HIFK FS – Ylöjärven Ilves Pirkkolan Palloiluhalli 30.4 klo 13.00

Välierissä pettymyksen kokeneet HIFK FS ja Ylöjärven Ilves ratkovat pronssisten mitalien kohtalon lauantaina Pirkkolassa.

Keskinäisissä kohtaamisissa kotijoukkue HIFK on ollut vahvempi voittaen kolme neljästä, mutta taistelupari on ollut edelliset kaksi kautta hyvin tasainen. Tällä kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa, HIFK oli parempi kotonaan marraskuussa jatkoajan jälkeen maalein 3-2 ja YIlves puolestaan voitti kotonaan helmikuussa luvuin 7-5.

Ylöjärven Ilves suosikkina matkaan?

Ylöjärveläiset pelaavat seurahistoriansa ensimmäisiä pudotuspelejä ja sijoittuminen neljän parhaan joukkoon on joukkueelta hieno saavutus. Äärettömän vahvan kevätkauden pelannut joukkue kaatoi puolivälierissä GFT:n otteluvoitoin 2-1 ja laittoi välierissä MuSaFutsalin tosissaan töihin, eikä suurta ennakkosuosikin viittaa kantanut Porilaisryhmä ainakaan täysin tanssahdellen matkustanut finaaleihin.

Ylöjärveläisten finaalihaaveet kaatuivat lopulta viime sunnuntaina, kun MuSaFutsal marssi finaaliin otteluvoitoin 3-1, maalieron ollessa selvästi Porilaisten hyväksi 19-8.
Välieräsarjan viimeinen ottelu oli tasainen koitos aivan toisen jakson lopulle saakka, mutta MuSaFutsal karkasi kolmella viimeisen neljän minuutin aikana iskemällään maalilla tavoittamattomiin, voittaen ratkaisevan välierän maalein 2-6. Välieräsarjan katkettua hyvissä ajoin on YIlveksellä ollut aikaa levätä, nuolla haavansa ja valmistautua tulevaan pronssipeliin kaikessa rauhassa, mikä on epäilemättä sille eduksi lauantaina.

YIlveksen pohjapelaaja Sini Sutinen oli ilmeisesti sairastumisen vuoksi sivussa kahdesta viimeisestä välieräottelusta ja IFK:n toimitus seuraakin mielenkiinnolla nähdäänkö lähes seuraikonin maineessa oleva Sutinen pronssiottelussa jälleen kentän puolella. Muilta osin joukkueen avainpelaajat vaikuttavat olevan kunnossa ja joukkue pääsee matkustamaan Helsinkiin ainakin lähes paras mahdollinen kokoonpano mukanaan.

Ensimmäisiä pudotuspelejään pelaava Ylöjärven Ilves hamuaa varmasti pronssisiakin mitaleja hienon kautensa kruunuksi ja pidempään valmistautuneena, sekä lähes optimaalisella kokoonpanolla pelaavalla joukkueella lieneekin ennakkosuosikin paineet kannettavanaan lauantain pronssiottelussa.

Onnistuuko HIFK pyyhkimään pettymyksen pronssipelin tieltä?

Läpi kevään loukkaantumisten ja sairastelujen kanssa paininut HIFK löysi pelivireensä pudotuspelien kynnyksellä ja raivasi tiensä välieriin haaksirikkoisenakin puolivälierävastustaja KaDya vastaan suoraan kahdessa ottelussa.
Välierässä Stadilaisten ylpeys HIFK koki kuitenkin valtavan pettymyksen finaalipaikan valuessa FTK:lle otteluvoitoin 2-3 maalieron ollessa tasan 15-15.
Tasaisen sarjan viimeinen koitos pelattiin keskiviikkona Pirkkolassa. FTK määritti pitkälti pelin tempon, mutta pudotuspeleissä uskomattoman torjuntavireen löytänyt maalivahti Tytti Mikkola piti Stadilaiset pelissä mukana. IFK saikin viritettyä melkoisen loppukirin toisen jakson loppuun FTK:n johtaessa 0-2, mutta huippupaikoista huolimatta ei palloa saatu toimitettua vieraiden maaliin ja lopulta riskinotto kostautui kun FTK iski kahdesti tyhjiin viimeisellä peliminuutilla.

HIFK lähtee pronssiotteluun ainakin ilman kapteeniaan Anna-Kaisa Hannukselaa, sekä runkosarjan PPG tilaston kärkinimeä Daniela Tjederiä. Lisäksi avainpelaajista ovat sivussa erityisesti puolustussuuntaan huippukauden pelanneet Iina Ahola, sekä Hanna Putaala. Positiivisiakin uutisia pelaajarintamalla on, sillä reservijoukkueesta kesken välierien joukkueen vahvuuteen kutsuttu Kreta Karttunen on paikannut poissaoloja ryhdikkäästi ja useita viikkoja sairastelun vuoksi sivussa ollut nokkela pivotpelaaja Selja Laine on palaamassa pelikuntoon.

HIFK:n kohdalla kysymys lieneekin onko joukkue kyennyt käsittelemään keskiviikon pettymyksen ja onko joukkue palautunut raskaasta välieräsarjasta? Tähtirinnat ovat osoittaneet tälläkin kaudella, että menestys ei nojaa yksittäisten pelaajien varaan, vaan joukkue on täynnä taitoa ja mikäli se onnistuu kääntämään välierän pettymyksen voimavaraksi on se äärettömän vaikea joukkue voitettavaksi.

Lauantaina on viimeinen mahdollisuus nähdä HIFK:n futsalnaiset tositoimissa tällä kaudella, joten suuntaa Pirkkolaan kannustamaan Tähtirinnat SM-pronssille. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 13.00.