28.11.2020 klo 14.00 ACE – HIFK FS 2-1(1-0)

Viikonlopun kierroksen ensimmäisessä ottelussa HIFK FS matkasi kauden ensimmäiselle vieraspelireissulleen Tampereelle, hallitsevan SM hopeamitalisti ACE:n vieraaksi Tamppiareenalle.

Ensimmäinen puoliaika lähti vierasjoukkue HIFK:n hallinnassa käyntiin, mutta tähtirintojen peliä varjosti silti useat puolustussuunnan virheet, joista se selvisi kuitenkin maalivahti Tytti Mikkolan hyvillä torjunnoilla, sekä alivoimatilanteiden hyvällä puolustamisella.

HIFK:n erittäin vahvasta pallonhallinnasta huolimatta kotijoukkue ACE viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin ajassa 13.37. ACE:n kulmapotku pelattiin korkeana taka-alueelle, johon oli parkkeerannut ottelussa kotijoukkueen parhaana pelaajanakin palkittu Jonna Kykkänen, tämän laukaus epäonnistui täysin, mutta pallo kimposi etutolpalle puolittain vapaaksi unohtuneelle Annette Korinille, jonka laukaus painui maalin alanurkkaan vierasjoukkueen maalivahti Mikkolan hyvistä estelyistä huolimatta.

HIFK jatkoi takaiskun jälkeen vahvaa pallonhallintaa, kun ACE luotti läpi ottelun erittäin tiiviiseen joukkuepuolustukseensa. Laukauksia vierasjoukkueelle kertyi ensimmäisen puoliajan aikana 29 kappaletta, mutta suurin osa laukauksista tuli auttamatta liian huonolta sektorilta. HIFK:n oli vaikea saada todellista uhkaa ACE:n maalille ja kotijoukkueen erinomaisesti esiintynyt maalivahti Tiia Ropanen kykeni torjunnoillaan estämään tähtirintojen vaarallisimmat maalipaikat. Niinpä tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue paransi huomattavasti puolustuspeliään, eikä ACE:lle avautunut enää juuri lainkaan vaarallisia maalintekomahdollisuuksia Tytti Mikkolan vartioimalle IFK -maalille. Siitä huolimatta kotijoukkue aloitti maalinteon myös toisella puoliajalla. Jonna Kykkänen katkaisi tähtirintojen ylivoimahyökkäyksen keskialueella ja ACE karkasi kahdella maalivahtia vastaan. Maalivahti Mikkolan estelyistä huolimatta ei ACE:n ensimmäisenkin maalin viimeistelleellä Korin-Kykkänen kaksikolla ollut lopulta vaikeuksia viimeistellä taululle 2-0 lukemia ajassa 23.18.

Vierasjoukkueen takaa-ajo alkoi kuitenkin hyvin pian 2-0 maalin jälkeen. HIFK -kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan terävä syöttö tavoitti maalin edustalle liikkuneen Dali Mellerin, jonka ovela yhden kosketuksen kantapääohjaus yllätti kotijoukkueen maalilla vahvasti esiintyneen Tiia Ropasen ja pallo painui maalin takanurkkaan ajassa 25.53. Toisella puoliajalla tähtirinnat kykenivät luomaan enemmän vaarallisia maalipaikkoja, kuin ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, mutta ylärimaa lähemmäksi ei vierasjoukkue silti lisämaaleja päässyt. Ottelun viimeiset 4 minuuttia lentävällä maalivahdillakin pelannut vierasjoukkue ei saanut palloa enää ACE-maaliin, joten HIFK:n naisten futsal-liigajoukkueen ensimmäinen tappio oli tosiasia.

13:37 1-0 Annette Korin (Jonna Kykkänen)
23:18 2-0 Annette Korin (Jonna Kykkänen)
25:53 2-1 Dali Meller (Anna-Kaisa Hannuksela)

15 Ilona Mikkelä

HIFK:n kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun se kohtaa lauantaina kauden toisessa vierasottelussaan Kampuksen Dynamon Jyväskylän monitoimitalolla klo 15.00.