Helsingin IFK päättää syyskautensa tuplaviikonloppuun, kun lauantaina klo 13.00 joukkue kohtaa FC Nokian Harjuniityssä ja sunnuntaina runkosarjan puoliväli täyttyy kotiparketilla Pirkkolassa FC Sport J:tä vastaan pelattavassa ottelussa, joka potkaistaan käyntiin klo 15.00.

FC Nokia nousi kolmen ykkösessä vietetyn kauden jälkeen takaisin pääsarjatasolle täksi vuodeksi ykkösen voittajana. Kauden ensimmäinen puolisko on ollut joukkueelle hankala ja kymmenen pelatun ottelun jälkeen se on jämähtänyt sarjajumboksi neljällä pisteellään.
Sarjanousijan paras pistenainen on Elli Koivula 4+3 tehopisteellä, lisäksi kentän toisessa päässä joukkueen ykkösmaalivahti Emmi Kortesniemi on esiintynyt syyskauden aikana edukseen.

Joukkueen ainoa voitto tuli lokakuussa FTK:ta vastaan nimenomaan kotikentällä ja marraskuun puolessa välissä Nokialaiset venyivät voittomaalikilpailuun saakka PJK:ta vastaan niinikään kotiparketilla.
Edelliskierroksella Nokialaiset pelasivat ryhdikkäästi KaDy:a vastaan häviten niukasti lukemin 1-2.

– Nokia on esiintynyt pirteästi kotikentällään ja maalivahti Kortesniemen säestyksellä kyennyt pelaamaan tiukkoja otteluita myös sarjan kärkijoukkueita vastaan. Tuumaakaan ei voida antaa periksi vaan oman tason on säilyttävä korkealla ja peliä on edelleen kyettävä parantamaan. IFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero summaa.

HIFK ja Sport kohtasivat toisensa viime kaudella kahdesti ja molemmat joukkueet olivat voitokkaita kotikentillään. Keskinäisissä otteluissa Sportin tehokkaimpana kunnostautui Vilma Rosenström 2+2 tehoin, kun taas IFK:n tehokkain oli Hanna Halonen 3+1 pisteillään.

Sunnuntain vastustaja FC Sport J on pelannut läpi syyskauden voimakkaasti ailahdellen. Sarjapaikalta #10 löytyvä Vaasalaisjoukkue on voittanut kolmesti ja hävinnyt kuudesti. Sportin tehokkain tällä kaudella on ollut viime kaudellakin liigassa vakuuttavia otteita esittänyt Vilma Rosenström, joka on seitsemässä pelaamassaan ottelussa kerännyt 3+3 tehopistettä.

Kolmen ottelun tappioputkessa oleva Vaasalaisjoukkue taipui viime viikonloppuna pahasti kotikentällään, kun Ylöjärven Ilves pöllytti sitä peräti luvuin 0-8. Vaasalaiset pelaavat IFK:n tapaan myös lauantaina, sillä se kohtaa GFT:n Opinmäessä ja joukkue pyrkii taatusti tekemään ryhtiliikkeen edelliskierrosten huonojen esitysten jälkeen ennakoi Somero.

– Sport on tottunut viime vuosina menestymään, mutta tälle kaudelle sen pelaajamateriaali on mennyt osin uusiksi mikä on tuottanut suuria haasteita pelillisesti. Joukkueessa on kuitenkin kokeneita liigatason pelaajia ja hyvänä päivänä se kykenee pelaamaan voitosta mitä tahansa joukkuetta vastaan. Joukkueelle tuplaviikonloppu on varmasti kasvojen pesun paikka ja se tekee joukkueesta vaarallisen vastustajan.

Helsingin IFK voitti viime viikonlopun kärkikamppailussa MuSa Futsalin vieraskentällä luvuin 0-4 ja joukkue on kahdeksan ottelun voittoputkessa sarjataulukon toisella sijalla, neljä pistettä ottelun enemmän pelannutta MuSaa perässä ja kaksi pistettä Ilves FS:ää edellä.

HIFK:n sisäisen pistepörssin kärjessä viilettää Daniela Tjeder 13+6 tehopisteillään. Toisessa päässä kenttää on sen sijaan loistanut maalivahti Tytti Mikkola, joka on kahdeksaan pelaamaansa otteluun torjunut kuusi nollapeliä päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 0,375.

HIFK:n kokoonpanossa tullaan näkemään viikonloppuna muutoksia Hilla Romppasen loukkaannuttua Porissa, myös maalivahtiosastolla nähdään muutoksia Mikkolan parannellessa flunssaa ainakin vielä lauantaina. Päävalmentaja Someron mukaan poissolot eivät saa vaikuttaa joukkueen suoritustasoon.

– Meillä on erittäin vahva maalivahtikolmikko ja viikonloppuna torjuntavastuu olisi jakautunut joka tapauksessa useammille harteille. Hillan (Romppanen) poissaolo on tietysti valtava takaisku meille joukkueena, mutta pelillisesti meillä on pelkästään erinomaisia vaihtoehtoja kentälle ja uusia vastuunkantajia löytyy varmasti.

Tuplaviikonloppu on joukkueelle kauden ensimmäinen ja Somero näkee raskaassa viikonlopussa vain mahdollisuuksia.

– Playoffeissa tullaan todennäköisesti pelaamaan tuplapelejä, joten runkosarjan tuplat on meille erinomainen mahdollisuus saada kokemusta. Parista loukkaantumisesta huolimatta joukkue on hyvässä kunnossa ja pystymme jakamaan vastuuta leveälti.

Lauantain ottelu käynnistyy klo 13.00 Harjuniityn kentällä Nokialla. Sunnuntaina pelataan sen sijaan vuoden viimeinen ottelu kotiparketilla Pirkkolassa klo 15.00 alkaen. Futsal on parasta paikanpäällä, mutta ottelut näkee suorana myös Ruutu+ -palvelusta.