27.3.2021 klo 13.00 HIFK FS – GFT, Pirkkolan Palloiluhalli

Runkosarja päättyy Naisten Futsal Liigassa lauantaina, kun kaikki joukkueet pelaavat viimeiset ottelunsa klo 13.00 alkaen. Pirkkolan Palloiluhallissa nähdään kenties Rödan leirissä koko runkosarjan odotetuin ottelu, kun HIFK kohtaa Espoolaisen GFT:n kotiparketillaan. Punakulta nimellä ristitty pääkaupunkiseudun -derby pelattiin edellisen kerran 9. tammikuuta Espoon Opinmäessä. Silloin tiukka trilleri ratkesi vasta jatko-ottelussa HIFK:n voittaessa luvuin 2-4.

GFT on liigan kuntopuntarin kärkijoukkue derbyn alla, sillä se on voittanut viisi edellistä otteluaan varsinaisen peliajan puitteissa ja noussut vahvan kevätkauden turvin runkosarjan kolmannelle sijalle. Edellisessä ottelussa se otti kenties vakuuttavimman päänahkansa voittaessaan sarjataulukon toisella sijalla majailevan MuSa Futsalin peräti 4-0 kotikentällään.

Hallitseva suomenmestari GFT on odotetusti noussut jälleen kovaan vireeseen kevään playoff -pelien lähestyessä, ja ilmoittanut itsensä vahvasti mestaruustaistoon mukaan. Kolmatta perättäistä mestaruuttaan hamuava Espoolaisjoukkue on ennen runkosarjan päättävää derbyä yhden pisteen HIFK:n edellä ja yhden pisteen päässä toisena majailevasta MuSa Futsalista. Voittamalla ottelun, sillä olisi vielä mahdollisuus nousta jopa toiseksi, mutta MuSa päättää kautensa FC Halikkoa vastaan kotikentällään, joten nousu toiseksi vaatisi voiton lisäksi suurta yllätystä Porissa. Kolmannen sijan varmistamiseksi sille riittää tasapeli varsinaisella peliajalla, sillä paremman maalieron turvin se pysyisi HIFK:n edellä tasapisteissä.

Liigan top 5 pistetilastosta löytyy peräti kaksi GFT -pelaajaa, jotka ovat repineet yli 10 pisteen kaulan muihin joukkuetovereihinsa pistetilastoissa. Vuosi toisensa jälkeen sekä joukkueensa, että koko sarjan pistetilaston kärjessä on totuttu näkemään Daniela Tjeder. 37 pisteellään tämä ikinuori pivotpelaaja on kuitenkin ennen päätöskierrosta joukkueensa sisäisen pistepörssin kakkosena ja liigan pistepörssin vitonen. Ykkössijaa nimissään pitää nimittäin täksi kaudeksi Italiasta Espoolaisten riveihin siirtynyt laitapelaaja Emilia Jokisalo 38 pisteellään. GFT:n yksilötaito ei kuitenkaan rajoitu tähän kaksikkoon, vaan kultaisten riveistä löytyy muunmuassa maajoukkuekokemustakin omaavat Pirta Hiukka, Kiia Laine, Sandra Lind, sekä Maria Mäntylä. Oikeastaan GFT:n osaamista kuvastaa hyvin se, että sen ringistä löytyy vain kolme pelaajaa joilla ei ole vielä maajoukkuekokemusta nimissään.

Seuraa heitä GFT:

#13 Emilia Jokisalo on tarkan maalivainun omaava nopea ja vahva laitapelaaja, joka on syystä noussut hallitsevan suomenmestarin pistetilaston kärkeen heti ensimmäisellä kaudellaan kultaisissa.

#10 Daniela Tjeder on oma käsitteensä Futsal Liigassa. Liigan perustamisesta saakka GFT:tä edustanut pivotpelaaja voittaa vaikeatkin pallot joukkueelleen hurjalla prosentilla ja pallon riistäminen häneltä on erittäin vaikeaa.

Kotijoukkue HIFK lähtee otteluun kenties pienen altavastaajan roolissa. Se on kärsinyt edellisessä viidessä ottelussaan kaksi tappiota ja on pudonnut runkosarjan kärkitaistossa neljännelle sijalle. Ensimmäistä kauttaan liigassa viettävä Helsingin IFK on kuitenkin varmistanut jo playoff -paikan, sekä kotiedun pudotuspeleihin, joten erittäin onnistuneesta tulokaskaudesta voitaneen puhua runkosarjan osalta jo ennen viimeistä kierrosta. Runkosarjan päättävässä Punakulta -derbyssä se halunnee silti pitää pääkaupunkiseudun valtikan itsellään, sekä varmistaa runkosarjan kolmannen sijan.

Edellisessä ottelussaan 14.3 HIFK murjoi sarjan häntäpäähän kuuluvan KP-V:n kotikentällään luvuin 8-1, ottelussa jossa tähtirinnoilta nähtiin peräti seitsemän eri maalintekijää. Erinomainen joukkuepelaaminen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan onkin epäilemättä ollut yksi HIFK:n tulokaskauden menestyksen suurimpia tekijöitä. HIFK on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, samaan aikaan kun hyökkäyssuuntaan se on kyennyt ratkaisemaan otteluita leveällä rintamalla.

Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kaksi nimeä on noussut hieman muiden edelle; Hanna Halonen ja kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela ovat molemmat keränneet 23 pistettä kauden aikana. Heidän perässään yli 10 tehopisteen naisia ovat Tuula Sirén (17), Hilla Romppanen (16), Ilona Mikkelä (13) ja Jasmine Stubbe (10). Tästä kuusikosta Halonen ja Romppanen ovat tehneet debyyttinsä liigatasolla tällä kaudella.

HIFK:n pistepörssin kärkinimiin kuuluva Jasmine Stubbe odottaa vauhdikasta derbyä lauantaina:

”GFT pyrkii prässäämään korkealta kuten mekin, joten vauhtia otteluun tulee varmasti. Heillä on todella paljon taitavia yksilöitä, joten meidän täytyy onnistua puolustamaan joukkueena hyvin. Virheisiin ei ole varaa. Molemmat joukkueet pyrkii pelaamaan aktiivista futsalia pallon kanssa ja ilman, mutta hyvin eri tavalla, joten odotan kyllä erittäin viihdyttävää ottelua.”

Seuraa heitä HIFK FS:

Koko joukkue. HIFK:n vahvuus ei ole pelkästään sen taitavissa yksilöissä vaan joukkueesta voi nousta ratkaisijaksi kuka tahansa.

Runkosarjan päätösottelu pelataan Pirkkolan Palloiluhallissa tyhjille katsomoille, mutta se on katsottavissa suorana osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy derbytunnelmaan ja kannusta HIFK voittoon. Tue samalla joukkueen matkaa kohti suomenmestaruutta!