28.11.2020 klo 14.00 ACE – HIFK FS, Tamppiareena

HIFK metsästää jo kauden neljättä voittooan lauantaina ACE:a vastaan Tampereella. Tähtirinnat ovat toistaiseksi ainoa ilman pistemenetyksiä sarjassa jatkava joukkue, tosin otteluita se on koronavarotoimenpiteiden vuoksi kerinnyt pelaamaan vasta 3.

Kuudesta pelaamastaan ottelusta 9 pistettä kerännyt kotijoukkue ACE on viime vuosien kestomenestyjä Naisten Futsal Liigassa, mutta alkukausi on ollut Tamperelaisille edellisvuosia haastavampi. Viime vuonna kesken jääneen kauden lopulla ACE päästi runkosarjassa pelatuissa 17 ottelussa selvästi vähiten maaleja (33) ja oli sarjataulukon sijalla 2. Tällä kaudella puolustus ei ole ollut edelliskausien veroinen ja kuudessa pelaamassaan ottelussa Tamperelaisjoukkue on päästänyt jo 21 maalia.

Parhaimmillaan joukkueena erinomaisesti puolustava ja hyökkäyssuuntaan yhtenäisesti pelaava Tamperelais-joukkue koki kesällä suuren muutoksen, kun pitkäaikainen päävalmentaja J-P Penttinen jätti joukkueen valmennustehtävät ja aiemmin valmentajana joukkueessa toiminut Jani Timmerheid otti ykköskäskijän roolin. Pelaajamarkkinoilla joukkueessa tapahtui muutoksia, joista merkittävimpinä mainittakoon Italiassa ammattilaisena pelanneiden Tiia Ropasen ja Maria Ropasen paluu takaisin ACE:n riveihin, ja Oona Jaatisen siirtyminen paikallisvastustaja Ilves FS:n riveihin.

2018-19 Kauden päätteeksi SM-hopeaa juhlineen ACE:n alkukauden vaikeuksista huolimatta sen peli on alkanut asettua hiljalleen uomiinsa. Tästä parhaana osoituksena viime kierroksen tiukka ottelu tappiotonta sarjakärki GFT:tä vastaan. Ottelussa paremmuutta ei saatu 5-5 tasatuloksen jälkeen ratkottua vielä jatkoajallakaan, vaan voittaja saatiin lopulta vasta 10-metrin vapaapotkuilta GFT:n ollessa viimeistelyssään kliinisempi.

Seuraa heitä ACE:

#5 Sini Lauermaa on räjähtävä vasenjalkainen laitapelaaja ja kuulunut maajoukkueenkin vakiokalustoon jo pitkään. Tehnyt viidessä pelaamassaan ottelussa tehot 4+2

#19 Annette Korin on aloittanut ACE -paidassa tehokkaasti viimeistellen kuudessa ottelussa tehot 4+2. Liigadebytantti on ollut tärkeä hyökkäyspään lisä Tamperelaisten pelaajistoon.

Vierasjoukkue HIFK pelasi viime viikonloppuna liigan toista Tamperelaista joukkuetta Ilves FS:ää vastaan. Tiukka kärkikamppailu päättyi HIFK:n 2-1 kotivoittoon, jonka johdosta tähtirinnat jatkavat sarjassa ilman pistemenetyksiä. Kolme ottelua ja kolme voittoa maalierolla 9-2 on vierasjoukkueen saldo tältä kaudelta. HIFK on päässyt pelaamaan alkukauden kaikki ottelunsa kotiparketilla Pirkkolassa ja lauantain ottelu ACE:a vastaan on ensimmäinen vieraspeli tälle kaudelle. Röda on aloittanut liigataipaleensa erinomaisesti, mutta se on viikonloppuna täysin uudenlaisen haasteen edessä.

HIFK:n tehonaisina ovat toimineet liigadebytantti Hanna Halonen, sekä GFT:n paidasta punaisiin kesällä vaihtanut Tuula Sirén, joista kumpainenkin on nakutellut kolmeen otteluun tehot 2+2. Tähtirintojen aktiivinen hyökkäyspeli on tuottanut alkukauden otteluissa reilusti maalipaikkoja, mutta viimeistelyyn on jäänyt vielä parannettavaa. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ei ole asiasta kuitenkaan huolissaan:

– On ollut ilo huomata miten erinomaisesti pelaajat ovat ottaneet meidän hyökkäyspelin omakseen. Hyökkäys on tuottanut paljon maalipaikkoja ja onnistumisia on saatu leveällä rintamalla. Toki viimeistelyyn on jäänyt vielä parannettavaa, mutta viikko viikolta pyritään viemään peliä eteenpäin ja uskon kauden edetessä myös viimeistelyn terävöityvän.

HIFK on päästänyt kolmeen otteluun vain 2 maalia ja puolustuksen viimeisenä lenkkinä maalivahti Tytti Mikkola on ollut elementissään. Someron mukaan puolustuspelissä on kuitenkin vielä paljon kehitettävää:

– Maalivahtipeli on ollut kauden alussa kohdallaan ja meidän maalivahtikaksikkomme Tytti Mikkola ja Maija Huupponen, yhdessä maalivahtivalmentajamme Petteri Lehtisen kanssa ovat tehneet hienoa työtä syksyn aikana. Etenkin taktisesti meidän puolustuspeli vaatii kuitenkin vielä rutkasti hienosäätöä ja hyvästä puolustusrekordista huolimatta, pystymme parantamaan sillä osa-alueella vielä todella paljon. Pelaajien työmoraali ja reagointi on puolustussuuntaan ollut hyvällä tasolla ja se on yhdessä onnistuneen maalivahtipelaamisen kanssa tehnyt vastustajien maalinteosta vaikeaa.

Seuraa heitä HIFK FS:

#11 Hilla Romppanen on joukkueen kuopus, mutta 15-vuotias liigadebytantti on osoittanut olevansa valmis futsal liigaan. Nopealiikkeinen ja taitava Romppanen on ollut äärimmäisen vaikea pideltävä vastustajien puolustukselle.

#15 Ilona Mikkelä sai harmittavan loukkaantumisen heti avausottelussa FTK:ta vastaan mikä hieman sotki kauden alkua. Viime viikonloppuna pienemmälle peliajalle Ilvestä vastaan jäänyt Mikkelä noussee jälleen isompaan rooliin ACE:a vastaan. Yksi sarjan parhaita kohdepelaajia, kykenee suojaamaan palloa erinomaisesti ja jakamaan erinomaisia syöttöjä maalin edustalla, lisäksi taitava pelaaja viimeistelee tarvittaessa myös itse.

#23 Tytti Mikkola on ollut maalillaan itse varmuus ja etenkin Ilvestä vastaan oli myös erinomainen lisä joukkueen hyökkäysten rakentelussa loistavilla avauksillaan. Mikkolan varmoja otteita joukkue tarvitsee varmasti jälleen Tampereella, sillä ACE on osoittanut tehokkuutta hyökkäyssuuntaan kuluvalla kaudella.

 

Ottelu pelataan valitettavasti tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävillä ilmaiseksi solidsportilla osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuudelle kannustamaan HIFK voittoon!