HIFK FS – FC Halikko, Pirkkolan Palloiluhalli 5.3 klo 13.00

Selviytymiskamppailua käyvä FC Halikko on ennen viikonlopun kierrosta sarjataulukon sijalla #10, juuri karsintaviivan yläpuolella kaksi pistettä FC Nokiaa ja kolme pistettä ottelun vähemmän pelannutta FC Sportia edellä.

IFK ja Halikko kohtasivat toisensa Salohallissa kauden alussa lokakuussa, ottelussa jossa HIFK oli parempi selvin 0-5 lukemin. Ottelun hahmoja olivat kaksi maalia iskenyt Hanna Putaala, sekä torjuntavastuun jakaneet ja nollapelin pelanneet Tytti Mikkola, sekä Minja Kolkka.

Surkean alkukauden pelannut FC Halikko on hieman löytänyt peliään tammi-helmikuun aikana ja sen 15 pisteestä 10 on tullut kevätkaudella. Hyvä vire on kuitenkin viime kierroksilla ollut kateissa ja joukkue onkin lauantain otteluun lähdettäessä neljän ottelun tappioputkessa. Edelliskierroksella Halikko koki 2-5 tappion kotonaan hyvää tulokaskautta pelaavaa sarjanousija RaiFua vastaan.

Halikolla on riveissään useita lupaavia pelaajia joista tehokkaimpina ovat tällä kaudella häärineet kovapotkuinen Laura Lehtonen 8+3 ja Nella Saukkio 6+5, potentiaaliaan on väläytellyt myös Katariina Marttila 5+2. Joukkueen yhteispeli on kuitenkin ollut varsin hukassa ja se onkin tehnyt sarjassa vähiten maaleja ottelua kohden.

HIFK lähtee otteluun turvallisen oloisesti sarjataulukon sijalta #2. MuSaFutsal on karannut piikkipaikalla jo yhdeksän pisteen päähän, mutta toisaalta kolmossijaa pitävä GFT on kaksi ottelua enemmän pelanneena kuusi pistettä perässä.

Punapaitojen alkuvuosi oli tahmea, mutta kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi voittaneen stadilaisjoukkueen kuntokäyrä osoittaa playoffeja kohti mentäessä ylöspäin. Sarjassa vähiten maaleja päästänyt HIFK on ollut tehokas myös hyökkäyspäässä ja liigan pistepörssin top 7:stä löytyy #1 Daniela Tjeder (23+17), #4 Hanna Halonen (15+14) ja #7 Anna-Kaisa Hannuksela (9+17).

HIFK -leirissä valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin, mutta helppoja pisteitä ottelusta ei odoteta.

– Kiva päästä pelaamaan kotiyleisön eteen! Valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin ja erityisesti puolustuspeli on treenikentillä hioutunut jälleen paremmaksi. Vaikka katsoo sarjataulukkoa, niin odotan kovaa ja tasaista matsia. Halikko hakee varmasti pisteitä tappioputken jälkeen ja toisaalta he ovat voittaneet kevätkaudella jo GFT:n, Tuula Sirén tuumi ottelun alla.

HIFK kohtaa Halikon lauantaina Pirkkolassa ja ottelu alkaa klo 13:00. Katsomot ovat jälleen avoinna ja yleisö lämpimästi tervetullut! Saavuthan paikalle ajoissa, sillä ennen ottelun alkua on jälleen mahdollisuus osallistua avausmaaliveikkaukseen. Tervetuloa!