Kauden 2020-21 hopea- ja pronssimitalistit kohtaavat toisensa tiistai-iltana klo 19.30 alkavassa ottelussa Opinmäen liikuntahallissa.

Viime kaudella derbyä saatin maistella peräti neljä kertaa, kun PK-seudun joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti runkosarjassa ja kahdesti välierissä. Tasaväkisessä taisteluparissa niskalenkin otti lopulta IFK joka voitti neljästä kohtaamisesta kolme, tosin näistä kaksi vasta jatko-ottelussa. IFK:n tehokkaimpia olivat neljän pisteen Tuula Sirén (2+2), Anna-Kaisa Hannuksela (1+3) ja tiistaina loukkaantumisesta pelikuntoon palaava Iina Ahola (3+0). GFT:n tehokkain oli sen sijaan nykyisin tähteä rinnassaan kantava Daniela Tjeder (1+3), kolmeen pisteeseen ylsivät Emilia Jokisalo (1+2) ja futsalkengät naulaan laittanut Kiia Laine (2+1).

Ottelussa nähdään Suomalaista futsalhistoriaa, kun viime kaudella IFK:takin kurittaneen lähes kymmenvuotisen uran GFT:ssä tehnyt ja kolme suomenmestaruutta GFT:n paidassa voittanut Daniela Tjeder pukee ensimmäistä kertaa perinteikkään tähtipaidan ylleen entistä seuraansa vastaan.

– Opinmäestä on valtavasti hyviä muistoja ja lisää lähdetään tietenkin tavoittelemaan. GFT on toki hieman muuttunut edellisvuosista, mutta hyvä joukkue saadaan vastaan ja pelistä tulee varmasti viihdyttävä ja tasainen.

Avauskierroksella 0-1 tappion Ilvekselle kärsinyt HIFK nappasi kauden avausvoittonsa lauantaina, kun se nollasi FC Halikon vieraissa ja vei kolme pistettä selvin 0-5 voittolukemin. Avauskierroksella takunnut viimeistely rupesi Salohallissa luistamaan ja lauantaina nähtiin neljä eri maalintekijää, Hanna Putaalan kihauttaessa kaksi täysosumaa. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron mukaan katseet käännettiin kuitenkin pian tulevaan vastustajaan ja tiistain derbyyn:

– Sunnuntaina analysoitiin peli ja tavoitteena on ottaa jälleen yksi kehityaskel tiistain derbyä varten. Maanantain viimeistelyharjoitukset sujuivat hyvin ja uskon että joukkue on valmis otteluun. Neljään päivään kaksi peliä ja yhdet harjoitukset asettavat omat haasteensa, mutta tiistaina nähdään kuinka hyvin onnistuimme lataamaan akut ottelua varten.

GFT aloitti kautensa tahmeasti, kun se hävisi vieraissa PJK:lle peräti 6-0. Voimakkaasti uudistunut joukkue on kuitenkin edelleen varustettu taitavilla pelaajilla ja vaikka alkutahmeutta on ollut odotettavissakin, ei kolminkertaisen suomenmestarin aliarvioimiseen ole varaa, sillä se varmasti parantaa jokaisen ottelun myötä.

GFT:n verkkoja viime kaudella kolmesti heilutellut Iina Ahola palaa loukkaantumisen jälkeen joukkueen kokoonpanoon ja uskoo kotijoukkueen olevan jälleen erittäin kova vastustaja:

– GFT on kova joukkue, josta löytyy paljon taitavia pelaajia. Lisäksi derbyasetelma luo oman latauksensa otteluun. Derbyssä vahvoilla tulee olemaan se joukkue joka pystyy pelaamaan röyhkeästi omaa peliään niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Maalintekoon ei Aholan mukaan löydy sen suurempia salaisuuksia:

– Uskotaan omaan tekemiseen ja jätetään kentälle 100% itsestämme.

Ottelu käynnistyy tiistai-iltana klo 19.30 Opinmäen liikuntahallissa. Mikäli et pääse paikanpäälle ottelua seuraamaan, se näkyy tuttuun tapaan jälleen Ruutu+ -palvelusta.