HIFK FS Naisten valmennusvastuun on tilapäisesti ottanut kantaakseen Suomen futsalmaajoukkuettakin urallaan edustanut Janne ”Boogie” Laine. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero on sivussa kaksi viikkoa kiireisen nielurisaleikkauksen johdosta.

Laine on pelaajaurallaan edustanut jalkapallossa muun muassa TPS:ää ja FinnPaa, futsalkentillä ”Boogie” tuli tutuksi erityisesti GFT:n sekä maajoukkueen väreissä. Luokanopettajana toimiva Laine on pelaajauransa jälkeen kerännyt myös vakuuttavan määrän valmennuskokemusta.

Olet ollut joukkueen valmennuksessa mukana kolmen harjoituksen verran. Millainen ensivaikutelma sinulle on jäänyt joukkueesta?

– Joukkueen työmoraali on ollut erittäin positiivinen yllätys. Pelaajat myös uskaltavat kysyä asioita, mikä osaltaan helpottaa valmentajan työtä. On ollut ilo olla mukana joukkueen harjoituksissa, Janne kertoo.

Leikkauksesta kotiin maanantai-iltana selvinnyt Bruno oli luonnollisesti harmissaan sairaslomasta ja sen ajankohdasta, mutta näkee tilanteessa myös paljon positiivista

– Ikävä joutua sivuun juuri kun kauteen valmistautuminen päästin toden teolla aloittamaan. Olin kuitenkin erittäin iloinen kun Janne otti vastuun joukkueen valmennuksesta sairaslomani ajaksi. En olisi voinut parempaa sijaista löytää. Jannella on valtavasti valmennuskokemusta ja hän tuntee lajin erinomaisesti, hän pystyy varmasti auttamaan joukkuetta eteenpäin ja tuomaan myös uusia näkökulmia pelaamiseen.