaminen kyettiin tekemään ajoittain lähes mahdottomaksi.
Lisämaaleja saatiin odotella reilut viisi minuuttia, kun kotijoukkue oli vuorostaan pahanteossa. Ajassa 31:04 nähtiin 5-3 maali, kun Hannukselalta pallon saanut Romppanen ohitti vasemmalla laidalla MuSa -puolustajan onnistuneesti, eikä vierasjoukkueen maalivahti Perälä mahtanut ohitusta seuranneelle tarkalle vasemman jalan laukaukselle mitään, vaan se painui aivan maalin takanurkkaan.
Maalin jälkeen MuSa Futsal päätti lähteä jahtaamaan seuraavaa maalia ns. lentävällä maalivahdilla pelaten. Vierasjoukkueen ylivoimapeli lähti pyörimään mallikkaasti, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei tahtonut hyvästä hallinnasta huolimatta päästä. Noin minuutin MuSa -hallinnan jälkeen Romppasen prässi puri vierasjoukkueen Iina Heikkilään ja tämän murtava syöttö epäonnistui. MuSa Futsalin Ljungman ei saanut hankalaan syöttöön kunnon kosketusta vaan se karkasi Romppaselle, joka harhautti vastaprässiä tarjonneen Heikkilän ja lähetti tarkan vasemman jalan laukauksen tyhjänä ammottaneeseen MuSa -maaliin korjaillen samalla taululle luvut 6-3 ajassa 32:01. Romppanen viimeisteli illan kolmannen maalinsa ja sai samalla kunnian olla ensimmäinen futsal liigassa HIFK:n paidassa hattutempun tehnyt pelaaja.
MuSa tuli kuitenkin jälleen kahden maalin päähän vajaat kaksi minuuttia myöhemmin lentävällä maalivahdilla pelatessaan. Elina Setälä yllätti hieman nukahtaneen HIFK -puolustuksen ja pääsi pelaamaan erinomaisen diagonaalisyötön maalin taustalle, josta löytyi täysin vapaaksi unohtunut Alina Virtala, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin ja kaventaa tilanne 6-4:ään ajassa 33:43.
Seuraavaa maalia saatiin odotella viitisen minuuttia MuSa Futsalin pyörittäessä peliä pääosin lentävällä maalivahdilla ja HIFK:n puolustaessa tiiviisti. Kotijoukkue karkasi jälleen kolmen maalin johtoon, kun Hanna Putaala tarjosi laidalla kovan paineen ylivoimaa pelanneen MuSa:n Elina Setälään. Setälän laukaus epäonnistui paineistettuna ja katkoon pääsi HIFK -kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela. Hannuksela iski pallon varmuudella oman maalinsa edustalta tyhjänä ammottaneeseen MuSa -maaliin ajassa 38:36.
Ottelu sai melkoisen tivoli-lopun, kun viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin MuSa kavensi, kun Elina Setälä lähetti loistavan kärkkärin reilusta kymmenestä metristä aivan maalin oikeen ylänurkkaan ajassa 39:15. Viimeisen maalin viimeisteli kuitenkin punapaitainen kotijoukkue. Debyyttiotteluaan pelannut Jenni Huttunen sai pallon syötön katkoneelta Ilona Mikkelältä omassa päädyssään. Huttunen ei erehtynyt vaan kruunasi debyyttinsä lähettämällä tarkan laukauksen puolen kentän tuntumasta tyhjään MuSa -maaliin viimeistellen samalla loppulukemat 8-5.

Parhaaksi pelaajaksi valittu ja hatullisen maaleja viimeistellyt Hilla Romppanen kommentoi ottelua tuoreeltaan pelin jälkeen:
”Oli se alussa vähän hankalan tuntuista ja omaa peliä haettiin jonkin aikaa. Sitten kun peli lähti pyörimään niin olihan se todella kiva nähdä että pärjätään MuSan tasoista huippujengiä vastaan näin hyvin. Pirkkolan normaalia liukkaampi lattiakaan ei ollut meille ongelma tänään” Romppanen veisteli vielä loppuun, sillä ottelu päästiin pelaamaan kerrankin pihkattomalla Pirkkolan parketilla.

Myös erinomaisen ottelun pelannut Ilona Mikkelä oli iloinen päästessään puolentoista kuukauden tauon jälkeen vihdoin kotiparketille:
”Hieman vaikean alun jälkeen parannettiin peliä kokoajan, ja tehtiin joukkueena niitä asioita joista oltiin ennen peliä sovittu. Saatiin luotua vaarallisia maalipaikkoja ja tehtiin niistä riittävästi, jotta voitto tuli. Kaiken kaikkiaan tosi hieno ja tärkeä voitto meille”

5:08 0-1 Oma Maali
9:11 1-1 Hanna Putaala (Ilona Mikkelä)
11:17 1-2 Anni-Elina Luotonen
11:53 2-2 Anna-Kaisa Hannuksela
18:55 3-2 Jasmine Stubbe (Tuula Sirén)
23:04 4-2 Hilla Romppanen
25:31 4-3 Anni-Elina Luotonen (Iina Heikkilä)
31:04 5-3 Hilla Romppanen (Anna-Kaisa Hannuksela)
32:01 6-3 Hilla Romppanen
33:43 6-4 Alina Virtala (Elina Setälä)
38:36 7-4 Anna-Kaisa Hannuksela
39:15 7-5 Elina Setälä (Milla Ljungman)
39:45 8-5 Jenni Huttunen (Ilona Mikkelä)

18 Jenni Huttunen

HIFK:n kausi jatkuu kahden ottelun verran heti ensi viikonloppuna, kun lauantaina pelataan Naisten Futsal Liigan ensimmäinen Punakulta -derby HIFK:n kohdatessa GFT:n Espoon Opinmäessä.
Sunnuntaina tähtirinnat pelaavat jälleen kotona, kun FC OPA saapuu vierailulle Helsinkiin.