21.2.2021 klo 16.00 HIFK FS – FC Sport J, Pirkkolan Palloiluhalli

HIFK FS ja FC Sport J kohtaavat ensimmäistä kertaa historian aikana futsal liiga -parketilla sunnuntaina. Ottelu on nähtävissä poikkeuksellisesti ilmaiseksi SolidSportilla osoitteessa solidsport.com/futsalliiga.

Futsal Liigan kestomenestyjä FC Sport J löytyy sarjataulukon sijalta seitsemän, mutta se on pelannut kauden aikana vasta 13 ottelua ja kuuluisi pistekeskiarvolla laskettuna sijalle viisi. Kovassa vireessä porskuttava Vaasalaisryhmä jahtaa sarjataulukon kärkisijoja ja edellisessä ottelussaan kaksi viikkoa sitten se kykeni kaatamaan sarjan toista sijaa hallussaan pitävän MuSa Futsalin vieraskentällä luvuin 1-3.

Sportin alkukausi oli vaikeuksien värittämä, kun Vaasan vaikea pandemiatilanne piti joukkueen pitkään pois harjoituskentiltä, eikä uuden maalivahdin tutustuttaminen futsalin saloihin tehnyt kauden alusta yhtään helpompaa. Joukkue pelaa kuitenkin nousujohteisesta kautta ja kevään ratkaisupelejä kohti mentäessä se on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa, kuten edellisen ottelun voitto MuSa:sta osoittaa.

Fyysisestä ja suoraviivaisesta pelitavastaan tutuksi tullut FC Sport j pelaa kapealla rosterilla, mutta laatua sen pelaajistosta ei puutu. Tehokkaan Vaasalaisjoukkueen kirkkaimpana tähtenä tuikkinee maajoukkueenkin vakiokalustoon kuuluva pivotpelaaja Pipsa Lahtinen, joka johtaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä 7+8 tehoillaan. Sportin akilleen kantapääksi viime kausina muodostunut voimakkaasti ailahteleva maalivahtipelaaminen on tällä kaudella parantunut Lotta Rosenströmin astuttua joukkueen tolppien väliin, pitkäaikaisen ykkösmaalivahti Karoliina Muurimäen toipuessa polvivammasta.

Seuraa heitä:

#11 Pipsa Lahtinen on yksi Liigan parhaita pivotpelaajia. Vahva kohdepelaaja kykenee suojaamaan palloa ja tarjoilemaan maalipaikkoja kenttäkavereilleen, mutta viimeistelee tehokkaasti myös itse tarvittaessa molemmilla jaloillaan.

#17 Maiju Kuivila on joukkueensa paras maalintekijä, eikä syyttä. Kuivila omaa hyvän laukauksen ja on erittäin vaarallinen maalineduspelaaja.

HIFK otti varaslähdön viikon otteluihin pelaamalla jo torstaina kotikentällään Pirkkolassa FC Halikkoa vastaan. Tähtirinnat ottivat rutiininomaisen 5-1 voiton Halikkolaisryhmästä ja ovat vierasjoukkueen tapaan hyvässä vireessä. Alkuvuosi on ollut HIFK:lle kiireinen, sillä se on pelannut jo yhdeksän ottelua, joista saldona on kunnioitettavat 7 voittoa.

Kotijoukkueen pistepörssin kärkinimet olivat iskussa torstaina, kun joukkueen pistepörssin kärkisijalla viihtyvä Anna-Kaisa Hannuksela viimeisteli kaksi osumaa, toisella sijalla viihtyvä Hanna Halonen kiristeli maaliverkkoja niinikään kahdesti ja pistepörssin kolmosnimi Tuula Sirén kartutti pistetiliään tarjoilemalla syöttöpisteen Hannukselan ensimmäiseen maaliin. HIFK:n vahvuus kauden aikana on kuitenkin ollut siinä, ettei sen tehokkuus ole ollut kapeilla hartioilla, vaan joukkue on kyennyt maalintekoon leveällä rintamalla.

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ennakoi sunnuntain ottelusta tasaista, mutta lähtee otteluun luottavaisin mielin.

”Sportin peli ei ole aina kauneinta mahdollista, mutta se on erittäin tehokasta. Heillä on todella laadukas ryhmä kasassa joka rankaisee virheistä kovalla prosentilla. Uskon että sunnuntaina pelataan pienten marginaalien ottelu ja meidän pitää kyetä toisaalta pitämään virheet minimissä, mutta myös reagoimaan niihin positiivisesti.”

Tähtirinnat saivat iloisia uutisia myös pelaajarintamalla torstaina, kun loukkaantumisista toipuneet Noora Renström, sekä Jasmine Stubbe palautuivat pelikuntoon ja ovat täydessä vireessä Sport -peliä varten. U16 maajoukkueen mukana leireillyt Hilla Romppanen palaa niinikään joukkueen kokoonpanoon ja kauden kolmannen starttinsa sunnuntaina saa myös pisteen molemmissa pelaamissaan otteluissa tehtaillut Jenni Huttunen.

Seuraa heitä HIFK FS:

#8 Hanna Halonen on ollut alkuvuonna kovassa vireessä ja maaleja on syntynyt kovaan tahtiin. Vahvaa tulokaskautta pelaava Halonen on jälleen isossa roolissa kun vastaan asettuu kovavireinen FC Sport j.

#11 Hilla Romppanen palaa joukkueen kokoonpanoon U16 maajoukkueleirin jäljiltä. Pienestä koostaan ja nuoresta iästään huolimatta Romppasta on lähes mahdoton horjuttaa ja ketterä laitapelaaja lienee elementissään fyysistä Sportia vastaan.

#15 Ilona Mikkelä hämmästyttää varmuudellaan ja alkuvuosi on pisteidenkin valossa ollut erinomainen. Vahva pivotpelaaja luo joukkueelleen pelistä toiseen tukullisen loistavia maalipaikkoja ja kykenee tarvittaessa viimeistelemään myös itse.

 

Torstain ottelu pelataan Pirkkolan Palloiluhallissa tyhjille katsomoille, mutta se on katsottavissa suorana ja ilmaiseksi osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon!