HIFK FS Naiset aloittaa kauteen valmistautumisen heinäkuun lopussa järjestettävillä Try Out -harjoituksilla.


Joukkue pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan sarjan kapeimmalla pelaajarosterilla ja tulevalla kaudella useita pelaajia on poistumassa joukkueen vahvuudesta. Muunmuassa hienon debyyttikauden pelannut vasta 16-vuotias Selja Laine siirtyy Espanjaan C.D. Leganesin
futsaljoukkueen väreihin ja joukkueen avainpelaajiin lukeutunut Natalia Kusmin siirtyi jo keväällä PK-35:n joukkueeseen jalkapallon Kansalliseen Liigaan.

Vaikka joukkue onkin saanut myös uusia vahvistuksia kevään ja kesän aikana, on uusille tulokkaille silti kovasti kysyntää.

– Meillä on hyvän futsalpohjan omaava runko kasassa ja joukkue on muutamasta kirvelevästä
menetyksestä huolimatta saanut myös kovia vahvistuksia riveihinsä. Fakta on kuitenkin se, että joukkue tarvitsee vielä vahvistuksia. Päävalmentaja Bruno kommentoi.

Helsingissä ja tietysti koko Uudellamaalla on valtavasti potentiaalisia pelaajia, joille HIFK:n Try Outit voivat toimia ponnahduslautana Futsal Liigaan ja päästä samalla osaksi kasvavaa Suomalaista huippuseuraa.

Try Outeja ei ole kuitenkaan rajattu vain futsaltaustaisille pelaajille ja valmentajalla onkin selvä syy taustalla:
On selvää että meillä on Suomessa paljon futareita joiden ominaisuudet sopisivat paremmin futsalkentälle kuin jalkapalloon. Monella jalkapalloilijalla on pohjat kehittyä jopa kansainvälisen tason huipulle futsalissa, mutta jalkapallossa ominaisuudet eivät riitä aivan kirkkaimpaan kärkeen.

Se on yksi syy miksi ei olla haluttu rajata Try Outia vain futsalpelaajille.
Esimerkiksi lyhyt pallotaitava hyökkäyssuunnan pelaaja jalkapallosta jonka vauhtikestävyys, tai maksimaalinen nopeus eivät ole huipputasoa voi olla hyvän kansallisen tason jalkapalloilija, mutta hän voisi olla kansainvälisen huipputason futsalista. Futsal on nopeuskestävyyslaji, jossa yksinkertaistettuna kyky palautua on tärkeämpää kuin kyky kestää rasitusta, päällä pelataan äärimmäisen harvoin jalkapalloon verrattuna jolloin pelaajan pituus ei ole lainkaan niin ratkaisevassa roolissa ja maksimaalinen nopeus ei alle 40 metriä pitkällä kentällä ole kovin merkittävä taito. Vastaavia esimerkkejä voisi veistellä monia ja nämä ovat vain yksittäisi eroja lajien välillä.

Kenties suurin erottava tekijä lajeille on kuitenkin se, että futsalissa pelaaja on koko ajan pelin keskiössä ja futsalissa palloon kosketaan noin 400% enemmän kuin jalkapallossa.

Omaatko vahvan futsal- tai jalkapallotaustan, entä haluatko pelata huippufutsalia osana
perinteikästä Stadilaista seuraa? Jos vastaus on kyllä, niin tule HIFK FS Naisten Try Outeille 27 & 29.7!