HIFK FS – Kampuksen Dynamo, Jyväskylän Monitoimitalo 12.3 klo 14.00

Playoff-paikkansa jo varmistaneella IFK:lla on mahdollisuus varmistaa runkosarjan toinen sija ja kotietu playoffeihin ennen viimeistä kierrosta, kun joukkue kohtaa sunnuntaina KaDy:n Jyväskylässä.
Joukkueiden edellinen kohtaaminen marraskuun lopulla päättyi tähtirintojen 4-0 kotivoittoon, ottelussa jossa punaisilta nähtiin neljä eri maalintekijää.

Ennen sunnuntain ottelua KaDy on 34 pisteellä runkosarjan sijalla seitsemän, mutta tasaiseksi muodostuneessa sarjassa sillä on teoriassa mahdollisuudet nousta jopa toiseksi ennen sarjan päättymistä.
KaDy on ottanut edellisestä neljästä ottelustaan viisi pistettä ja sen otteet ovat viimeaikoina ailahdelleet, epäilemättä useiden poissaolojen myötävaikutuksesta. Edelliskierroksella se kukisti kuitenkin PJK:n vieraissa luvuin 1-2 varmistaen samalla paikkansa kevään pudotuspeleissä. Jyväskyläläisleirissä iloittiin varmasti voiton lisäksi myös siitä, että avainpelaajista Alina Niemistä ja Saana Vestolaa lukuunottamatta käytännössä koko pelaajarunko oli pelikuntoinen PJK -ottelussa.

KaDy:n tehokkain pistenainen on tällä kaudella ollut Alina Nieminen 10+8, Heidi Malkin 12+5 ja Saana Vestolan 7+10 säestäessä. Alkukauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Laura Toivanen oli PJK -ottelun hahmo ja on löytämässä pelivirettään tosipelien kynnyksellä.

– KaDy on erittäin rohkea, pelaava ja aktiivisesti liikkuva futsaljoukkue, joka antaa varmasti kovan haasteen myös sunnuntaina. Edellinen kohtaaminen ei antane parasta kuvaa voimatasoista, sillä KaDy kärsi silloin paljon poissaoloista ja nyt on meidän vuoro olla kapeammalla kokoonpanolla liikenteessä. 3 Pistettä ja runkosarjan kakkossijan varmistus on silti ainoa tavoite huomiselle, päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero summasi lauantaina.

HIFK kärsi keskiviikkona tappion Ilveksen vieraana voittomaalikilpailuun saakka venyneessä trillerissä, mutta valmennuksen mukaan ottelusta jäi yhden pisteen lisäksi paljon positiivista mukaan.

– Oltiin niskan päällä lähes koko ottelu ja pystyttiin pelaamaan hyvää futsalia, tulos oli pettymys mutta fiilis muilta osin positiivinen. Uskon että ottelu oli hyvä ponnahduslauta runkosarjan viimeisille kierroksille, Somero kommentoi.

HIFK:n otteet ovat kevään aikana ailahdelleet ja se on monien muiden tapaan kärsinyt poissaoloista pitkin alkuvuotta. Edelliset neljä ottelua on tuoneet vain neljä pistettä, mutta joukkueen sisällä uskotaan kuitenkin että Halikko -ohipeliä lukuunottamatta tulosten takana on ollut lupauksia paremmasta.

IFK:n pistetilaston kärjessä komeilee Daniela Tjeder 24+17, Hanna Halonen 15+15 ja Anna-Kaisa Hannuksela 10+17. Loukkaantumisesta pelikuntoon palautunut Hilla Romppanen on löytämässä pelivirettään ja viime kierroksella loukkantumisen jälkeen kentälle palannut Iina Ahola oli yksi Ilves -pelin onnistujista.

Ottelu starttaa sunnuntaina klo 14:00. Mikäli et pääse ottelua seuraamaan paikanpäälle, sen näkee tuttuun tapaan suorana Ruutu+ -palvelusta.