12.2.2022 klo 15.00 Ylöjärven Ilves – HIFK FS, Ylöjärven Urheilutalo 5-7 (2-3)

HIFK:n haastava jakso sai jatkoa, kun Ylöjärven Ilves vei maalirikkaan koitoksen nimiinsä ja piti täyden pistepotin kotonaan.

Ylöjärvelle pitkän koronatauon jälkeen ottelua seuraamaan tullut yleisö ei joutunut kauan maalia odottamaan, vaan vierailija HIFK iski avausmaalin vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Avaus pelattiin maalivahti Tytti Mikkolalle, joka nosti pallon maalin edustalle, peliväline pomppi Tuula Sirénille, jonka laukaus hieman epäonnistui, mutta Hanna Halonen oli ensimmäisenä irtopallossa korjaten lukemat vieraille 0-1.
Kauan ei vierasjoukkue saanut johtoasemasta nauttia, kun jo ajassa 1:55 Senni Viren tasoitti tilanteen. HIFK menetti pallon omassa päädyssään ja Selja Laine sai vain osittain katkottua laidalta keskustaan tulleen syötön. Viren kampesi väkisin jalkansa vapaaksi ja ohjasi pallon lähietäisyydeltä ilmasta Mikkolan vartioimaan maaliin.

Peli aaltoili vauhdikkaasti päästä toiseen, kuten Ylöjärven 30 metrisellä kentällä usein tapahtuu ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Vaarallisimmat paikat siunaantuivat kuitenkin vierasjoukkueelle ja ajassa 8:33 olikin punapaitojen vuoro mennä jälleen johtoon. Kotijoukkueen maalia vartioinut Helena Unkuri torjui kulmapotkun jälkitilanteesta tulleen Anna-Kaisa Hannukselan laukauksen, mutta kakkospallossa ensimmäisenä oli Daniela Tjeder, joka nosti rauhallisesti pallon maaliin yli heittäytyvän Unkurin jalan.
Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Yilves tuli kuitenkin jälleen tasoihin. HIFK:n puolustus nukkui ruususen unta ja Ella Lehtonen karkasi maisemiin oikealta laidalta, mistä tämä pääsi pelaamaan nappisyötön maalinedustalle Emmi Rauhalalle joka viimeisteli varmasti tilanteen 2-2:een ajassa 10:51.

Vauhdikkaan ensimmäisen jakson jälkeen tauolle siirrytiin lopulta kotijoukkueen johdossa, kun ajassa 14:31 Esra Erden siirsi joukkueensa ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. HIFK menetti pallon hyökkäysalueella ja puolustuksen organisointi kesti liian kauan. Elisa Ilottu karkasi oikealla laidalla ja vaikka tämän kovan laukauksen Mikkola torjui hienosti, pääsi Erden tälläämään paluupallon vasemmalla jalallaan maalin vasempaan alanurkkaan.

Toinen jakso alkoi jälleen vauhdikkaasti ja ajassa 20:45 HIFK tuli tasoihin Sirénin maalilla. Mikkola nousi maaliltaan ja laukoi keskiviivan tuntumasta tulisesti, Unkuri torjui mutta ei kerinnut irtopalloon, joka pomppi Tjederin kautta Sirénille joka tuikkasi pallon varmasti tyhjään maaliin.
Ylöjärveläiset vastasivat kuitenkin jälleen nopeasti ja siirtyivät takaisin johtoon vain 15 sekuntia myöhemmin. Tuttu ja turvallinen Yilveksen peruskuvio hyökkäyspään rajapotkusta puri jälleen ja Rauhala ampui komean kudin Erdenin tarjoilusta maalin oikean tolpan juureen.

Ylöjärveläiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon ajassa 23:31, kun Mikkola torjui ensin hienosti Lehtosen laukauksen lähietäisyydeltä, mutta irtopallon laukoi jälleen sisään Esra Erden ja siirsi samalla kotijoukkueen 5-3 johtoon.
Nyt oli HIFK:n vuoro kuitata maali nopeasti ja 5-4 kavennus näki päivänvalon vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Hannuksela laukoi vasemmalta tulleesta kulmapotkusta, mutta Unkurin torjunta pomppi Haloselle, jonka tulinen laukaus painui maalin vasempaan alanurkkaan.

5-4 tilanteessa edettiin viimeiselle kympille saakka, kunnes kotijoukkue iski kaksi salamamaalia alle kymmenen sekuntin sisään. Ensin ajassa 30:46 kotijoukkue sahasi höntyilevän IFK -puolustuksen hajalle ja vaikka Mikkola torjui jälleen ensimmäisen laukauksen oli kakkospallossa ensimmäisenä Lehtonen, joka iski tilanteeksi 6-4. Vain sekunteja myöhemmin IFK menetti pallon keskialueella ja Yilves kontrasi nopeasti kahdella yhtä vastaan Erdenin viimeistellessä hattutemppunsa Virenin syötöstä.

HIFK tuli vielä peliin mukaan kun Hannuksela kavensi tilanteen 7-5:een laukoen 6 metrin pilkulta pallon tolpan kautta maaliin. Tämän lähemmäksi ei pienestä paineistuksesta huolimatta vierasjoukkue yltänyt, vaan Ylöjärven Ilves jatkoi vahvaa vuoden alkuaan.

HIFK:n kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela kommentoi peliä tuoreeltaan ottelun jälkeen.

– Ei ollut se mitä lähdettiin hakemaan. Tiedettiin että pieni kenttä ja tilanteita tulee paljon molempiin päihin, mutta jos seitsemän päästää omiin, niin se on aika haastavaa silloin voittaa pelejä. Puolustusta pitää parantaa paljon, ei voi päästää näin paljon maaleja.

00:07 0-1 Hanna Halonen (Tuula Sirén)
01:55 1-1 Senni Viren
08:33 1-2 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
10:51 2-2 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
14:31 3-2 Esra Erden (Elisa Ilottu)
20:45 3-3 Tuula Sirén (Daniela Tjeder)
21:00 4-3 Emmi Rauhala (Esra Erden)
23:31 5-3 Esra Erden (Ella Lehtonen)
25:13 5-4 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)
30:46 6-4 Ella Lehtonen
30:54 7-4 Esra Erden (Senni Viren)
35:06 7-5 Anna-Kaisa Hannuksela

Tähtipelaajat
Anna-Kaisa Hannuksela (HIFK)
Esra Erden (Yilves)

Seuraavan kerran IFK nähdään tositoimissa ensi viikonloppuna, kun joukkue palaa kotiyleisönsä eteen Pirkkolan parketille tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina vastaan tulee viime kauden puolivälierävastustaja, kovavireinen FTK, ja sunnuntaina nähdään viime kauden finaalin toisinto, kun vastaan asettuu MuSa Futsal. Tervetuloa katsomoon!