13.3.2022 klo 14.00 Kampuksen Dynamo – HIFK FS, Jyväskylän Monitoimitalo 2-6 (0-3)

Pirteästi esiintynyt Helsingin IFK varmisti runkosarjan kakkossijan voittamalla KaDy:n vakuuttavalla esityksellä vieraskentällä luvuin 2-6. Ottelun hahmoksi nousivat hattutempun täräyttänyt Karoliina Kröger, sekä 1+2 tehot nakuttanut Hilla Romppanen.

Ottelu alkoi valkopaitaisen vierasjoukkueen hyvällä paineella ja Maria Halla-Ahon vartioimaa KaDy-maalia kohti päästiin laukomaan useampaan otteeseen heti alkuhetkillä. Vieraiden hyvä paine tuottikin pian tulosta, kun Selma RantalaIina Ahola -kaksikko riisti keskialueen tuntumassa ja Rantala käynnisti vastahyökkäyksen. Rantalan kuljetuksen kruunasi syöttö oikean tolpan juureen Aholalle, joka nosti pallon maalin kattoon siirtäen vieraat 0-1 johtoon ajassa 02:34.
KaDy -käskijä Mikko Kytölä käytti heti aikalisänsä, jonka jälkeen ottelun kuva hieman tasoittuikin. Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka oli tuoda tasoituksen neljän minuutin pelin jälkeen, kun Heidi Malkki katkoi syötön aivan IFK-maalin edustalla, mutta laukoi ohi oikealta.

Molemmat joukkueet prässäsivät aggressiivisesti ylhäältä, mutta siinä missä vieraat kykenivät tuon tuostakin purkamaan KaDy -prässiä, usein myös maalivahti Tytti Mikkolaa hyödyntäen, oli kotijoukkue ajoittain vaikeuksissa pelinavaamisensa kanssa. Peliä käytiin muutenkin hienokseltaan enemmän kotijoukkueen kenttäpäädyssä ja vieraat olivat ottelussa niskan päällä, mutta lisäosumia ei hetkeen nähty. KaDylläkin oli hetkensä, muunmuassa reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen kun Mikkola joutui venymään tuplatorjuntaan Vilma Terävän ja Heidi Malkin laukausten tielle ja hetkeä myöhemmin Mikkola pysäytti vielä Henni Parkkisen laukauksen näyttävällä jalkatorjunnalla. Pelin kuva tasoittui huomattavasti ja kääntyi jo aavistuksen kotijoukkueen eduksi jakson puolen välin paikkeilla ja vajaan 13 minuutin pelin jälkeen olikin IFK -luotsi Ilkka ”Bruno” Someron vuoro käyttää aikalisänsä.

Aikalisän jälkeen tähtirinnat saivatkin peliään jälleen paremmin uomiinsa, joskin pelin kuva oli alkua tasaisempi ja aaltoili enemmän päästä päähän. Lopulta ajassa 17:28 vieraat tuplasivat johtonsa, kun prässi puri ja Romppasen laukaus kimpoili KaDy -puolustuksesta oikeaan laitaan Hanna Haloselle. Halosen syöttö vasemmalle Selja Laineelle hipoi täydellisyyttä ja Laine kiitti laukomalla pallon varmasti pitseihin ohi heittäytyvän Halla-Ahon.
Ensimmäiselle jaksolle saatiin vielä yksi maali, kun HIFK -vahti Mikkola sai pallon käsiinsä ja siirsi pallon itselleen ohi KaDy -puolustajan. Mikkola syötti vasempaan laitaan Romppaselle, joka pakotti kuljetuksellaan puolustajan irtoamaan ja vapautti syötöllään Karoliina Krögerin avopaikkaan maalinedustalle, mistä tämä viimeisteli varmasti tyhjään maaliin. 0-3 Vierasjohdossa siirrytiin myös tauon viettoon.

Toisen jakson alkuun IFK sai parikin erinomaista vapaapotkua, jonka lisäksi Halonen pääsi kertaalleen tälläämään Romppasen namupassista maalialueen rajan tuntumasta, mutta Halla-Aho maalillaan selvitti tilanteet hienosti pitäen kotijoukkueen pelissä mukana. Maalivahdin uurastus palkittiinkin pian kavennusmaalin muodossa, kun Malkki pelasi rajapotkun Laura Toivaselle, joka sai kuljetuksen päätteeksi jalkansa auki oikealla laidalla ja vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus tuli puolustajan jaloista, sekä hyvin maskia maalilla tehneen Alina Niemisen läpi maaliin saakka ajassa 21:35.

Maalin jälkeen peli aaltoili hetken päästä päähän, kunnes IFK venytti kahdella salamamaalillaan johdon jo neljän maalin mittaiseksi. Ensin Hannuksela katkoi syötön omalla kenttäpuoliskollaan ja lähetti Romppasen vastahyökkäykseen. Romppanen ohitti KaDy -puolustajan ja nosti tyylikkäästi pallon ohi vastaantulleen Halla-Ahon ajassa 24:35. Vain 11 sekuntia myöhemmin nähtiin kenties iltapäivän näyttävin osuma, kun Mikkolan pitkä heitto tavoitti Krögerin 8 metriä vastustajan maalista, mistä tämä jatkoi tyylikkäästi yhdellä kosketuksella pallon volleylla maaliin.

Peli aaltoili edelleen vauhdikkaasti ja molemmilla oli hetkensä jakson edetessä. Henni Parkkinen herätti vielä toivon KaDy -leirissä, kun tämä katkoi syötön puolustusalueella ja seinäpeli Laura Toivasen kanssa puri. Parkkinen kuljetti ja sai jalkansa auki oikealla laidalla laukoen häirittynäkin tarkasti pallon HIFK -maalin vasempaan alanurkkaan ajassa 33:36.
Alle kaksi minuuttia tästä ja IFK -kuitenkin iski vielä kertaalleen. Romppasen kulmapotku tavoitti ottelun parhaana palkitun Krögerin maalinedustalta, joka jatkoi pallon tyylillä ilmasta maaliin iskien loppulukemiksikin jääneet 2-6 lukemat täydentäen samalla hattutemppunsa.

– Erittäin hyvä fiilis. Tavoite oli varmistaa runkosarjan kakkossija ja siihen päästiin, mutta vielä tärkeämpää oli esitys jolla tavoite täyttyi. Ilves -pelistä jäi jo tunne, että ollaan lähestymässä taas omaa suoritustasoa ja palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Töitä riittää, mutta tästä on hyvä lähteä valmistautumaan runkosarjan viimeiseen kierrokseen ja orastaviin pleijareihin, päävalmentaja Somero kommentoi ottelun jälkeen.

02:34 0-1 Iina Ahola (Selma Rantala)
17:28 0-2 Selja Laine (Hanna Halonen)
19:00 0-3 Karoliina Kröger (Hilla Romppanen)
21:35 1-3 Laura Toivanen (Heidi Malkki)
24:35 1-4 Hilla Romppanen (Anna-Kaisa Hannuksela)
24:46 1-5 Karoliina Kröger (Tytti-Maria Mikkola)
33:36 2-5 Henni Parkkinen (Laura Toivanen)
35:12 2-6 Karoliina Kröger (Hilla Romppanen)

Tähtipelaajat
Karoliina Kröger (HIFK)
Alina Nieminen (KaDy)

HIFK päättää runkosarjan kotikentällään Pirkkolassa ensi lauantaina 19.3 klo 16:00 alkavassa ottelussa, kun sarjapaikastaan kamppaileva FC Nokia saapuu vierailulle Stadiin. Tervetuloa kannustamaan tähtirinnat voittoon!