5.12.2020 klo 15.00 KaDy – HIFK FS, Jyväskylän Monitoimihalli

Tähtirinnat matkustavat Jyväskylään kauden toiseen vierasottelunsa tulevana lauantaina, kun takaisin voittokantaan haluava HIFK kohtaa kauden kolmatta voittoaan metsästävän Kampuksen Dynamon.

Kuudesta ottelustaan 7 pistettä kerännyt KaDy on esiintynyt pelaamissaan otteluissa edelliskausia pirteämmin ja hävinnyt varsinaisella peliajalla kauden aikana vain kahdesti. Sarjataulukossa kaksi pykälää IFK:n alapuolella majaileva KaDy on erittäin nuori joukkue, jonka keski-ikä kipuaa juuri ja juuri yli 20-vuoden. Nuoresta iästään huolimatta kyseessä on täysiverinen futsaljoukkue, jota valmentaa miesten maajoukkueestakin tuttu Mikko Kytölä. Joukkueessa on useita nuoria taitavia yksilöitä jotka kykenevät luomaan vaarallisia hyökkäyksiä, lisäksi KaDy on kauden aikana osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyssuuntaan esimerkiksi erikoistilanteissa.

Viime viikonloppuna KaDy:n pohjoisen vierailu ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun se hävisi ensin jatkoajalla OPA:lle 3-2 lauantaina, ja sunnuntaina FTK piti pisteet Torniossa voittamalla ottelun 4-1. Joukkue pyrkii varmasti parantamaan otteitaan viime viikonlopulta ja HIFK:lla lienee lauantaina vastassaan erittäin nälkäinen Jyväskyläläisjoukkue.

Seuraa heitä KaDy:

#22 Laura Toivanen on KaDy:n alkukauden paras pistenainen ja on kuudessa ottelussa iskenyt jo 5 maalia.

#20 Iita Pienimäki on KaDy:n kapteeni ja tuo tarvittavaa kokemusta nuoren Jyväskyläläisjoukkueen pelaamiseen. 2 Maalia iskenyt Pienimäki on isokokoinen ja vahva pohjapelaaja jolla on erinomainen kyky rytmittää joukkueensa peliä.

HIFK:n kausi käynnistyi kolmella peräkkäisellä kotivoitolla, joista makeimmalta maistui varmasti sarjakärki Ilveksen kaataminen 22.11. Viime viikonloppuna kauden ensimmäinen vieraspelimatka ei sujunutkaan alkukauden malliin, vaan ACE oli tyly emäntä ja piti pisteet Tampereella voittaen 2-1 tuloksella. HIFK oli vaikeuksissa nimenomaan maalinteon kanssa, sillä se hallitsi palloa ottelussa valtavasti, mutta ei kyennyt olemaan riittävän vaarallinen ACE:n maalilla, niinpä pisteet jäivät ansaitusti kotijoukkueelle.

HIFK on yhdestä tappiostaan huolimatta esiintynyt erittäin pirteästi alkukauden aikana. Entisistä Team Vanpan runkopelaajista, useista liigadebytanteista, sekä muutamista muista liigajoukkueista saapuneista vahvistuksista kesän ja syksyn aikana rakennettu uusi liigajoukkue on hioutunut hiljalleen yhteen ja siitä on muodostunut varteenotettava kansallisen huipputason futsaljoukkue. Tähtirinnat ovat kuitenkin tulevana viikonloppuna jälleen uuden tilanteen edessä, kun joukkue tulee ensimmäistä kertaa historiansa aikana peliin tappio alla.

Tähtirintojen leirissä on riittänyt haasteita KaDy -pelin alla, sillä joukkueen tehokkaimmat pistenikkarit Tuula Sirén ja Hanna Halonen ovat sivussa lauantain ottelusta nilkkavammojen takia. Molempien odotetaan kuitenkin palaavan tositoimiin 1-3 viikon kuluessa. Lisäksi Helsingin koronatilanteen vuoksi joukkue ei ole kyennyt harjoittelemaan normaalisti, kaupungin suljettua maanantaina sisäliikuntapaikkansa.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ymmärtää tilanteen haastavuuden, mutta uskoo joukkueensa vahvistuvan haastavassa tilanteessa:

– Ensimmäinen tappio maistuu aina pahalle, mutta meidän esityksessä ACE:a vastaan oli silti paljon hyvää. Korjataan niitä asioita joihin ottelussa jäi parannettavaa ja viritetään meidän vahvuuksia entisestään. Mennään askel kerrallaan kohti kevään ratkaisupelejä, kausi on vasta alussa.

Miten uskot koronarajoitteiden vaikuttavan teidän pelaamiseenne?

– Vallitseva koronatilanne on tietysti todella valitettava, mutta me otetaan tilanne haasteena vastaan. Poikkeuksellinen tilanne on meille myös mahdollisuus kasvaa joukkueena. Meillä on kaikki avaimet hakea kolme pistettä Jyväskylästä, on vain keskityttävä niihin asioihin joihin me voimme vaikuttaa. Eihän tämä olisi edes kivaa, jos aina olisi helppoa. Somero veistelee.

Seuraa heitä HIFK FS:

#15 Ilona Mikkelän rooli kasvanee entisestään poissaolojen myötä ja eiköhän entisessä Riemulaisessa syty vanhojen aikojen kunniaksi pieni derbyliekki KaDy -otteluun.

#4 Anniina Ponkkonen on ollut sivussa yli vuoden vakavan polvivamman myötä, mutta oli jo ACE -pelissä isommassa roolissa. Entinen KaDy -pelaaja palailee täyteen pelikuntoon juuri sopivasti päästäkseen pelaamaan entistä seuraansa vastaan.

#2 Anna-Kaisa Hannuksela:lta odotetaan kapteenin roolissa johtajan elkeitä ensimmäisen tappion jälkeen ja poissaolojen vaivatessa joukkuetta.

 

Ottelu pelataan Jyväskylän Monitoimitalolla tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon!