HIFK matkaa lauantaina Raisioon, Kerttulan Halliin, missä se kohtaa loistavasti tulokaskautensa liigassa aloittaneen RaiFu:n klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Liigakarsinnasta viime keväänä tiensä liigaparketeille raivannut RaiFu on aloittanut kautensa pääsarjatasolla hienosti napaten viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa. Nuori ja taitava joukkue on esittänyt vauhdikasta futsalia ja maaliverkot ovat heiluneet ahkerasti kentän molemmissa päädyissä. Avoin pelitapa on kuitenkin tuottanut tulosta ja sen kolmesta voitosta eittämättä hienoin oli viime viikonloppuna FC Sport J:tä vastaan ansaittu 2-4 vierasvoitto Vaasassa. Varsinaisen peliajan puitteissa joukkue on hävinnyt vasta kertaalleen, silloinkin vieraskentällä mitalisuosikkeihin lukeutuvaa Ilves FS:ää vastaan ja se on hyvillä esityksillään ansainnut peräti sarjataulukon neljännen sijan.

RaiFun alkukauden tehotriona on toiminut kolmikko Tiiu Lehtonen (3+4) Sanja Ketola (3+3) ja Ella Mäki (4+1) ja tätä kolmikkoa kannattaa pitää silmällä myös tulevan lauantain ottelussa.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero enteilee täyttä päivätyötä vierasjoukkueelle lauantain kamppailusta.

– Mitään ei saada ilmaiseksi RaiFu:n kotikentältä. Joukkue koostuu nuorista taitavista pelaajista, jotka pelaavat vauhdikasta ja nopeaa futsalia. Olemme IFK:ssa ylpeitä omasta suunnanmuutospelaamisestamme ja lauantaina päästään varmasti testaamaan sitä puolta pelistämme. Kyllä meidän täytyy silti kokeneempana joukkueena kyetä määrittämään ottelun tempo ja turhaan ei juoksukilpailuihin lähdetä.

Vierasjoukkue IFK on ottanut pelaamastaan viidestä ottelusta neljä voittoa, joista viimeisin tuli viime lauantaina Ylöjärven Ilveksen kustannuksella jatko-otteluun venyneessä ottelussa luvuin 3-2. Tähtirintojen leirissä ei oltu täysin tyytyväisiä tuohon esitykseen ja nähtäväksi jää kuinka paljon tahmea ottelu on kasvattanut vierasjoukkueen nälkää huomiseen peliin lähdettäessä. Sarjataulukon kakkossijaa hallussaan pitävä IFK on päästänyt viidessä pelaamassaan ottelussa vasta 3 maalia ja vaikka toisessa päässä verkkoja on heiluteltu jo 17 kertaa on päävalmentajan mukaan molemmissa päissä vielä reilusti varaa parantaa.

– Etenkin YIlves -peli paljasti useita puutteita meidän pelaamisessa ja kuluneen viikon aikana on tehty jälleen kovasti töitä pelin parantamiseksi. Viikko on varmasti vienyt joukkuetta taas eteenpäin ja lauantaina nähdään kuinka paljon. Hankalan ottelun jälkeen on aina mukava päästä nopeasti takaisin parketille ja itsellä on erityisen odottavaiset fiilikset päästä pelaamaan.

IFK:n tehokkaimpia ovat alkukauden aikana olleet Daniela Tjeder (4+3) Anna-Kaisa Hannuksela (1+5) ja Hilla Romppanen (5+0).

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 17.00 Kerttulan hallissa, mutta jos et pääse paikalle, niin ottelua voit seurata myös Ruutu+ -palvelusta.