HIFK urakoi viikonloppuna kahden ottelun verran pohjanmaalla, kun lauantaina vierailtiin Kaustisella KP-V:n vieraana ja sunnuntaina Vaasassa FC Sport J:n kotikentällä. Viikonlopulta jäi käteen lopulta kolme pistettä, kun lauantaina KP-V kaatui luvuin 1-5, mutta sunnuntaina Sport sai revanssinsa voittamalla kotikentällään 5-2.

27.2.2021 klo 15.00 KP-V – HIFK FS 1-5 (1-3)

Vierasjoukkue HIFK lähti lauantain otteluun sarjanousija KP-V:tä vastaan selvänä ennakkosuosikkina, eikä ottelu kerinnyt vanheta kuin reilut kuusi minuuttia HIFK:n johtaessa jo 0-2. Ensin KP-V:n hyökkäys katkesi vieraiden kenttäpäädyssä ja tähtirinnat iskivät vastaan. Pallo kiersi nopeasti jokaisella kenttäpelaajalla päätyen lopulta keskustassa nousua tehneelle Tuula Sirénille, joka tarjoili vasempaan laitaan Iina Aholalle, joka viimeisteli varmasti oikealla jalallaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan ajassa 6:08. Reilut 30 sekuntia myöhemmin vierasjoukkue onnistui jälleen, kun HIFK -debyyttinsä vieraiden maalilla pelanneen Minja Ylärakkolan avaus tavoitti Ilona Mikkelän 10 metrin pilkulta vastustajan maalin edustalta. Mikkola syötti Anna-Kaisa Hannukselan nokikkain maalivahtia vastaan, mutta kotijoukkueen maalilla Teresa Delia torjui Hannukselan laukauksen. Mikkelä oli kuitenkin hereillä ja tuli itse ensimmäisenä paluupallon ja lähetti sen vuoren varmasti verkon perukoille ajassa 6:40.

Vastaantulijan rooliin jäänyt KP-V kuitenkin kavensi tilanteen 1-2:een ajassa 11:46. Vierasjoukkueen hyökkäys katkesi keskikentällä ja kotijoukkue kontrasi. Puolustuksen tueksi ampaissut Hilla Romppanen kurkotti poikkisyötön tielle oman maalialueen rajalla, mutta ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä yksi maali, kun Hilla Romppanen siirsi HIFK:n rajapotkun Noora Renströmille, joka tulitti pallon oikealla jalallaan vasempaan ylänurkkaan noin kymmenestä metristä ajassa 19:36. Tähtirintojen 1-3 johdossa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso kerkesi vanheta reilut 5 minuuttia, kun vierasjoukkue sai seuraavan maalinsa. Hanna Putaala ja Anna-Kaisa Hannuksela pelasivat nopealla seinäpelillä pallon KP-V:n prässin ohitse ja Putaala karkasi Mikkelän kanssa kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Putaalan syöttö Mikkelälle jäi torsoksi, mutta kotijoukkueen puolustaja, sekä maalivahti sekoilivat pallon omaan maaliin lahjoittaen HIFK:lle jo 1-4 johdon.

Ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 29:36. Noora Renström viimeisteli lauantain toisen maalinsa lähes identtisellä suorituksella ensimmäisen kanssa. Tällä kertaa Hanna Halonen siirsi pallon rajapotkusta kentän puolelle ja Renström tulitti lukemat 1-5:een.

Lähes 40 minuuttia HIFK:n hallinnassa edennyt ottelu ei tarjonnut enää lisämaaleja, vaan Renströmin maali jäi ottelun viimeiseksi ja loppulukemat siten 1-5 vierasjoukkueen hyväksi. HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero oli tyytyväinen tulokseen:

”1-5 Voitto ja 3 pistettä maistuivat oikein hyvälle, myös Minjan onnistunut debyytti tolppien välissä oli erittäin positiivinen asia ja tuo tärkeää leveyttä maalivahtiosastollemme. Kaustisilla ei nähty kenties kaikkein lennokkainta HIFK:ta ja hyökkäyspelaaminen meni ajoittain turhaksi puskemiseksi, mutta saatiin ottelusta se mikä lähdettiin hakemaankin eli voitto ja kolme pistettä.”

18:34 0-1 Iina Ahola (Tuula Sirén)
18:40 0-2 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)
21:53 1-2 Oma Maali HIFK
24:34 1-3 Noora Renström (Hanna Halonen)
33:49 1-4 Oma Maali KP-V
37:14 1-5 Noora Renström (Hanna Halonen)

Ottelun tähtipelaajat:

Hilla Romppanen (HIFK FS)
Emilia Nurkkala (KP-V)

28.2.2021 klo 14.00 FC Sport J – HIFK FS 2-5 (0-3)

Sunnuntaina oli luvassa uusintaottelu viikon takaa, kun HIFK matkusti Vaasaan FC Sport J:n vieraaksi Vamian Hansakampuksen kentälle. Viikkoa aiemmin HIFK juhli voittoa kotikentällään Pirkkolassa, mutta myös Vaasassa kotijoukkue oli vahvempi, ja FC Sport J otti ottelusta kaikki kolme sarjapistettä nimiinsä ertityisesti vahvan ensimmäisen jakson siivittämänä.

HIFK sai ikäviä uutisia jo ennen ottelun alkua, kun alkulämmittelyssä selvisi ettei Hilla Romppasen edellisessä ottelussa taittunut nilkka kestä pelaamista, myös Anette Stubbe joutui jäämään sivuun ottelusta. Romppasen ja A.Stubben poissaoloista huolimatta HIFK:lla oli jalkauttaa otteluun erittäin iskukykyinen ryhmä.

Kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä ja viikkoa aiemmin pelatun ottelun tapaan Vaasalaiset pyrkivät hyökkäämään nopeasti HIFK:n korkeaa prässiä vastaan ja toisaalta eivät itse pyrkineet prässäämään kovin korkealta kuin yksittäisiä tilanteita, joten pallonhallinta oli hienoisesti vierasjoukkueella.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 4:51, kun HIFK:n Karoliina Kröger ohjasi Tuula Sirénin laukauksen maalin edustalta ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Lotta Rosenströmin. Vierasjoukkueen harmiksi maali kuitenkin hylättiin ilmeisesti maalin edustalla tapahtuneen virheen johdosta.

Ensimmäinen maali merkattiin tulostaululle ajassa 8:48. HIFK:n höntyily omassa kenttäpäädyssä kostaantui kun kotijoukkueen parhaana pelaajanakin palkittu Vilma Rosenström kamppaili HIFK:n kenttäpäädyssä laidan tuntumassa pallon itselleen. Tämä pääsi riiston jälkeen nokikkain maalivahti Tytti Mikkolan kanssa ja viimeisteli varmasti oikealla jalallaan pallon maalin vasempaan nurkkaan.

FC Sport J lisäsi johtonsa kahteen maaliin ajassa 13:34. HIFK:n merkkausvirhe puolustuspäässä kostaantui ja Vilma Rosenström tarjoili syötön vasempaan laitaan täysin vapaaksi unohtuneelle Emmi Välimäelle, joka laukoi rauhassa vasemmalla jalallaan noin kymmenestä metristä tarkan laukauksen maalin oikeaan alanurkkaan.

Vierasjoukkueen ahdinko syveni ajassa 17:49 kun loukkaantumisesta pelikuntoon toipunut Nina Kiviniemi siirsi vaasalaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. HIFK katkoi kotijoukkueen hyökkäyksen omassa päädyssään, mutta irtopallossa ensimmäisenä oli Nina Kiviniemi. Tämä lähetti laukauksen yhdellä kosketuksella noin 15 metristä, mutta HIFK maalivahti Mikkolan epäonneksi helpohko torjuttava muuttui mahdottomaksi, kun pallo otti kimmokkeen puolustajan jalasta ja painui aivan maalin vasempaan ylänurkkaan.

Tasaisesta ensimmäisestä jaksosta huolimatta kotijoukkue pääsi viettämään taukoa 3-0 asetelmissa, sillä HIFK ei kyennyt realisoimaan maalipaikkojaan ja kotijoukkue vuorostaan rankaisi kovalla prosentilla omistaan.

Toiselle jaksolle tuli pirteämpi HIFK ja heti ottelun ensiminuuteilla vierailla oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta myös Sport kävi lähellä lisämaalia. Ajassa 21:29 tähtirinnat saivat kuitenkin ensimmäisen täysosumansa. Ilona Mikkelä riisti pallon hyökkäysalueella ja siirsi pallon Hannukselalle, joka tarjoili pallon väilittömästi takaisin Mikkelälle oikeaan laitaan. Mikkelä löysi keskustaan nousseen Iina Aholan, joka täräytti vastustamattoman kärkkärin maalin vasempaan ylänurkkaan.

Kavennusmaali ei kuitenkaan hätkähdyttänyt kotijoukkuetta, vaan kaksi minuuttia myöhemmin oli jälleen Sportin vuoro onnistua. Vieraiden hyvä maalipaikka kuivui kasaan ja Sport pääsi iskemään vastaan. Vilma Rosentröm kuljetti keskustaan ja pelasi pallon Tiialeena Hakalalle vasempaan laitaan. Tämän laukaus ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta se pääsi yllättämään vieraiden maalilla muuten varmasti esiintyneen Tytti Mikkolan ja kimposi tämän käsien kautta omaan maaliin.

Vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen näytti ottelun edetessä koko ajan paremmalta, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa ei HIFK päässyt tasakentällisin. Vajaat viisi minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä HIFK alkoi jahtaamaan kavennusta lentävän maalivahdin turvin. Ajassa 36:37 reikäpaitapeli tuottikin tulosta, kun Jasmine Stubbe laukoi vasemmalta laidalta Mikkelän syötöstä vasemmalla jalallaan pallon takatolppaan, irtopallossa ensimmäisenä oli vieraiden Tuula Sirén, joka jatkoi pallon maaliviivan ylitse ja siirsi vieraat kahden maalin päähän.

Muutamista hyvistä paikoistaan huolimatta tähtirinnat eivät päässeet kahta maalia lähemmäs, vaan ajassa 39:41 kotijoukkueen maalilla vahvasti esiintynyt Lotta Rosenström pääsi torjunnan jälkeen viimeistelemään lukemat kotijoukkueen hyväksi 5-2:een. Täydet sarjapisteet jäivät siis Vaasaan ja HIFK:n saldoksi tuplaviikonlopulta jäi kolme pistettä. Päävalmentaja Somero ei ollut huolissaan omiensa esiintymisestä, eikä uskonut lauantain rasituksen vaikuttaneen liiemmin tulokseen:

”Tietysti Hillan ja Neten viimehetken poisjäännit vaikeuttivat meidän peliä merkittävästi, mutta muuten en koe että lauantain rasitus olisi liiemmin näkynyt kentällä. Sport tiedetään sarjan parhaimmistoon kuuluvaksi joukkueeksi ja he rankaisevat virheistä kovalla prosentilla, pudotuspelejä kohti mentäessä meidän täytyy vain kyetä karsimaan virheet minimiin omasta pelaamisesta. Viimeistelyn kanssa oli haasteita ja etenkin ensimmäinen jakso oli hienoisesta hallinnasta huolimatta melko mielikuvituksetonta hyökkäyspelaamista. Toinen jakso oli jo paljon parempi joten pyritään rakentamaan sen päälle myös tulevaa.”

8:48 1-0 Vilma Rosenström
13:34 2-0 Emmi Välimäki (Vilma Rosenström)
17:49 3-0 Nina Kiviniemi
21:29 3-1 Iina Ahola (Ilona Mikkelä)
23:21 4-1 Tiialeena Hakala (Vilma Rosenström)
36:37 4-2 Tuula Sirén (Jasmine Stubbe)
39:41 5-2 Lotta Rosenström

Iina Ahola (HIFK FS)
Vilma Rosenström (FC Sport J)

Seuraavan kerran HIFK on tositoimissa ensi lauantaina 6.3, kun ACE saapuu virailulle Pirkkolan Parketille klo 13.00 alkavassa ottelussa.