Naiset urakoivat viikonloppuna kahden ottelun verran, kun lauantaina joukkue matkasi Tornioon FTK-Tornion vieraaksi ja sunnuntaina Oulun Urheilutalolla vastaan asettui FC OPA. Tuplaviikonloppu meni HIFK:n käsikirjoituksen mukaan, kun joukkue palasi kauden pisimmältä vierasmatkaltaan takaisin pääkaupunkiin 6 pistettä rikkaampana sarjataulukon toisella sijalla tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen sarjakärki Ilves FS:n kanssa.

16.1.2021 klo 17:00 FTK-Tornio – HIFK FS 2-5 (0-2)

Ottelu alko HIFK:n hienoisessa hallinnassa, kun kotijoukkue FTK puolusti tyypilliseen tapaansa hieman syvemmältä, luovuttaen pallonhallinnan vieraille ja luottaen omiin vastahyökkäyksiinsä. Tähtirintojen hallinta tuottikin pian tulosta, kun Tuula Sirénin oikealta laidalta lähtenyt namupassi tavoitti takatolpalle karanneen Karoliina Krögerin. Tämän ensimmäinen laukaisuyritys epäonnistui, joten Kröger siirsikin pallon oikealle jalalleen ja viimeisteli lähietäisyydeltä kauden toisen maalinsa ajassa 3:20.
Vierasjoukkue jatkoi hienoista hallintaansa maalin jälkeenkin, mutta ilmeisesti pitkä matka pohjoiseen oli vaatinut veronsa, sillä sen peli ei ollut totutun lennokasta, mikä antoi FTK:lle oivat mahdollisuudet ottelussa.
Kummassakaan päässä ei nähty paljon vaarallisia maalipaikkoja ja ottelu etenikin tasaisissa merkeissä aivan ensimmäisen jakson loppuminuuteille saakka. Ajassa 17:06 HIFK siirtyi kuitenkin 2-0 johtoon ottelun epäilemättä kauneimmalla osumalla. Anna-Kaisa Hannukselan nosto laitaan tavoitti Hilla Romppasen, joka yhdessä Ilona Mikkelän kanssa sahasi FTK -puolustuksen täysin hajalle kolmella perättäisellä seinäsyötöllä ja lopulta Ilona Mikkelä iski pallon maalin edustalta yhdellä kosketuksella takuuvarmasti verkon perukoille. Lisämaaleja ei enää ensimmäisellä jaksolla nähty joten tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-2 johdossa.

Toisen jakson alku tarjosi tähtirinnoille shokkihoitoa, kun kotijoukkue sai vapaapotkun noin kahdeksasta metristä, tilanteesta jossa Noora Renströmille näytettiin myös keltaista korttia. Sanna Raution tulinen laukaus ohitti muurin, sekä maalivahti Tytti Mikkolan ja tilanne kaventui 1-2:een ajassa 21:12. Reilu kolme minuuttia tästä ja oli vierasjoukkueen vuoro saada vapaapotku, nyt noin 10 metristä. Hannukselan laukaus jäi muuriin, mutta paluupallon hän nosti maalin edustalle, mistä Noora Renström pääsi paikkaamaan aiemman virheensä puskemalla pallon yli vastaan tulleen maalivahti Senja Keisun. Lukemat 1-3 ajassa 24:52
Tasan kaksi minuuttia myöhemmin oli kuitenkin vierasjoukkueen vuoro taipua. FTK katkoi syötön omalla puoliskollaan ja karkasi vastahyökkäykseen vapauttaen Anna Keräsen jo yksin läpi. HIFK -vahti Tytti Mikkolan erinomaisen vastaantulon ansiosta vierasjoukkue sai osittain jo korjattua tilanteen, mutta Keränen pääsi syöttämään pallon hyökkäyksen tueksi nousseelle Maria Ollilalle, jonka laukaus meni HIFK puolustajan jalkojen välistä maalin alanurkkaan.
FTK oli toisella jaksolla paremmin pelissä mukana ja vaikka pallonhallinta olikin aavistuksen HIFK:lla, vaikutti kotijoukkue luovan silti vaarallisempia tilanteita vierasjoukkueen maalille, HIFK -maalia vartioinut Mikkola oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja esti kotijoukkueen lisämaalien syntymisen.
Seuraavan maalin iski kuitenkin HIFK ajassa 33:26 karaten samalla uudelleen kahden maalin päähän, 2-4 johtoon. Jasmine Stubbe löysi syötöllään ylhäältä vasemman laidan tuntumasta Ilona Mikkelän, joka jatkoi pallon keskustaan täysin FTK -puolustukselta unohduksiin jääneelle Anna-Kaisa Hannukselalle, joka iski pallon varmasti kärkkärillä oikeaan alakulmaan ohi vastaantulleen maalivahti Keisun.
FTK lähti takaiskumaalin jälkeen hakemaan kavennusta lentävän maalivahdin turvin. Hieman puolivaloilla läpi ottelun pelannut HIFK heräsi kuitenkin pelaamaan kauden varminta alivoimapeliään ja puolusti erinomaisesti. Hatunnoston arvoisesti alivoimalla raataneen Anette Stubben työ sai palkinnon, kun hän katkoi syötön omalla alueellaan ja pääsi iskemään ottelun viimeisen maalin tyhjänä ammottaneeseen FTK -maaliin ajassa 38:19. Ottelu päättyi siis hieman tahmeasta esityksestä huolimatta vierasjoukkue HIFK:n selvään 2-5 voittoon.

Maalit:

15:58 0-1 Karoliina Kröger (Tuula Sirén)
26:10 0-2 Ilona Mikkelä (Hilla Romppanen)
36:12 1-2 Sanna Rautio
24:52 1-3 Noora Renström (Anna-Kaisa Hannuksela)
26:52 2-3 Maria Ollila (Anna Keränen)
33:26 2-4 Anna-Kaisa Hannuksela (Ilona Mikkelä)
38:19 2-5 Anette Stubbe

Ottelun tähtipelaajat:
Anna-Kaisa Hannuksela (HIFK FS)
Sanna Rautio (GFT)

17.1.2021 klo 15:00 FC OPA – HIFK FS 1-4 (1-1)

Sunnuntaina vuorossa oli uusinta viikon takaisesta ottelusta, kun HIFK matkasi Ouluun FC OPA:n vieraaksi. Vaikka tuloksellisesti ottelu oli hyvin saman kaltainen kuin viikkoa aiemmin pelattu koitos joukkueiden välillä Pirkkolassa, oli tässä ottelussa huomattavasti enemmän vauhtia. Ottelun taso oli myös huomattavasti korkeampi, kuin olisi ennakkoon liigan kärki- ja jumbojoukkueiden välisestä kohtaamisesta uskonut.

Ottelussa oli sähköinen tunnelma alusta saakka ja vaikka kotijoukkue OPA pyrki jälleen puolustamaan hieman syvemmältä oli se prässiin lähtiessään aggressiivinen ja pallollisenakin hyvin aktiivinen ja ennakkoluuloton. HIFK oli kuitenkin herännyt lauantain horroksestaan ja oli myös erinomaisella pelipäällä heti ottelun ensiminuuteista alkaen.
Vauhdikas ottelun alku tarjosi tilanteita molempiin päihin, joskin HIFK oli ottelussa niskan päällä ja OPA joutui rikkomaan jonkin verran häiritäkseen tähtirintojen hyvää peli-ilmettä. Ensimmäinen tilastomerkintä olikin keltainen kortti, jota näytettiin kotijoukkueen Minda Ala-Aholle jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ajassa 0:58. Sen sijaan ottelun avausmaalia saatiin odottaa reilut seitsemän minuuttia, kun vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon ajassa 7:16. Hilla Romppasen syöttö löysi Iina Aholan syvältä vasemmasta laidasta, josta tämä otti ensimmäisen kosketuksen kohti maalia ja täräytti tulisen kärkkärin takanurkkaan ohi maalivahti Anna-Liisa Honkimaan. Kotijoukkue FC OPA ei kuitenkaan lannistunut tilanteesta vaan pelasi edelleen ennakkoluulottomasti jahdaten tasoitusosumaa, vierasjoukkue kykeni kuitenkin pitämään sen pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta ja jatkoi ottelun hienoista hallintaa. Noin kuusi minuuttia avausmaalin jälkeen yksi OPA:n hyökkäyksistä tuotti tulosta vapaapotkun muodossa, joka määrättiin potkaistavaksi noin 12 metristä. OPA -debyyttiään pelannut entinen Team Vanpa -pelaaja Jenna Front iski tulisen oikean jalan laukauksen suoraan vaparista aivan maalin vasempaan ylänurkkaan hieman levottoman HIFK -muurin avustamana ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1 ajassa 13:24.
Ottelun ensimmäinen jakso jatkui HIFK:n hallinnassa, mutta OPA pyristeli sinnikkäästi mukana puolustaen tiiviisti ja hyökäten paikoitellen hyvin, metsästäen muunmuassa useita kulmapotkuja jotka vierasjoukkue kykeni kuitenkin puolustamaan erinomaisesti. Ensimmäisellä jaksolla ei lisämaaleja enää nähty, joten tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi jälleen vauhdikkaasti, eikä tällä kertaa maaliakaan tarvinnut odottaa pitkään. Hilla Romppasen hyökkäysalueen rajapotku tavoitti pohjalta Anna-Kaisa Hannukselan, joka iski tarkan laukauksen reilusta kymmenestä metristä maalin vasempaan alanurkkaan ohi heittäytyneen maalivahti Honkimaan, siirtäen HIFK:n 1-2 johtoon ajassa 20:31. HIFK lisäsi tempoa ja paransi peliään entisestään, samalla kun OPA:n kova lataus otteluun meinasi ajoittain hieman kuohua jo ylikin. OPA:n virhesaldo näytti jo neljää, ennen kuin toinen jakso oli kerennyt vanhentua viittä minuuttia. Ajassa 25:19 sai kotijoukkue kuitenkin jälleen erinomaisen mahdollisuuden tulla ottelussa tasoihin, kun sille vihellettiin vapaapotku keskeltä, aivan maalialueen rajan tuntumasta. Vapaapotku uusittiin, sillä vierasjoukkueen maalia vartioinut Mikkola tuli ensimmäisellä yrittämällä vastaan ennenaikaisesti, ansaiten tilanteesta keltaisen kortin. Toisella yrittämälläkään OPA ei saanut toivomaansa tulosta kun Frontin laukaus osui lähietäisyydeltä kovalla voimalla Mikkolan kasvoihin, joka ei kuitenkaan tilanteesta juuri hätkähtänyt, vaan kykeni välittömästi jatkamaan peliä kuin ihmeen kaupalla. Kotijoukkueen ryhdikkäästä esityksestä huolimatta HIFK:n maali roikkui ilmassa ja ajassa 30:18 maaliverkot heiluivatkin. Maalivahti Mikkolan erinomainen avausheitto tavoitti oikealla laidalla nousuun kimpaisseen Hanna Halosen, joka vapautti vasemman jalkansa OPA -puolustajan estelyistä huolimatta ja täräytti kauniin laukauksen maalin etu-ylänurkkaan ja lukemat 1-3:een. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Halonen oli pahanteossa jälleen. Karoliina Krögerin nosto rajapotkusta vasemmalta laidalta maalin taustalle tavoitti Halosen, jonka tyylipuhdas oikean jalan volley kimposi parketin kautta maalin vasempaan ylänurkkaan ja korjaili lukemat 1-4:ään ajassa 32:44. Pian tämän jälkeen FC OPA alkoikin jahtaamaan kavennusosumaa letävän maalivahdin turvin, mutta HIFK puolusti jälleen erinomaisesti, eikä lisämaaleja nähty kumpaankaan päähän. Loppulukemiksi kirjattiin siis vierasjoukkueen 1-4 voitto.

Maalit:

07:16 0-1 Iina Ahola (Hilla Romppanen)
13:24 1-1 Jenna Front
20:31 1-2 Anna-Kaisa Hannuksela (Hilla Romppanen)
30:18 1-3 Hanna Halonen (Tytti Mikkola)
32:44 1-4 Hanna Halonen (Karoliina Kröger)

Hanna Halonen (HIFK FS)
Jenna Front (FC OPA)

Päävalmentaja Somero kommentoi pohjoisen tuplaviikonloppua lyhyesti maanantai-aamuna.

”Sunnuntain esityksen jälkeen on oltava jälleen ylpeä joukkueesta. Lauantain tahmean FTK -pelin jälkeen meillä oli ennen kaikkea itsellemme paljon todistettavaa, sillä tuohon esitykseen en tuloksesta huolimatta kokonaisuutena ollut lainkaan tyytyväinen ja kokoonpanokin pyörähti ottelussa lähes täysin uusiksi jo ensimmäisen puoliajan aikana. Lauantain pienen mahalaskun jälkeen joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja pelasimme todella hienon pelin FC OPA:a vastaan, joka antoi meille kovan haasteen kotikentällään, joten siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Katseet kääntyy nyt tulevan sunnuntain huippuotteluun, kun matkataan Poriin kivenkovan MuSa Futsalin vieraaksi.”

HIFK nähdään seuraavan kerran tositoimissa ensi sunnuntaina, kun se kohtaa MuSa Futsalin Porissa klo 16.00 alkavassa ottelussa. Porilaisjoukkue vaanii sarjataulukossa sijalla kolme, vain yhden pisteen HIFK:ta ja Ilvestä perässä. Joukkueiden aiempi kohtaaminen vuoden toisena päivänä Pirkkolassa päättyi maali-iloittelun jälkeen HIFK:n 8-5 voittoon.