Naisten Futsal Liigajoukkue matkaa viikonlopuksi pohjoiseen, kun lauantaina se kohtaa Torniossa FTK-Tornion ja sunnuntaina vuorossa on vierasottelu Oulussa FC OPA:a vastaan. Kahdella kolmen pisteen voitolla HIFK nousisi yksin sarjataulukon piikkipaikalle.

 

16.1.2021 klo 17.00 FTK-Tornio – HIFK FS, Putaan Liikuntahalli

Lauantain hyvävireinen vastustaja FTK-Tornio löytyy kuudellatoista pisteellään ennen viikonlopun kierrosta sarjataulukon sijalta 7. Torniolaisjoukkue on viimeisestä kolmesta ottelusta kerännyt seitsemän pistettä voittaen kaksi ja häviten yhden rangaistuspotkukilpailussa. Tuon tappion se koki viime ottelussaan niin ikään hyvävireistä FC Sport J:tä vastaan kotikentällään joulukuun 20. päivä.

Tiiviiseen joukkuepuolustukseen ja teräviin vastahyökkäyksiin luottava Torniolaisjoukkue lähtee vuoteen 2021 ilman erinomaisen alkukauden pelannutta Emma Heikkilää, joka jätti FTK:lle hyvästit vuoden päätteeksi ja siirtyi jalkapalloammattilaiseksi Skotlannin Valioliigaan Hibernian FC:n joukkueeseen.  FC Sport J -ottelusta sivussa ollut joukkueen paras pistenainen Maria Ollila palannee kuitenkin kokoonpanoon HIFK:ta vastaan.

FTK koki tylyn 5-0 tappion HIFK:n vieraana joukkueiden viime kohtaamisessa lokakuussa, mutta se on parantanut otteitaan kauden edetessä, eikä varmasti anna kotikentällään pistettäkään ilmaiseksi ja lähtee otteluun revanssimielellä. Viimeisen ottelunsa se pelasi lähes kuukausi sitten joten sillä on ollut reilusti aikaa kehittää peliään harjoituskenttien puolella ja valmistautua lauantain koitokseen.

Seuraa heitä FTK-Tornio:

Joukkueen kapteeni #20 Anna Keränen on vahva vasenjalkainen pivotpelaaja, joka on joukkueensa toiseksi paras pistenainen 8+5 tehoilla. Maajoukkueen vakiokalustoonkin kuuluva Keränen on vaarallinen maalineduspelaaja, joka viimeistelee tehokkaasti molemmilla jaloillaan.

#16 Maria Ollila pelaa vahvaa kautta ja on 9+5 tehoillaan joukkueensa paras pistenainen ja maalintekijä. Nopea ja vahva laitapelaaja nauttii 1v1 tilanteista ja pyrkii haastamaan aktiivisesti ja vapaaksi päästessään häneltä löytyy vaarallinen oikean jalan laukaus.

 

17.1.2021 klo 15.00 FC OPA – HIFK FS, Oulun Urheilutalo

Sunnuntaina vastaan asettuu vain viikon tauon jälkeen jälleen FC OPA, tällä kertaa vieraskentällä. Viime sunnuntaina joukkueet kohtasivat Pirkkolassa ja silloin HIFK oli vahvempi 4-1 numeroin. FC OPA on jämähtänyt sarjataulukon pohjalle ja on voittanut kauden aikana vain kerran, mutta se osoitti viime sunnuntain ottelussa ettei se ole suinkaan heittopussi sarjassa, vaan puolusti tiiviisti HIFK:ta vastaan pitäen ottelun tasaisena pitkälle toista puoliaikaa. Tähtirintojen vahva pallonhallinta tuotti lopulta OPA:n harmiksi kuitenkin tulosta ja sen kohtaloksi jäi pitkä kotimatka ilman arvokkaita lisäpisteitä.

Oululaisjoukkue on kotonaan kuitenkin vaarallinen vastustaja ja sen ainoa voitto tuli nimenomaan kotikentällä KaDy:ä vastaan marraskuun lopulla. Kotikentälleen OPA saanee jalkautettua leveämmän pelaajamateriaalin ja ainakin yksi erittäin mielenkiintoinen vahvistus sen kokoonpanosta löytyy sunnuntaina. HIFK:ssa syksyllä aloittanut, mutta Ouluun sittemmin muuttanut entinen Team Vanpa -pelaaja Jenna Front tekee debyyttinsä FC OPA -paidassa. Front oli viime kaudella Team Vanpan tehokkain pelaaja piste per ottelu kaavalla mitattuna, sillä kymmenessä pelaamassaan ottelussa hän iski tehot 6+4 ja on varmasti korvaamaton lisä Oululaisten rosteriin.

Viime viikonlopun tappio vielä kirkkaana mielessään OPA pyrkii varmasti pitämään pisteet Oulussa sunnuntaina ja maksamaan kalavelat tähtirinnoille. Viime kaudella Oululaisjoukkue kykeni vastaavan kaltaisiin urotekoihin, kun se kykeni yllättämään muunmuassa GFT:n vieraissa, joten kaiken osuessa kohdalleen joukkue kykenee kyllä taistelemaan pisteistä liigan kärkijoukkueitakin vastaan.

Seuraa heitä FC OPA:

#? Jenna Front tekee debyyttinsä OPA -paidassa ja haluaa varmasti aloittaa kauden heti pirteästi. Hyvä 1v1 pelaaja Front on vahva vääntäjä ja tehokas maalineduspelaaja. Hänellä on parhaimmillaan myös erittäin terävä oikean jalan laukaus.

#9 Sanni Päkkilä iski joukkueensa ainokaisen viime sunnuntaina HIFK:ta vastaan ja hänet valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi ottelussa. Nopea Päkkilä on taitava pallon kanssa ja omaa onnistuessaan terävän oikean jalan laukauksen.

 

HIFK FS lähtee tuplaviikonlopun otteluihin ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron mukaan sillä on jalat tukevasti maassa ja toppatakin vetoketju ylös asti suljettuna.

”Lauantaina pelataan kovan rutiinin omaavaa, hyvässä vireessä olevaa entistä suomenmestaria vastaan heidän kotikentällään, joten pistettäkään ei saada helpolla. FTK on vahva joukkue joka luottaa omaan pelitapaansa ja heillä on muutamia todella vaarallisia yksilöitä joiden kanssa meidän täytyy olla tarkkana. Odotan mielenkiintoista ottelua, jossa nähdään kaksi hyvin eri tyylistä joukkuetta vastakkain.”

Sunnuntain pelistä kysyttäessä valmentaja on vielä vaitonainen.

”OPA osoitti viime viikonloppuna että se pystyy pelaamaan pisteistä kärkijoukkueita vastaan ja hienoa nähdä Jenna (Front) taas kentällä. Mennään kuitenkin ottelu kerrallaan. FTK:n yli ei auta kurkkia vaan keskittyminen tässä kohtaa on 100% seuraavassa pelissä.”

Tuleva viikonloppu on tähtirinnoille toinen tuplaviikonloppu putkeen, sillä viime viikonloppuna se kaatoi ensin lauantaina vieraissa GFT:n jatkoajalle venyneessä trillerissä luvuin 2-4 ja sunnuntaina FC OPA:n kotonaan 4-1. On mielenkiintoista nähdä vaikuttaako tiivis ottelutahti ja pitkä vierasmatka HIFK:n otteisiin vai jaksaako aktiivista ja liikkuvaa futsalia pelaava Helsinkiläisjoukkue jatkaa edelleen pirteitä peliesityksiään läpi viikonlopun.

Seuraa heitä HIFK FS:

#7 Jasmine Stubbe on iskenyt maalin kaikissa kolmessa alkuvuoden ottelussa ja on päässyt hyvään pelivireeseen. Stubbe on nähty kauden aikana niin laiturin, kuin pivotinkin roolissa ja monipuolisuutensa ansiosta hän on ollut tärkeä palanen joukkueen kokoonpanossa.

Sunnuntain FC OPA -ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa ollut #11 Hilla Romppanen palaa kokoonpanoon. Ennen GFT -ottelua kovaan vireeseen äitynyt nuori laitapelaaja on iskenyt seitsemässä ottelussa 5+1 tehot ja ottanee paikkansa jälleen pelaavasta kokoonpanosta.

#15 Ilona Mikkelä on ollut yksi liigan vakuuttavimpia pivotpelaajia kuluneella kaudella ja hiljaisemman alkukauden jälkeen se alkaa näkymään myös tehotilastossa. Viimeiseen kolmeen otteluun 0+5 tehot iskenyt Mikkelä on kovassa vireessä ja vaikea pideltävä vastustajilleen.

 

Molemmat viikonlopun ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mutta ne on nähtävissä osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille ja seuraa nouseeko HIFK sarjan piikkipaikalle viikonloppuna!