Avausottelussaan 0-1 kotitappion Ilvekselle kärsinyt IFK lähtee jahtaamaan avausvoittoaan Saloon FC Halikon vieraaksi. Kello 13 alkava ottelu käynnistää Naisten Futsal Liigan toisen kierroksen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, eikä paremmuudesta silloin ollut epäselvää Tähtirintojen voittaessa molemmat ottelut maalierolla 11-2. Viime kauden kohtaamisissa IFK:n tehonaisina toimivat Anna-Kaisa Hannuksela (2+3) ja Hanna Halonen (3+0). Joukkueet kohtasivat viimeksi harjoitusottelun merkeissä syyskuun puolessa välissä, jolloin Halikko kuitenkin yllätti IFK:n voittamalla Pirkkolan parketilla toisen jakson maaleillaan luvuin 1-2. Halonen odottaa joukkueen parantavan avauskierroksen esityksestään:

– Lauantaina on edessä kova peli ja meillä on iso nälkä voittaa, koska hävittiin kauden alla harjoitusottelu heitä vastaan. Odotan myös, että parannamne peliämme ja pääsemme parketille näyttämään mitä ollaan harjoiteltu ja opittu viime matsista. Kun parannetaan viimeistelyä ja luodaan monipuolisempia ratkaisuja hyökkäystilanteissa, olemme vahvoilla, Halonen uskoo.

IFK ei ole säästynyt takaiskuilta alkukierroksen jälkeen, vaan harjoitusottelussa Halikkoa vastaan punapaitojen ainokaisen tehtailleet Iina Ahola ja Jasmine Stubbe ovat ottelusta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Pelaajarintamalla on myös iloisempia uutisia, kun viime kaudella läpimurron tehnyt 16-vuotias Hilla Romppanen palaa joukkueen kokoonpanoon.

Myös FC Halikko aloitti kautensa kotitappiolla, kun se nöyrtyi Ylöjärven Ilvekselle peräti luvuin 0-6. Halikon päävalmentaja Ari Peltolan mukaan ottelu on kuitenkin analysoitu ja harjoituksissa on keskitytty nähtyjen heikkouksien parantamiseen. Salossa nähdään taatusti avauskierroksen tappiosta sisuuntunut kotijoukkue.

HIFK aloitti kautensa tappiolla Ilvekselle, kun viime kaudellakin joukkuetta ajoittain vaivannut tehottomuus hyökkäyspäässä kostautui ja voitto karkasi vierailijoille. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron mukaan avauskierroksesta on otettu oppi mukaan ja kauden ensimmäiseen vierasotteluun lähdetään yhtä harjoitusviikkoa viisaampana.

– Meidän tavoitteet ovat kevään peleissä ja voisi sanoa että tietyllä tapaa matka kohti pleijareita alkoi viime lauantaina. Joukkue on harjoitellut todella hyvin ja usko että olemme jo askeleen parempia kuin olimme viikkoa aiemmin.

Vastustajaa valmentaja kommentoi lyhyesti:

– Halikko on nuori ja kehittyvä joukkue, eikä heidän aliarvioimiseen ole varaa. Tavoitteena on silti ehdottomasti voittotilin avaaminen.

Ottelu käynnistää Naisten Futsal Liigan toisen kierroksen ja se pelataan Salohallissa klo 13.00 alkaen lauantaina 9.10. Mikäli et pääse paikanpäälle on ottelu tuttuun tapaan nähtävillä Ruutu+ -palvelusta.