8.1.2022 klo 17.00 PJK – HIFK FS, Pirkkalan Vapaa-aikakeskus 4-1 (2-1)

HIFK:n voittoputki katkesi PJK:n käsittelyssä, kun rikkonaisesti pelannut Stadilaisjoukkue kärsi kauden toisen tappionsa Pirkkalassa vuoden ensimmäisessä ottelussa.

Parin tunnustelevan minuutin jälkeen PJK sai hyvän otteen pelistä ja kamppailun ensimmäinen täysosuma nähtiinkin jo ajassa 02:45, kun IFK menetti pallon keskialueella ja PJK kontrasi nopealla nostolla kohti vieraiden maalia. Stadilaiset eivät saaneet puolustustaan organisoitua ja Sanna Koskinen pääsi tuikkaamaan Sini Lauermaan noston ohi vastaantulleen Minja Kolkan.
Ottelu vanheni tästä vain sekunteja kun Maria Ropanen pelasi rajapotkun jälkitilanteesta kaukaa matalan syötön kohti IFK -maalia ja ajassa 3:04 ottelu oli jo tilanteessa 2-0, kun pallo pomppi ohi IFK -pelaajien suoraan maalin vasempaan nurkkaan.

Takaiskujen jälkeen ottelu tasoittui ja tähtirinnat pääsivät otteluun paremmin sisälle, ottaen hienoisen hallinnan pallosta. Maalipaikkoja nähtiin kuitenkin kentän molemmissa päissä, vaikka lisäosumia saatiinkin odotella aina jakson lopulle saakka. IFK:n jakson yksi parhaista paikoista nähtiin kolmisen minuuttia ennen jakson loppua, kun se sai vapaapotkun aivan maalialueen rajalta, mutta kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan laukaus kilpistyi PJK -puolustajiin.

Jakson lopulla IFK painosti ahkerasti, mutta todella lähellä maalintekoa oli myös PJK noin minuutti ennen jakson loppua, kun Essi Koiranen pääsi nokikkain IFK -vahti Kolkan kanssa, mutta Kolkka veti tilanteessa pidemmän korren. Ajassa 19:23 vierasjoukkue sai kuitenkin jahtaamansa kavennusosuman, kun Tuula Sirén riisti pallon hyökkäysalueella Hanna Haloselle ja sai pallon itselleen vasemmalle, siirto oikealle jalalle ja tarkka nosto ohi vastaantulleen maalivahti Tiia Ropasen kavensi tilanteeksi 2-1. Jakson lopulla nähtiin vielä yksi tilastomerkintä, kun Maria Ropanen näki keltaista ajassa 19:40. Tauolle siirryttiin kuitenkin 2-1 PJK -johdossa.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä ja pallo pyöri paljon keskialueen tuntumassa ilman suurempia tapahtumia kummankaan joukkueen maaleilla. Toisen jakson vanhettua noin viisi minuuttia sai IFK vapaapotkun aivan maalialueen rajan tuntumasta, mutta Ropanen venytti kätensä Jasmine Stubben tulisen kudin tielle. Tilanteen jälkeisestä kulmapotkusta Karoliina Kröger pääsi kokeilemaan maalinedustalta, mutta tämän laukaus nousi hieman liikaa ja kilpistyi ylärimaan. Tilanteita seurasi IFK:n hyvä jakso, mutta Ropanen maalillaan PJK -puolustuksen avustamana selvitti vieraiden laukauksia melko vaivatta ja painostuksesta huolimatta todellinen uhka kotijoukkueen maalilla jäi puuttumaan.

HIFK:n hyvä jakso katkesi ajassa 29:15, kun PJK sai rajapotkun hyökkäysalueelta läheltä keskiviivaa. Vierasjoukkueen puolustuksen nukkuessa Sanna Koskinen pelasi pallon takatolpalle Koiraselle, joka korjaili lukemat 3-1:een. Maalia seurasi jälleen tasaisempi jakso ja myös PJK sai vyörytettyä hyökkäyksiään Stadilaisten päätyyn. Ajassa 32:46 kotijoukkue parantelikin asemiaan siirtyen jo 4-1 johtoon. IFK -puolustuksessa oli jälleen pientä sekaannusta ja epäonnistunut purkupallo pomppi Lauermaalle, jonka syöttö tavoitti maalin edustalle unohtuneen Koirasen, joka kiersi maalivahti Kolkan ja korjaili lukemat 4-1:een.

Takaiskun jälkeen vierasjoukkue lähti jahtaamaan kavennusta lentävää maalivahtia hyödyntäen, mutta parin minuutin painostuksen jälkeen tuomaristo katsoi ettei IFK:n ”reikäpaita” ollut sääntöjen mukainen ja kavennusta palattiin jahtaamaan tasakentällisin. Vierasjoukkueen synkkä lauantai sai lisää tummia pilviä ylleen, kun Iina Ahola loukkasi jalkaansa pahan näköisesti aivan ottelun lopulla. Puolittaisia maalipaikkoja nähtiin PJK -maalilla useita, mutta lisämaaleja ei enää nähty joten PJK sai revanssinsa ja pääsi juhlimaan vuoden 2022 alkua 4-1 kotivoitolla.

– Kokonaisuutenaan melko haluton ja rikkonainen esitys meidän koko joukkueelta tänään. PJK pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa, mutta tällä pelillä olisi vaikeaa ottaa pisteitä yhdeltäkään joukkueelta tässä sarjassa. Puretaan ottelu huolellisesti ja otetaan opiksi jatkoa varten, myös valmistautumisessa on jokin mennyt pahasti vihkoon. Epäonnistumisia tulee, mutta oleellista on se miten niihin reagoidaan. Summasi HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ottelun jälkeen.

02:44 1-0 Sanna Koskinen (Sini Lauermaa)
03:04 2-0 Maria Ropanen (Minna Kivelä)
19:23 2-1 Tuula Sirén (Hanna Halonen)
29:15 3-1 Essi Koiranen (Sanna Koskinen)
32:46 4-1 Essi Koiranen (Sini Lauermaa)

Tähtipelaajat
Hanna Halonen (HIFK)
Tiia Ropanen (PJK)

Seuraavan kerran IFK nähdään tositoimissa viikon päästä sunnuntaina 16.1, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilves FS:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 16.00 ja on tuttuun tapaan katsottavissa Ruutu + -palvelusta.