24.10.2020 klo 16.00 HIFK FS – FTK Tornio, Pirkkolan Palloiluhalli

Naisten futsalin edustusjoukkueen kausi käynnistyy vihdoin, kun seuran historiallinen ensimmäinen Naisten Futsal-Liigaottelu pelataan tulevana lauantaina. Vastustajaksi saadaan vieraita pohjoisesta, kun torniolainen FTK-Tornio matkustaa Helsinkiin.

FTK Tornio on kaksinkertainen Suomen mestari, jonka peliesitykset ovat kuitenkin viime kausina ailahdelleet voimakkaasti. Tiiviisti puolustava ja teräviä vastahyökkäyksiä hyödyntävä torniolaisjoukkue on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa, ja se pyrkii taatusti parantamaan viime kaudesta sekä taistelemaan tiensä kevään playoffpeleihin.

FTK aloitti oman liigakautensa viime sunnuntaina 2-4-tappiolla mestarisuosikkeihin kuuluvaa Ilvestä vastaan. FTK pelasi kuitenkin hyvän ottelun ja joukkueen kapteeni Anna Keränen aloitti heti kautensa vahvasti iskemällä joukkueensa molemmat maalit. Sarja-avaukseen saadaan siis heti vaarallinen vastustaja.

Seuraa heitä (FTK):

#20 Anna Keränen on joukkueensa kapteeni ja vaarallinen vasenjalkainen pivotpelaaja, joka kykenee suojamaan pallo hyvin ja viimeistelemään molemmilla jaloillaan.

#11 Sanna Rautio viihtyy pohja- tai laitapelaajan paikalla ja omaa yhden liigan vaarallisimmista laukauksista molemmilla jaloillaan.

#16 Maria Ollila on vahva laitapelaaja, joka haastaa rohkeasti ja nauttii 1v1 tilanteista.

HIFK:n kauden alku on viivästynyt, kun joukkueen kaksi ensimmäistä ottelua jouduttiin siirtämään koronakaranteenien takia ja valmistautuminen kauteen on kärsinyt pitkän harjoitustauon johdosta. Joukkue oli päävalmentaja Ilkka Someron mukaan kuitenkin ennen koronan astumista kuvaan jo pelillisesti hyvässä vaiheessa, ja HIFK on päässyt harjoittelemaan tällä viikolla täysipainoisesti, joten joukkue on valmis kauden avaukseen haasteista huolimatta.

Viime kauden päätteeksi liigan alempaan keskikastiin parkkeerannut joukkue on tehnyt valtavasti töitä kesän ja alkusyksyn aikana niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Aiemmin Vantaata kotipaikkanaan pitänyt joukkue muutti keväällä Helsinkiin ja siirtyminen HIFK:hon tapahtui nopeasti, mikä toi välittömästi joukkueen taustalle lisää osaamista. Valmennusryhmä vahvistui loppukesästä, kun päävalmentaja Somero sai aisaparikseen Petteri Lehtisen, jonka päävastuuna on joukkueen maalivahtivalmennus.

Vaikka kentän ulkopuolella on tapahtunut paljon, on kentällä nähty myös suuria muutoksia. Kauden päätteeksi muutamia pelaajia menettänyt joukkue on kesän ja syksyn aikana vahvistunut useilla taitavilla pelaajilla, ja pelaajarosteri on leveämpi kuin aiemmilla liigakausilla.

Joukkueen päävalmentaja Ilkka “Bruno” Somero kommentoi tulevasta kaudesta ja joukkueesta seuraavaa:

– Valmistautuminen kauteen on sujunut aikataulussa ja vaikka pelaajarosteri koki melkoisen mullistuksen heinä-elokuussa, on porukka hitsautunut mukavasti yhteen. Töitä toki riittää tehtäväksi, eikä joukkueesta ja sen useista liigatulokkaista saada vielä kauden alussa täyttä potentiaalia irti. Syksy on kuitenkin osoittanut, että tällä joukkueella taistellaan voitosta jokaista joukkuetta vastaan jo kauden alkumetreistä saakka ja on hienoa nähdä, mihin joukkue kauden edetessä kehittyy. Koronakaranteeni sekoitti hieman joukkueen valmistautumista kauteen, mutta kaikesta huolimatta todella mahtavaa päästä vihdoin pelaamaan, hän sanoo.

– On ollut myös hienoa työskennellä uuden seuran alaisuudessa, ja HIFK on pyrkinyt vaikeista olosuhteista huolimatta tarjoamaan meille parhaan mahdollisen ponnahduslaudan alkavaan kauteen. Henkilökohtaisesti olen myös todella iloinen siitä, että saimme Petterin mukaan valmennustiimiin. Maalivahtiosastomme on saanut lisää taitoa ja itseluottamusta Petterin valmennuksessa, jonka lisäksi hän on ollut arvokas apu joukkuevalmennuksessa tuoden uutta perspektiiviä myös omaan valmentamiseeni, Somero jatkaa.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Jasmine Stubbe tietää FTK:n vaarallisuuden ja uskoo, että avaimet ottelun voittoon löytyvät korvien välistä.

– FTK on erittäin hyvin puolustava joukkue, jonka vastahyökkäykset ovat vaarallisia. Keskittymisen täytyy olla kohdallaan ja virheet pallollisessa pelissä saatava minimiin. Virheisiin on reagoitava positiivisesti ja pallonmenetyksiin erittäin nopeasti. Hereillä täytyy olla koko ajan.

Molemmilla joukkueilla löytyy vaarallisia pelaajia ja ”Jassu” uskoo yksilösuoritusten ja taidon olevan tärkeässä roolissa.

– Molemmat joukkueet puolustavat hyvin ja yksilösuoritusten merkitys korostuu, mutta lopulta usein taito kuitenkin ratkaisee otteluita. Meidän täytyy myös yksilötasolla onnistua vastustajaa paremmin.

Seuraa heitä (HIFK):

#33 Dali Meller pelaa uransa ensimmäisen virallisen futsalottelun, mutta tämä pallotaituri on valmis liigan tarjoamiin haasteisiin.

#2 Anna-Kaisa Hannuksela. Kapteeni on saanut ympärilleen lisää taitoa ja viime kauden vaikeuksista on otettu oppia.

#7 Jasmine Stubbe on valmis uusimaan viime kauden sisäisen pistepörssin voittonsa, mutta tällä kaudella ympäriltä löytyy paljon tulitukea, sekä tietysti kirittäjiä.

HIFK:n kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantumisista toipuvat Petra Suutarinen, Anniina Ponkkonen, Saana Fält ja Iina Ahola. Myös Selma Rantala on sivussa ottelusta.

Tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon! Otteluliput maksavat 8/6 euroa ja lisäksi ovelta on myös mahdollista ostaa kausikortteja hintaan 50 euroa. Halutessasi voit myös hankkia HIFK:n naisten ja miesten yhteiskausikortin hintaan 99 euroa.

Huomioithan, että HIFK:n ottelutapahtumissa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta katsojilta. Muistathan myös pitää riittävää turvaväliä muihin katsojiin koko tapahtuman ajan. Ottelutapahtumaan saapuvien yhteystiedot kerätään sisäänkäynnin yhteydessä mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi AVI:n ohjeistuksen mukaan. Kerätyt yhteystiedot hävitetään kymmenen vuorokauden jälkeen.