10.1.2021 klo 13.00 HIFK FS – FC OPA, Pirkkolan Palloiluhalli

Makean derbyvoiton napannut HIFK ei pitkään kerkeä juhlimaan voittoaan, vaan ottelut jatkuvat heti huomenna sunnuntaina, kun FC OPA saapuu vierailulle Helsinkiin.

FC OPA on aloittanut kautensa heikosti ja sen saldona kymmenestä pelatusta ottelusta on vain yksi jatkoaikavoitto ja sen tuomat kaksi pistettä. OPA on kuitenkin tuloksiaan vahvempi joukkue joka muunmuassa toissa kierroksella haastoi HIFK:nkin voittaneen ACE:n tiukasti loppuun saakka taipuen lopulta vieraissa luvuin 4-2.

Oululaisjoukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet, mutta parhaimmillaan se kykenee luomaan vaarallisia hyökkäyksiä pivotpelaajiensa kautta, maalinteko on kuitenkin ollut haastavaa ja kymmenessä ottelussa se on heilutellut maaliverkkoja vain 15 kertaa. Vaikka pisteiden valossa joukkue löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta on se kyennyt puolustussuuntaan kahta edellä olevaa joukkuetta tiiviimpään työskentelyyn, päästäen ennen sunnuntain ottelua yhteensä 47 maalia.

Seuraa heitä FC OPA:

#17 Iida Ranin on neljässä pelaamassaan ottelussa iskenyt 4 tehopistettä (3+1) ja on siten joukkueensa tehokkain pelaaja. Mikäli oikeajalkainen maalintekijä Ranin nähdään kentällä HIFK:ta vastaan on kotijoukkueen puolustuksen oltava hereillä?

#9 Sanni Päkkilä on taitava pelaaja joka kykenee luomaan maalipaikkoja ja tarvittaessa viimeistelee tehokkaasti myös itse. Liigakentillä Päkkilä on vielä hieman hakenut peliään, mutta ykkösessä hänet nähtiin hätyyttelemässä pistepörssin kärkisijoja.

Kotijoukkue HIFK tulee otteluun makean derbyvoiton saattelemana. Jatkoajalla voitoksi kääntynyt GFT -ottelu on kuitenkin unohdettava nopeasti ja keskittyminen on käännettävä sunnuntain kotipeliin. Palautumisaikaa joukkueella ei ole paljon, joten leveää rinkiä kauden aikana peluuttanut HIFK hyödyntänee jälleen leveästi materiaaliaan.

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero odottaa sunnuntailta tiukkaa ottelua:

”OPA ei varmasti lähde otteluun valmiiksi hävinneenä ja pitkältä pelireissulta halutaan pisteitä. Viime kaudella OPA yllätti muunmuassa GFT:n, eikä sen huonosti alkanut kausi kerro koko totuutta joukkueen iskukyvystä. Oululaiset pelasivat viimeksi joulukuun puolenvälin paikkeilla ja pitkä pelitauko on varmasti mahdollistanut joukkueen kehittymisen harjoituskentillä.”

Joukkueiden ensikohtaamiseen lisälatausta tarjoaa myös se, että HIFK:n riveihin kesällä siirtynyt Hanna Putaala edusti kaksi edellistä kautta FC OPA:a ja pääsee näin ensi kertaa kohtaamaan entiset joukkuekaverinsa parketilla.

HIFK joutuu lähtemään sunnuntain otteluun ilman pelikieltoa kärsivää Hilla Romppasta, mutta se vahvistuu GFT -ottelusta sivussa olleilla Anette Stubbella ja Jenni Huttusella.

Seuraa heitä HIFK FS:

#13 Hanna Putaala on vielä kauden aikana säästellyt kuuluisaa laukaustaan, mutta heilahtaako jalka kun vastaan asettuu tutut pelikaverit ensi kertaa?

#10 Noora Renström jäi GFT -ottelussa ilman peliaikaa, mutta taitava pohjapelaaja ottanee isomman roolin kokoonpanossa raskaan derbyottelun jäljiltä. Tulisen laukauksen omaava Renström on kehittynyt kauden edetessä entisestään ja sunnuntaina nälkää riittää varmasti parin huilatun pelin jälkeen.

#18 Jenni Huttunen iski maalin heti kauden avausottelussaan MuSaa vastaan ja palaa yhden levätyn pelin jälkeen kokoonpanoon. Heiluttaako nuori taituri jälleen vastustajan maaliverkkoja?

 

Viikonlopun tuplaotteluiden raportit julkaistaan vasta sunnuntai-iltana. Paikallisvastustaja GFT:n otteluraportin HIFK:n voittamasta derbyottelusta, voit kuitenkin lukea täältä: https://gft.fi/uutiset/hifk-taisteli-kahden-pisteen-derbyvoiton/

Sunnuntain ottelu pelataan Pirkkolan Palloiluhallissa valitettavasti tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon ja tue samalla joukkuetta!