30.10.2021 klo 17.00 FTK-Tornio – HIFK FS, Putaan Liikuntahalli 0-4 (0-0)

Lauantain huippuottelussa nähtiin tuttu käsikirjoitus, kun sinnikkäästi kampoihin laittanut kotijoukkue joutui lopulta taipumaan HIFK:n avattua maalihanat viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Valkoasuinen vierasjoukkue otti heti ensiminuuteilla ottelussa hienoisen hallinnan itselleen, eikä ensimmäistä huippupaikkaakaan jouduttu pitkään odotella. Reilun minuutin pelin jälkeen Hilla Romppasen syöttö takatolpalle tavoitti Daniela Tjederin, joka ei kuitenkaan aivan kerinnyt kääntämään palloa tolpan sisäpuolelle.
Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 2:12 keltaisen kortin muodossa, kun Selja Laine oli karata yksin maalintekoon nopeasta vastahyökkäyksestä ja FTK oli pakotettu pysäyttämään hyökkäys sääntöjen vastaisesti. Vierasjoukkueen painostaessa kotijoukkue FTK joutui käyttämään aikalisänsä jo ajassa 5:08.

Aikalisän jälkeen pelin kuva säilyi pitkälti samankaltaisena; IFK prässäsi kovaa ja FTK ei saanut hyökkäyksiään käynnistettyä. Sen sijaan vierasjoukkue kykeni luomaan tilanteita tuon tuostakin ja Senja Keisun päivän virettä päästiin kokeilemaan useampaan otteeseen. Maalintekoa useampaankin kertaan yrittäneet Daniela Tjeder, Anna-Kaisa Hannuksela ja Hilla Romppanen joutuivat muun vierasjoukkueen tapaan toteamaan Keisun vireen kuitenkin hyväksi, sillä Kemi-Torniolaisten maali pysyi puhtaana. Prässin alla vaikeuksissa ollut kotijoukkue pyrki ajoittain avaamaan myös pitkiä palloja Tiia Juntikkaa hyödyntäen, mutta IFK:n pohjapelaajan paikalla luutineet Karoliina Kröger ja Anna-Kaisa Hannuksela kykenivät nollaamaan taitavan pivotpelaajan esimerkillisesti. Kotijoukkueen vaarallisimmat aihiot syntyivät laidoilta, mutta parhaatkin tilanteet päättyivät usein hyvissä ajoin ennen todellista vaaraa ja muunmuassa Hanna Putaala nollasi tylysti useita FTK:n lupaavia hyökkäyksiä.

Vieraiden maalilla Tytti Mikkola oli muutamia hyökkäyksiinnousuja ja erikoistilanteita lukuunottamatta melko vähän työllistettynä, mutta ennen Tornion matkaa kaksi nollapeliä putkeen pelanneen maalivahdin otteita koeteltiin jakson lopulla pariinkin otteeseen toden teolla. IFK:n pitkäksi venynyt vaihto meinasi kostautua, kun kotijoukkue Tiia Juntikan johdolla loi pari oivallista paikkaa. Näistä vaarallisin nähtiin reilun 16 minuutin pelin jälkeen, kun Juntikka harhautti kaksi IFK -puolustajaa vapauttaen itsensä kasvotusten Mikkolan kanssa maalialueen rajalle, harhautus vasemmalle jalalle ei kuitenkaan ollut riittävä sillä kolmen ottelun nollaputkea pelaava Mikkola venytti heittäytyen kuin ihmeen kaupalla oikean kätensä laukauksen tielle, pelastaen vieraat takaiskulta.
Tämän jälkeen olikin IFK:n vuoro jälleen kohauttaa, kun Kröger – Laine – RantalaAhola nelikko rakensi näyttävän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Iina Aholan laukaus kimposi sisätolpasta maalivahdin käsiin. Sama nelikko toimitti pallon vielä maaliinkin saakka, mutta sekunnin sadasosat olivat kotijoukkueen puolella, sillä Rantalan laukaus Aholan kauniista esityöstä ylitti maaliviivan juuri summerin soidessa, eikä maalia näin ollen hyväksytty ja tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi IFK:n luodessa painetta kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Lähellä maalintekoa kävi muunmuassa IFK -debyyttinsä tehnyt Heidi Lindström, jonka laukaus vajaan neljän minuutin pelin jälkeen oikeaan alakulmaan pysähtyi Keisun komeaan jalkatorjuntaan. Hetkeä myöhemmin Krögerin rajapotku tavoitti Lindströmin maalin taustalta mistä tämä pääsi yrittämään maalintekoa myös päällään, syöksypusku viuhui kuitenkin yli maalin.
Jakson alun jälkeen myös FTK pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja sai muutamia pidempiä syöttöketjuja, sekä laukauksia IFK -maalia kohden, jotka Mikkola kuitenkin selvitti vaivatta. Lähimpänä maalintekoa kotijoukkue kävi kun toista jaksoa oli pelattu noin kuusi minuuttia, Tiia Juntikan päästyä vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan pallon lähietäisyydeltä ylärimaan. Peli oli nyt muutenin avoimempaa ja se aaltoili tasaisemmin päästä päähän ja maalipaikkoja nähtiin nyt myös vierasjoukkueen kenttäpäädyssä. Ensimmäinen maali nähtiin lopulta ajassa 30:00, kun IFK sai vapaapotkun keskeltä noin seitsemästä metristä. Hannukselan tarkka kuti vasempaan yläkulmaan Tjederin ja Romppasen tehdessä maskia oli liikaa hyvin kotijoukkueen maalilla esiintyneelle Senja Keisulle, ja IFK siirtyi maalin johtoon.

Maalin jälkeen pelin ote alkoi kääntyä jälleen vahvemmin valkopaitaiselle vierasjoukkueelle ja seuraava maalikin nähtiin ajassa 32:52. Tjeder narutti keskikentän tuntumassa kaksi FTK -puolustajaa karaten Romppasen kanssa kahdella yhtä vastaan. Hyvin ajoitettu Syöttö Romppaselle oikealle laidalle ja tämän tarkka kuti ohi Senja Keisun vei vieraat 0-2 johtoon. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Romppanen – Hannuksela – Tjeder kolmikko sahasi FTK -puolustuksen hajalle ja lopulta Tjederillä oli helppo työ putata pallo lähietäisyydeltä tyhjään maaliin Hannukselan tarjoilusta ajassa 36:09.

FTK lähti takaiskun jälkeen jahtaamaan kavennusta lentävän maalivahdin turvin, mutta IFK:n alivoimapuolustus ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuutta päästä takaisin peliin, vaan lähempänä maalintekoa oli useisiin riistoihin päässyt IFK, joka ei kuitenkaan onnistunut toimittamaan palloa kotijoukkueen tyhjään maaliin. Lopulta ajassa 38:58 ottelu sai sinettinsä, kun Daniela Tjeder prässäsi pallon keskiviivan tuntumassa itselleen ja harhautti itsensä läpiajoon. Edessä odotti vain tyhjä maali eikä Tjeder erehtynyt vaan sijoitti rauhallisesti pallon kotijoukkueen verkkoon. Näissä lukemissa jatkettiin päätössummeriin saakka ja sitkeä FTK joutui lopulta taipumaan tähtirintojen käsittelyssä, kun loppulukemiksi kirjattiin 0-4.

30:00 0-1 Anna-Kaisa Hannuksela
32.52 0-2 Hilla Romppanen (Daniela Tjeder)
36:09 0-3 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
38.58 0-4 Daniela Tjeder

Tähtipelaajat:
Anna-Kaisa Hannuksela (HIFK FS)
Tuuli Alamikkotervo (FTK)

Kannattajien iloksi HIFK pelaa ensi lauantaina kotikentällään Pirkkolassa, kello 13.00 alkavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu Ylöjärven Ilves. Tervetuloa seuraamaan Stadin parasta futsalia!