HIFK FS – FTK-Tornio, Pirkkolan Palloiluhalli 19.2 klo 16.00

HIFK FS – MuSaFutsal, Pirkkolan Palloiluhalli 20.2 klo 13.00

Helsingissä nähdään tulevana viikonloppuna kaksi futsal liigan huippukamppailua, kun lauantaina HIFK:n vieraaksi saapuu kovavireinen FTK-Tornio ja sunnuntaina nähdään liigan kärkikamppailu ja viime vuoden finaalin toisinto, kun MuSa Futsal saapuu Pirkkolan parketille.

HIFK FS

Kotijoukkue HIFK on aloittanut vuoden sanalla sanoen tahmeasti. Kevätkierroksen neljästä ottelusta on tilille kertynyt vain yksi voitto, eikä peli ole kulkenut syyskauden tapaan. Viime viikonloppuna stadilaiset kokivat toisen perättäisen tappionsa Ylöjärven Ilvestä vastaan luvuin 7-5.
Syksyn ylivoimaisesti parhaiten urakoinut puolustus on näyttänyt alkuvuodesta haavoittuvaiselta, eikä alkukauden periksiantamatonta ja kollektiivista puolustuspelaamista ole tähtirinnoilta päästy näkemään.
Puolustuspelaamisen yskähdellessä ei Stadilaisten hyökkäyskään ole ollut yhtä lennokasta kuin vielä pari kuukautta sitten totuttiin näkemään, vaikkakin YIlves -ottelu antoi jo lupauksia paljon paremmasta.

Valmennuksessa tuplaviikonloppua odotetaan jo malttamattomana:

– Vaikea alkuvuosi on meille mahdollisuus kasvaa joukkueena ja viikonloppuna saadaan kaksi loistavaa mahdollisuutta nousta takaisin ratsaille. FTK ja MuSa pelaavat molemmat keväällä mitaleista ja saadaan kaksi todella kovaa, joskin hyvin erilaista joukkuetta vierailulle. Tuplapeli asettaa omat haasteensa viikonlopulle ja jokainen pelaaja saa varmasti näytönpaikan viikonlopun aikana.

FTK-Tornio

Kemi-Torniolaiset ovat olleet alkuvuoden kovassa vireessä ja viidestä pelaamastaan ottelusta se on hävinnyt vain kerran, hallitsevaa mestaria MuSaa vastaan.
Viime viikonloppuna se kaatoi kotikentällään PJK:n luvuin 1-0, kun pitkään sivussa ollut Emma Heikkilä ratkaisi heti paluuottelussaan voiton FTK:lle.
Heikkilän paluu parketeille onkin epäilemättä suuri apu syyskaudella tahmeasti esiintyneelle FTK:lle.

HIFK ja FTK kohtasivat Torniossa loka-marraskuun vaihteessa ja silloin vierasjoukkue oli parempi luvuin 0-4. HIFK:n tehoista vastasi tuolloin Daniela Tjeder 2+1, Anna-Kaisa Hannuksela 1+1 ja Hilla Romppanen 1+0.

FTK:n tehonaisena on häärinyt Ilveksestä paluun pohjoiseen tehnyt Tiia Juntikka hurjin tehoin 20+12, tulitukea on antanut erityisesti Anna Keränen 9+9 tehoillaan.

MuSaFutsal

Hallitseva mestari on ollut läpi kauden vakuuttava ja se onkin kokenut ainoastaan yhden tappion kauden aikana, juurikin IFK:ta vastaan. Edelliskierroksilla kenties hieman pelillisesti yskähdellyt MuSa koki toissaottelussa toisen pistemenetyksensä sarjajumbo FC Nokian vieraana voittamalla vasta jatko-ottelussa luvuin 2-3. Viime kierroksella se voitti kuitenkin sarjan kärkikastiin kuuluvan Ilves FS:n vieraissa maalein 4-6.

Viime kauden finalistit kohtasivat viimeksi joulukuussa IFK:n voittaessa vieraskentällä luvuin 0-4. HIFK:n tehokkaimpana hääri joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimi Daniela Tjeder tehoin 3+0. Pistetiliä karruttivat myös Hanna Putaala 1+0, Hanna Halonen 0+1, Karoliina Kröger 0+1 ja Hilla Romppanen 0+1.

MuSa:n pistetilaston kärki on tuttuun tapaan vakuuttavasti läpi kauden esiintynyt Netta Hannula 20+12 tehoillaan. Pistetilaston kakkosnimi Jasmin Ylikraka 8+14 on ollut alkuvuoden puolustusvoimien palvelussa ja siten sivussa joukkueen peleistä, mutta taustatulta ovat antaneet kunniakkaasti myös Elina Setälä 5+14 ja Anni-Elina Luotonen 12+6. Alkukauden vahvasti esiintynyt Vera Mattila (11+2) siirtyi jalkapallon Kreikan pääsarjassa pelaavan AEK Mesologgioun joukkueeseen. Mattilan ja Ylikrakan poissaolot ovat varmasti vaikuttaneet joukkueen tekemiseen, mutta se on suoriutunut poissaoloista huolimatta hienosti.

Katsomo on jälleen avoinna ja toivotammekin yleisön lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan huippufutsalia paikanpäälle!