HIFK:n miesten liigapelit lähestyvät hurjaa vauhtia, ja kauden avausottelu Tampereella Ilveksen vieraana sunnuntaina 20. syyskuuta on jo alle kuukauden päässä. Joukkue hikoilee parketeilla treenien merkeissä useamman kerran viikossa ja taustalla paiskotaan hommia, jotta kaikki sujuu kauden alkaessa. Tärkeintä on saada pelaajisto valmiiksi ja usean jatkosopimuksen lisäksi voimme julkaista jälleen uuden pelaajasopimuksen, kun Riku Oras palaa HIFK:n riveihin.

Riku Oraksen ura tähtirinnoissa on alkanut jo yli vuosikymmen sitten, kun vuonna 2008 hän siirtyi edustamaan HIFK:n B-junioreita jalkapallossa. HIFK:n nutussa uran kohokohta osui kauteen 2014, kun Oras oli mukana Veikkausliigaan nousseessa jalkapallon edustusjoukkueen rosterissa. Tuolla samaisella kaudella Oras otti ensiaskeleensa futsalkentillä osana vastaperustettua HIFK Futsalia, jossa mukana oli myös tähtirintoihin alkavaksi kaudeksi palannut Johannes Axerud, joka on myös Oraksen hyvä ystävä kentän ulkopuolella.

-Vaikka HIFK:n futsal tuolloin olikin lapsenkengissä ja sarjatasonakin Nelonen, niin ainakin yhdessä matsissa Stadin Kingit olivat meitä kannattamassa ja nykyinen HIFK-koutsi Ville Sihvonenkin taisi jonkun matsin Kallion Urheilutalolla käydä katsomassa, Oras muistelee HIFK:n futsalprojektin alkumetrejä.

Sittemmin Oraksen opiskelut veivät miehen Tampereelle, ja samalla myös satsaus lajien välillä on kääntynyt Pirkanmaan vuosien aikana jalkapallosta futsaliin. Ilman liigakokemusta ei Oras Helsinkiin palaa, sillä Oras teki Futsal-Liigan debyyttinsä viime kaudella Ilveksen paidassa pelaten 10 sarjaottelua, kooten niissä tehot 5+1.

Vaikka Ilveksen sarjasijoitus ei viime kaudella ollut siellä, mihin suomalaisessa futsalissa on totuttu, on tupsukorvien lajiosaaminen maajoukkueessa edelleen pelaavan Antti Teittisen johdolla huippuluokkaa. Ilveksen laadukas futsalvalmennus vaihtuu nyt HIFK:n jopa kovempaan ja vaativampaan valmennukseen, jossa pelaajien on hyvä olla ja jossa varmasti jokainen pelaaja kehittyy isoin askelin kauden aikana.

-Valitsin HIFK:n ensisijaisesti laadukkaan valmennusryhmän ansiosta, sillä itselleni on tärkeää päästä ympäristöön, jossa päivittäinen toiminta on tasokasta. Olen myös löytänyt HIFK:n kautta elinikäisiä ystäviä, ja seura on etenkin tästä syystä minulle erityisen merkittävä. On upeaa olla mukana vakiinnuttamassa HIFK:n asemaa Futsal-Liigassa, Oras taustoittaa siirtonsa syitä.

Oras on ehtinyt harjoittelemaan tähtirintojen kanssa jo useamman viikon ja nähty rödassa pelipaidassa jo kahdesti, Akaa Futsalia vastaan Toijalassa ja GFT:a vastaan 5-0-tappioon päättyneessä harjoitusottelussa Espoossa. Seurassa vietetyn ajan perusteella Oras oppii uusia asioita erittäin nopeasti ja kun lähtötasokin on korkealla, on selvää, että Oras tulee kuulumaan tähtirintojen profiilipelaajiin. Vaikka Oras osuman pamauttikin debyyttiottelussaan, ei hän ole pelkästään hyökkäävä futsalista.

-Olen hyvä pelaamaan molempiin suuntiin ja pyrin aina pelaamaan kurinalaista futsalia. Viime kausi opetti minulle paljon taktisesta puolesta ja lasken myös pelikäsityksen yhdeksi omista vahvuuksistani. Omaan monia futsaliin loistavasti sopivia ominaisuuksia, Oras kuvailee itseään pelaajana.

Futsal-Liigan taso on jatkuvassa nousussa ja laadukasta työtä tekeviä organisaatioita löytyy useita. HIFK:lla on seurana iso haaste edessä, kun historian ensimmäinen liigakausi häämöttää vain muutaman viikon päässä. HIFK avaa kautensa 20. syyskuuta Orakselle hyvin tutussa paikassa, kun HIFK matkaa avaamaan sarjaottelunsa Tampereen Kauppiin, jossa isäntänä toimii Oraksen viime kauden seura Ilves.

-Meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue, ja vaikkakin uskon meidän olevan useassa ottelussa altavastaajan asemassa, pystymme taistelemaan jokaista vastustajaa vastaan. Treeneissä intensiteetti on ollut korkea ja useat pelaajat ovat jo nyt ottaneet valtavia kehitysaskeleita. Uskon meidän menevän kauden aikana paljon eteenpäin ja venyvän useisiin yllätyksiin, puntaroi Oras tulevaa kautta.

HIFK:n valmennustiimiin kuuluva Lasse Lind on mielissään saatuaan Oraksen mukaan pelaajistoonsa.

-Rikun myötä saimme rinkiin liigakokemusta omaavan urheilullisen pelimiehen. Jo ensimmäisistä treeneistä asti hän on osoittanut suhtautuvansa ammattimaisesti kaikkeen tekemiseen ja haluaa oppia uutta jatkuvasti. Futsalin puolustamisessa on paljon nyansseja, joita ei hetkessä opi ja niiden sekä pelirohkeuden kanssa Rikullakin, kuten muullakin joukkueellamme, on vielä kehitettävää.

Tervetuloa takaisin kotiin Riku!

HIFK:n miehet aloittavat sarjakautensa siis sunnuntaina 20. syyskuuta Tampereella Ilvestä vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 26. syyskuuta klo 19:00, kun Pirkkolan urheilutalolle saadaan vierailulle Someron Voima, tervetuloa!

Kausikortit sekä miesten että naisten otteluihin ovat nyt myynnissä. Voit ostaa omasi joko kotisivujemme verkkokaupasta tai edustusjoukkueiden pelaajilta tai taustahenkilöiltä. Nähdään katsomossa!

HIFK:n miesten sopimustilanne:
Muhammed Al-Itawa, Johannes Axerud, Jose Ikonen, Sampo Kaukonen, Juho Mäkiniemi, Riku Oras, Timo Peltola, Stefan Petrescu, Leo Rautiainen ja Hassan Yaghoubi.