Runkosarjan kärkijoukkueet ja viime vuoden finalistit MuSa Futsal, sekä Helsingin IFK kohtaavat sunnuntain kärkikamppailussa Porin Urheilutalolla klo 15.00 alkavassa ottelussa.

Viime kauden neljästä kohtaamisesta Porilaiset veivät nimiinsä kolme, kun runkosarjassa molemmat voittivat kotonaan, mutta MuSa Futsal onnistui viemään finaalin nimiinsä suoraan kahdessa ottelussa voittaen sekä vieraissa, että kotona. Vauhdikas ja maalirikas ottelupari tarjoili neljään otteluun maaleja 8,5 keskiarvolla ja kovimmista tehopisteistä vastasivat MuSa:lta Netta Hannula hurjilla 9+2 tehoillaan, kun taas IFK:n tehokkaimpina häärivät Hilla Romppanen 4+0 ja Anna-Kaisa Hannuksela 2+2, sekä Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Ilona Mikkelä 1+3.

Sunnuntain kamppailua emännöivä MuSa Futsal porskuttaa yhdeksän ottelun voittoputkessa ja on kauden puolivälin lähestyessä vielä ilman pistementyksiä sarjan kärkipaikalla (27p). Porilaisten tehonaisina ovat häärineet Jasmin Ylikraka 8+13 ja Netta Hannula 12+7 tehoillaan, jotka oikeuttavat liigan pistetilaston #1 ja #3 sijoihin.
Porilaiset murjoivat edelliskierroksella KaDy:n vieraskentällä luvuin 2-8 ja palasi tätä edeltäneen nihkeän 2-1 FC Halikko -voiton jälkeen heti hurjaan vireeseen.

Helsingin IFK liitää seitsemän ottelun voittoputkessa ja on yhden ottelun MuSaa vähemmän pelanneena sarjataulukon kakkossijalla (20p). IFK:n pistenikkareina ovat toimineet Daniela Tjeder 10+6 ja Anna-Kaisa Hannuksela 3+8 pisteillään, jotka oikeuttavat liigan pistetilaston #4 ja #8 sijaan.
Tähtirinnat viettivät vapaaviikonloppua viime kierroksella, mutta edelliskierroksella se tyrmäsi kotikentällään PJK:n luvuin 8-0 ja on sunnuntain kotijoukkueen tapaan kovassa vireessä.

Viime kaudella MuSa Futsal oli selvästi punapaitoja vahvempi kotikentällään ja joukkue kärsi kauden kovimmat tappionsa Porissa. HIFK on kuitenkin ollut kuluneella kaudella vakuuttava vierasjoukkue ja joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela uskoo joukkueensa pelaavan sunnuntaina voitosta.

– MuSa on kova joukkue ja pelaa hyvin millä kentällä tahansa, mutta tietysti oma tuttu ja nopea alusta edesauttaa heidän peliään. Meidän joukkueen puolustuspelaaminen on kuitenkin ollut hyvällä tasolla ja kauden edetessä maalejakin on alkanut tulla kivasti. Uskon että olemme valmiita haastamaan MuSa sunnuntaina.

Helsinkiläisten päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kehuu vuolaasti sunnuntain vastustajaa, mutta uskoo omiensa olevan paljon viime vuotta valmiimpia kärkikamppailuun.

– MuSa on tehnyt pitkäjänteistä työtä joukkueen kehittämiseksi ja työ on alkanut kantamaan hedelmää viimeisen kolmen kauden aikana. Joukkueessa on taitavia, fyysisesti valmiita pelaajia ja se on hyvin johdettu ja valmennettu joukkue. Olimme viime kaudella vielä liian vihreitä ja se näkyi isona tason heittelynä otteluiden välillä. Vuosi on kuitenkin vienyt joukkuetta paljon eteenpäin ja viime kauden rosvolauma on pikkuhiljaa muuttumassa täysiveriseksi futsaljoukkueeksi. Siistiä päästä pelaamaan pienen tauon jälkeen ja ottamaan mittaa sarjakärjestä.

Ylimääräistä panosta ei kuitenkaan valmentajan mielestä ottelussa ole.

– Kärkikamppailu ja viime kauden finaalin toisinto, tottakai pelin ympärillä on sillä tavalla väreilyä. Kolme pistettä kuitenkin tästäkin pelistä vain jaetaan ja vielä ollaan kaukana ratkaisupeleistä. Panos on sama kuin kaikissa runkosarjan otteluissa, enkä jaksa uskoa että kummallakaan joukkueella on sillä tavalla ylimääräistä latausta peliin.

Ottelu käynnistyy sunnuntaina klo 15.00 Porin Urheilutalolla. Mikäli et pääse paikanpäälle, niin ottelua voit seurata myös Ruutu+ -palvelusta.