Tuula Sirén

Nopea, taitava ja tulisen laukauksen omaava laitapelaaja on erinomainen lisä joukkueeseen tulevalle kaudelle. Aiempina vuosinaan GFT:tä ja MuSa Futsalia edustanut Tuula pelasi vain muutamia otteluita GFT:n paidassa viime kaudella, mutta on jälleen opiskelujen helpotettua valmis palaamaan täysillä futsalin pariin. Eteenpäin rohkeasti pelaava Tuula on aggressiivinen pallon kanssa ja ilman, eikä päästä vastustajaa helpolla missään tilanteessa. Harjoitukset ovat osoittaneet, että Tuula on sopeutunut joukkueeseen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin loistavasti ja ensimmäinen väläytys pelaajan taidoista nähtiin jo harjoitusottelussa FC Halikkoa vastaan, kun Tuula sai kuparisen rikki aloittamalla joukkueen maalinteon heti ensimmäisessä ottelussaan tähtipaidoissa.

Tulit loppukesästä HIFK:hon ja olet ollut osa joukkuetta noin puolentoista kuukauden ajan. Millaista on ollut sopeutua uuteen joukkueeseen ja uusiin joukkuekavereihin?

Mielestäni olen sopeutunut uuteen joukkueeseen hyvin. Meillä on itseni mukaan lukien paljon uusia pelaajia, joten niin sanotussa yhteen pelaamisessa on vielä jonkin verran tekemistä. Siisteintä on ollut se että HIFK:ssa selkeästi halutaan panostaa futsaliin ja se näkyy mm. treenimäärissä, taktisten asioiden hiomisessa ja siinä, että meitä tuetaan myös levon, ravinnon ja palautumisen osalta.

PK -seudun kruunusta kamppaillaan kauden aikana Punakulta -derbyssä GFT:tä vastaan. Millaisen lisämausteen derbyyn tuo, kun vastassa on paljon tuttuja pelikavereita?

Ensinnäkin derby on aina derby! Ja kyllähän sitä vanhaa joukkuetta vastaan pelatessa latautuu matsiin vielä tavallista enemmän.

Ilona Mikkelä

”Ilpo” siirtyi joukkueeseen niinikään GFT:stä kesän lopulla ja on sopeutunut joukkueeseen hyvin. Futsalurallaan GFT:tä ja Liikunnan Riemua edustanut pelaaja saattaa jalkapallon ystäville olla tuttu myös paikallisvastustaja HJK:n väreistä, missä hän pelasi jalkapalloa vuosina 2012-2013.

Loistavasta pallokontrollistaan tuttu vahva pelaaja kykenee pelaamaan pelipaikalla kuin pelipaikalla, mutta pääsee parhaiten oikeuksiinsa kentän ylimpänä kohdepelaajana pivottina. Ilpo voittaa kaksinkamppailuita kovalla prosentilla ja kykenee suojaamaan palloa, sekä luomaan arvokasta tilaa ja aikaa joukkueelle, tarvittaessa taitava pelaaja pystyy päättämään hyökkäyksen yksilösuoritukseenkin.

Olet siviiliammatiltasi liikunnanopettaja, kuinka paljon tasapainottelua fyysisen työn ja kilpafutsalin yhdistäminen aiheuttaa?

Kyllä se on jonkun verran vaatinu tasapainottelua tämän ja viime vuoden aikana. On ollu pakko oppia kuuntelemaan omaa kroppaa, jotta jaksaisi hyvin molemmissa.

Kaunis maaliin johtanut syöttö vai ruma maali?

Ruma maali, silloin ainakin tietää, että on ollu oikeassa paikassa oikeaan aikaan!