HIFK FS – FC Nokia, Pirkkolan Palloiluhalli 19.3 klo 16.00

Runkosarjan kakkossijan viime kierroksella varmistanut Helsingin IFK kohtaa runkosarjan päätösottelussaan sarjajumbo FC Nokian, jolla on voitolla vielä mahdollisuudet yltää liigakarsintaan ja välttyä putoamiselta.
Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tähtirintojen 1-7 vierasvoittoon Nokialla. Tuon ottelun tehoduona toimi Anna-Kaisa Hannuksela, sekä Hanna Halonen, jotka molemmat nakuttivat 2+1 tehopisteet, FC Nokian ainokaisesta vastasi Maaria Roth.

Sarjanousija Nokialle kausi on ollut vaikea ja pisteitä on kertynyt 21 ottelussa vain 13. Joukkueen voisi sanoa olevan hieman epäonninenkin, sillä se on runkosarjan aikana venynyt neljästi jatkoajalle, tai voittomaalikilpailuun saakka, mutta joutunut jokaisella kerralla tyytymään vain yhteen pisteeseen.

Edelliskierroksella Nokialaiset hävisivät Ylöjärven Ilveksen vieraina luvuin 4-1, ja sen viimeisin voitto on kolmen ottelun takaa, kun se yllätti vajaamiehisenä pelanneen Kampuksen Dynamon vieraissa maalein 3-6.

Joukkueen tehokkain pistenainen on ollut 9+5 tehot nakuttanut Elli Koivula. Joukkueen maalilla urakoineet Emmi Kortesmaa ja kevään aikana loukkaantumisesta pelikentille palannut Emiilia Syvänen ovat molemmat esiintyneet edukseen joukkueen maalinsuulla, eikä sarjan toiseksi eniten maaleja päästäneen joukkueen vaikeuksia puolustussuuntaan voi maalivahtien harteille vierittää.

Lauantain kotijoukkue HIFK varmisti runkosarjan kakkossijan viime viikonloppuna voittamalla Kampuksen Dynamon maalein 2-6 ja joukkue saakin lähteä viimeiselle runkosarjakierrokselle ilman suorituspaineita.

Stadilaisten kevätausi on ollut melkoista vuoristorataa, mutta joukkueen sisällä uskotaan että suoritusvarmuus on jälleen löytymässä ja vaikeudet on selätetty.

– Vaikea jakso venyi toki pidemmäksi kuin olisi toivottu, mutta näin kevään kynnyksellä ollaan jälleen savuttamassa omaa suoritustasoa, joten hyvillä fiiliksin kohti runkosarjan päätöskierrosta, päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi.

HIFK lähtee lauantain otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina, mutta ainakaan Somero ei usko helppoon otteluun.

– Nokia pelaa sarjassa säilymisestä ja he on tällä kaudella pystyneet kiusaamaan sarjan kärkijoukkueita aiemminkin. Heillä on kaksi huippumaalivahtia ja varmasti kova lataus otteluun, joten odotan erittäin kovaa kamppailua pisteistä. Tilannetta ei helpota se, että joudumme lähtemään hieman vajaamiehisenä otteluun, Somero päättää.

Ottelu alkaa klo 16.00 Pirkkolan Palloiluhallissa ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi ottelua seuraamaan!