Viisi kautta KaDy:ssa pelannut Leppäveden Lepän kasvatti on esiintynyt edelliset kaksi liigakautta edukseen ja nostanut itsensä futsalkansan tietoisuuteen, mistä osoituksena valinta varasijalle myös tulevalle maajoukkueleirille. Tulevalla kaudella matka jatkuu Helsinkiin uusien haasteiden pariin punapaitoihin.

”Koen että HIFK:ssa on minulle erinomaiset olosuhteet kehittyä uudelle tasolle”

Vestolan viime kautta varjosti keväällä kärsitty loukkaantuminen, mutta rikkonaisesta kaudesta huolimatta nuori laitapelaaja oli joukkueensa tehokkain pelaaja, viimeistellen 17 pelaamassaan ottelussa tehot 8+10. Viimeisin tehopiste tuli juurikin IFK:ta vastaan toisessa puolivälieräottelussa Pirkkolassa, Vestolan iskiessä 1-2 johtomaalin toisella puoliajalla.

– Monien KaDy-vuosien jälkeen nyt oli tilaisuus lähteä ja kokeilla uutta, joten päätin tarttua siihen. Pääkaupunkiseudulla oli muitakin mahdollisuuksia, mutta pääsyy HIFK:hon siirtymiseen on henkilökohtainen kehittyminen pelaajana ja tietysti joukkueen laadukas toiminta ja valmennus. Koen että IFK:ssa on minulle erinomaiset olosuhteet kehittyä uudelle tasolle ja saada sellaisia haasteita joita tällä hetkellä tarvitsen, Vestola kuvailee päätöstään siirtyä IFK:hon.

Viisi kautta Kampuksen Dynamossa pelannut Vestola lähtee tavoittelemaan kansallista huippua tähtirintoihin.

”Tavoitteeni on maajoukkuetasolle pääseminen”

Nuoren futsalistan tavoitteet ovat korkealla, eikä Vestola epäröi sanoa niitä ääneen:

– Tavoitteeni on maajoukkuetasolle pääseminen ja Suomen terävimpään futsalkärkeen murtautuminen. Lähitulevaisuudelle toivon viime kevätkauden vaikean loukkaantumisen jälkeen ehjää kautta, peli-iloa ja varsinkin fyysisen puolen kehitystä; sitä että pääsen käyttämään koko kapasiteettini pelaajana auttaessani HIFK:ta kohti suomenmestaruutta.

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero on iloinen Vestolan päätöksestä siirtyä Tähtirintoihin:

– Saana on nuori, tavoitteellinen ja ennen kaikkea taitava pelaaja, joka on ilo ottaa mukaan meidän ryhmään. Pelaajana Saanasta näkee että futsal on vakiintunut lajiksi aikaisin; teknisesti suorittaminen kentällä on vaivatonta ja taktisesti hän kykenee nuoresta iästään huolimatta tekemään kypsiä valintoja kentällä. Vaikka Jyväskylässä Saana onkin vakiinnuttanut paikkansa laidalla, uskon hänellä olevan edellytykset pelata myös pohjapelaajana, mikä on arvokas lisä valmentajan näkökulmasta.

”HIFK:sta on aina huokunut yhtenäisyys ja energisyys”

Jyväskylässä useiden osaavien futsalvalmentajien oppeja ammentanut Vestola on tehnyt lajivalintansa jo nuorena ja kaikesta huokuu, että futsal on iso osa pelaajan arkea.

– Olen tehnyt lajivalinnan jo nuorena ja ollut monien pätevien futsalvalmentajien opissa. Juuri siksi suurimpia vahvuuksiani pelaajana ovat taktinen osaaminen ja tekninen suorittaminen. Urheilijana vahvuuksiini lukeutuu myös tunnollisuus, motivaatio ja joukkuepelaajana toimiminen.

Someron mukaan on rikkaus kun joukkueeseen saadaan kokeneita futsalistoja:

– Nuoresta iästään huolimatta Saanalla on jo paljon kokemusta futsalpelaajana ja hän on saanut vaikutteita useilta huippupelaajilta- ja valmentajilta Jyväskylässä. Tällaiset pelaajat tuovat mukanaan uusia näkökulmia, jolloin meidän peli kehittyy ja monipuolistuu.

Vestolan mukaan joukkueen yhtenäisyys on hänelle tärkeintä:

– Joukkuedynamiikka ja yhtenäisyys ovat aina olleet tärkeimpiä asioita minulle. HIFK:sta onkin aina huokunut yhtenäisyys ja energisyys ja odotan innolla että kausi alkaa ja saan olla osa tätä joukkuetta! Vestola päättää.