20.12.2020 klo 18.00 FC Halikko – HIFK FS, Salohalli

HIFK:n naiset matkaavat sunnuntaina Saloon kauden kolmanteen vierasotteluunsa ja samalla kalenterivuoden 2020 viimeiseen koitokseen. Vastaan asettuu tuttu kilpakumppani FC Halikko, sillä joukkueet kohtasivat toisensa alkusyksyllä kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä. HIFK voitti molemmat ottelut, ensin vieraissa 1-3 ja myöhemmin kotonaan 3-0.

Sarjanousija FC Halikko on pelaamastaan kahdeksasta liigaottelusta napannut kaksi voittoa ja kuusi tappiota. HIFK:n edellisen vastustajan KaDy:n tapaan Halikosta löytyy erittäin nuori joukkue, joka on kuitenkin jo osoittanut iskukykynsä myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Aktiiviseen prässipeliin luottava Halikkolaisryhmä on iskenyt pelaamissaan otteluissa kunnioitettavat 20 maalia, mutta se on myös päästänyt sarjassa eniten maaleja (41). FC Halikko on ollut kauden aikana usein vaikeuksissa oman pallollisen pelaamisensa kanssa ja hyökkäysten rakentelu on ollut haastavaa, se on kuitenkin iskenyt tehokkaasti maaleja erikoistilanteista, sekä vastahyökkäyksistä. Tehonaisina joukkueessa on häärännyt eniten maaleja tehnyt entinen Team Vanpa -pelaaja Olivia Simula (6+0), joukkueen nuori kapteeni Elli Laaksonen (4+4), sekä terävästä laukauksestaan tutuksi tullut pohjapelaaja Laura Lehtonen (3+4)

FC Halikon tappioputki venyi viime kierroksella neljän ottelun mittaiseksi, kun se kärsi 4-1 tappion ACE:n vieraana Tampereella. Halikolla on edessään tuplaviikonloppu, kun HIFK:n lisäksi se pelaa lauantaina sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävää MuSaa vastaan, ja se tulee varmasti hyvin valmistautuneena 6 pisteen viikonloppuun.

Seuraa heitä FC Halikko:

Team Vanpassa vuosia futsaloppejaan hionut #5 Olivia Simula on ollut nopeine jalkoineen tehokas maalin edustalla ja iskenyt pelaamissaan 8 ottelussa jo 6 maalia.

#10 Elli Laaksonen on joukkueen nuori kapteeni ja tehokkain pistenikkari 8 pisteellään (4+4).

HIFK ei viime kierroksella pelannut, sillä Helsingin koronarajoitukset estivät kotiotteluiden järjestämisen. Toissakierroksella se palasi kuitenkin heti ensimmäisen tappionsa jälkeen voittokantaan Jyväskylässä, kun se nappasi 4-5 vierasvoiton KaDy:sta. Viidestä pelaamastaan ottelusta tähtirinnat ovat ottaneet 4 voittoa ja ainoan tappionsa se on toistaiseksi kärsinyt 2-1 tuloksella ACE:n vieraana. HIFK on joutunut muuttamaan harjoitteluaan voimakkaasti koronarajoituksista johtuen, mutta erinomaisesti kauden aloittanut Helsinkiläisjoukkue lähtee silti vierailulle ennakkosuosikin paineet harteillaan. Haastavista olosuhteista huolimatta joukkue on saanut myös iloisia uutisia sairastuvalta, kun alkukauden tehonainen Hanna Halonen palaa jälleen pelaavaan kokoonpanoon, niin ikään tehokkaasti esiintynyt Tuula Sirén on palannut jo harjoitusvahvuuteen, mutta ei päävalmentaja Someron mukaan pelaa vielä Halikkoa vastaan.

Helsinkiläisiä vaivasi kauden ensimmäisissä otteluissa lievä viimeistelyn tehottomuus, mutta edellisessä ottelussa KaDy:ä vastaan nähtiin toistaiseksi kauden tehokkain HIFK, kun se käytti tehokkaasti maalipaikat hyväkseen iskien viisi maalia. Kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela iski ottelussa kaksi maalia ja siirtyi samalla joukkueen tehotilaston kärkeen, myös 15-vuotias Hilla Romppanen kirjautti Jyväskylässä itselleen kaksi tehopistettä yhdellä maalillaan ja maalisyötöllään.

Seuraa heitä HIFK FS:

3+2 Tehot viiteen otteluun iskenyt joukkueen kapteeni #2 Anna-Kaisa Hannuksela on pääsemässä vauhtiin joulun kynnyksellä ja kotikatsomoissa janotaankin vielä entistä hyökkäävämpää kipparia.

#11 Hilla Romppanen parantaa otteitaan peli peliltä. 15-vuotias liigadebytantti on iskenyt tehot 2+1 ja nopealiikkeinen, mutta vahva laitapelaaja on ollut tuskainen pideltävä vastustajien puolustukselle.

#9 Iina Ahola pelasi ensimmäisen liigaottelunsa KaDy:a vastaan ja iski heti liigauransa avausmaalin. Ryminällä liigakentille tullut fyysinen laitapelaaja nähtäneen vierasjoukkueen kokoonpanossa myös FC Halikkoa vastaan.

 

Ottelu pelataan Salohallissa tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon!