HIFK FS ja FTK-Tornio ottivat Naisten Futsal Liigan ensimmäisessä välieräviikonlopussa Helsingissä molemmat yhden voiton, kun IFK nollasi ensin lauantaina vierailijat maalein 4-0, mutta taipui sunnuntaina luvuin 4-5.

Helsingin IFK:n playoff-kevät sai viikonlopun aikana jälleen tummia pilviä ylleen, kun loukkaantumishuolet sen yllä kasvoivat kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan lauantaina kokeman pohjevamman myötä.
Hannukselan loukkaantumisesta huolimatta lauantaina emännän ottein esiintynyt IFK otti välieräsarjan ensimmäisen voiton. Jasmine Stubben ensimmäisellä jaksolla laukoma 10-metrin vapaapotku jäi voittomaaliksi Tuula Sirénin, Hilla Romppasen ja Heidi Lindströmin täydentäessä 4-0 lukemat, Tytti Mikkola piti maalinsa koskemattomana täydet 40 minuuttia.

Sunnuntaina ryhdikkäästi taistellut Stadilaisjoukkue ei kestänyt tappiosta sisuuntuneen FTK:n rynnistystä, vaan toisella jaksolla osin viidellä kenttäpelaajalla urakoinut kotijoukkue joutui taipumaan Torniolaisten Tiia Juntikan iskiessä voittomaalin toisella jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla todistettiin peräti kahdeksaa maalia, kummankin joukkueen osuessa neljästi. Kotijoukkueen maaleista kolme iski huippuvireessä ollut Karoliina Kröger, Jasmine Stubben osuessa kertaalleen myös sunnuntaina. Vierasjoukkueen maaleista vastasi kahdesti naiseen iskeneet Tiia Juntikka, sekä Anna Keränen, Emma Heikkilän täydentäessä viiden maalin iltapäivän yhdellä osumallaan.

FTK hyvistä asetelmista kotikentälleen

Yhden vierasvoiton Helsingistä varastanut FTK-Tornio pääsee kotikentälleen hyvistä asetelmista. Joulukuussa edellisen kerran kotikentällään tappion kokenut Torniolaisryhmä on ollut vahva kotijoukkue läpi kevään. Joukkueen avainpelaajat ovat terveenä ja pelaajarintamalla ainoa suurempi kysymysmerkki lienee lauantaina polveaan loukannut Charlotta Simonaho.

Kahdeksan maalia kahteen välieräotteluun päästänyt FTK on arvatenkin pyrkinyt tiivistämään puolustuspeliään ja joukkueen ykkösmaalivahti Senja Keisu toivoikin joukkueeltaan tiiviimpää puolustusta tulevana viikonloppuna Futsalliigan haastattelussa.

– Viime viikonloppuna nähtiin, että meillä on vastassa nopea joukkue, joka pystyy hyödyntämään meidän virheet varsinkin vastahyökkäyksillä kovalla prosentilla. Niinpä meidän pitää palata puolustukseen ja saada organisoidumpaa puolustusta, jonka kautta pidetään oma maali tyhjänä ja lähdetään voittamaan molemmat kotipelit, Keisu ennakoi seuraavia välieriä.

HIFK luottavaisena pohjoiseen

HIFK:n hyvää pelivirettä on varjostanut joukkuetta piinannut loukkaantumis- ja sairastelusuma. Kapealla rosterilla välierät aloittanut Helsinkiläisjoukkue oli sunnuntaina pitkiä jaksoja viiden kenttäpelaajan varassa, mikä luonnollisesti näkyi sen otteissa.

Tähtirinnat pelasivat kuitenkin lauantaina kenties kevään parasta futsaliaan ja joukkue on valmis haastamaan FTK:n myös kotikentällään. IFK ei ole koskaan hävinnyt Torniossa ja joukkueen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero uskoo joukkueen olevan edellisviikonloppua valmiimpi tulevissa otteluissa.

– Olimme valmistautuneet riittämättömällä tavalla, eikä meillä ollut keinoja muokata pelaamistamme riittävästi viime viikonloppuna loukkaantumismurheiden lisäännyttyä. Nyt tilanne on toinen ja olemme taas kaksi ottelua viisaampia. Pystymme nyt reagoimaan paremmin vaikka pelattaisiin ilman vaihtopelaajia. Vastoinkäymiset kuuluu urheiluun ja loukkaantumisten taakse ei mennä piiloon, Somero veisteli pelaajatilanteesta kysyttäessä. Mestaruus on edelleen joukkueen yhteinen tavoite hän jatkoi.

FTK:n ja HIFK:n välinen kolmas välierä potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.00 ja neljäs ottelu sunnuntaina klo 13.00 Putaan Liikuntahallissa. Ottelut näet paikanpäällä, tai suorana Ruutu+ -palvelusta.