14.11.2020 klo 16.00 HIFK FS – Ylöjärven Ilves, Pirkkolan Palloiluhalli

Naisten edustusjoukkueen kausi jatkuu kotiottelulla tulevana lauantaina. Vastustajaksi saapuu vieraita Ylöjärveltä, Kun Ylöjärven Ilves tulee testaamaan kotijoukkueen vireen.

Ylöjärveläisjoukkueen otteet ovat ailahdelleet alkukaudesta, mutta se on silti viime vuosina kyennyt toistuvasti ottamaan pisteitä Suomen huippujoukkueilta. Viime kaudella se oli vielä sarjan keskeytyessä kiinni viimeisessä playoff-paikassa. Yilves pyrkii puolustuspelissään prässäämään aggressiivisesti ylhäältä ja hyökkäyspelissään se suosii suoraviivaisia aihioita ja laukoo erittäin aktiivisesti.

YIlves on pelannut 3 peliä, joista se on saalistanut 3 pistettä yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Edellisessä pelissään Yilves hävisi useiden avainpelaajan poissaolojen säestämänä mestarisuosikkeihin lukeutuvan MuSan vieraana rumasti 8-0. Lauantaina Helsinkiin matkaa siis varmasti sisuuntunut joukkue.

Seuraa heitä YIlves:

#17 Sini Sutinen on maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva pohjapelaaja, joka on joukkueensa kapteeni ja pelillinen johtaja. Sutinen tunnetaan erityisesti vaarallisista laukauksistaan.

#22 Heidi Linjamaa on kolmessa pelissä saalistanut tehot 4+2 ja on aloittanut kauden hyvin, olemalla joukkueensa tehokkain pistenainen.

Kotijoukkueen kauteen valmistautuminen hankaloitui huomattavasti koronavarotoimenpiteiden myötä ja avausottelu siirtyi lopulta 24.11 saakka. Lähes kolmen viikon harjoitustauosta huolimatta joukkue avasi liigataipaleensa tyylikkäällä 5-0 voitolla FTK:sta kotikentällään Pirkkolassa. Avausottelua on seurannut heti perään kolmen viikon ottelutauko ja joukkueessa onkin ollut YIlves -ottelun alla erittäin odottava tunnelma.

Joukkueen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi tulevaa ottelua seuraavasti:

– Kauden jatkumista on odotettu malttamattomana. Saatiin hieno tulos kotikentällä FTK:ta vastaan ja koko joukkue olisi ollut valmis jatkamaan pelejä heti seuraavana viikonloppuna. En usko tauosta olevan joukkueelle silti haittaa, sillä FTK -pelistä saatiin arvokasta dataa joukkueen pelaamisesta ja sen pohjalta on päästy viemään pelaamista eteenpäin.
Odotan YIlveksen parantavan huomattavasti viikonlopun MuSa -ottelusta ja lauantaina saadaan varmasti suututettu joukkue vastaan Pirkkolassa. Meidän täytyy vastata haasteeseen ja kyetä parantamaan myös omaa peliämme edellisestä ottelusta.

Avausottelun hienoa peliesitystä varjosti kahden tärkeän pelaajan loukkaantuminen, kun Ilona Mikkelä loukkasi ottelun ensimmäisellä puoliajalla nilkkansa, ja Tuula Sirén osoitti periksiantamattomuutensa pelaamalla ottelun loppuminuutit kylkiluu murtuneena.

– Tauosta on ollut meille hyötyä myös muuten, sillä sekä Ilona, että Tuula on saatu lasaretin puolelta jälleen kentälle ja molemmat ovat viikonloppuna valmiina tositoimiin.

Seuraa heitä HIFK FS:

#8 Hanna Halonen debytoi FTK:ta vastaan liigatasolla ja aiheutti nopeudellaan suuria vaikeuksia vastustajalle. Avasi myös pistetilinsä syöttämällä kotijoukkueen toisen maalin.

#3 Karoliina Kröger rytmitti peliä FTK:ta vastaan erinomaisesti ja rakensi peliä avaavilla syötöillään, myös ”Karkki” avasi pistetilinsä pohjustamalla erinomaisesti ottelun 4-0 maalin.

#33 Dali Meller ja #11 Hilla Romppanen avasivat molemmat maalitilinsä heti liigadebyytissään ja onnistumisia janotaan taatusti lisää.

 

Tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon! Otteluliput maksavat 8€, jonka lisäksi voit ostaa 5 lippua hintaan 25€. Ovella on myynnissä myös sekä naisten, että miesten joukkueiden kausikortteja.

Huomioithan, että HIFK:n ottelutapahtumissa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta katsojilta. Muistathan myös pitää riittävät turvavälit muihin katsojiin koko tapahtuman ajan. Ottelutapahtumaan saapuvien yhteystiedot kerätään sisäänkäynnin yhteydessä mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi AVI:n ohjeistuksen mukaan. Kerätyt yhteystiedot hävitetään kymmenen vuorokauden jälkeen.