HIFK urakoi viikonloppuna kahden ottelun verran, voittaen molemmat. Kuudesta tarjolla olleesta pisteestä yksi jäi kuitenkin Espooseen äärimmäisen tiukassa Punakulta -derbyssä GFT:tä vastaan lauantaina, pelissä joka eteni aina jatko-otteluun saakka. Sunnuntaina tähtirinnat säilyttivät kotikenttänsä koskemattomana voittaen FC OPA:n Pirkkolan Palloiluhallissa.

9.1.2021 klo 15.00 GFT – HIFK FS 2-4 jo. (1-0) (2-2)

GFT:n poikkeuksellinen maalipaikkojen hukkaaminen erityisesti ensimmäisellä jaksolla antoi HIFK:lle mahdollisuuden voittoon, jonka se lopulta lunastikin vahvan toisen jakson ja jatko-ottelun turvin.

HIFK oli lauantain ensimmäisellä jaksolla vaikeuksissa Opinmäellä, kun GFT:n päävalmentaja Petri Kettusen mukaan kauden parasta futsaliaan pelannut espoolaisjoukkue rakensi ison kourallisen erinomaisia maalipaikkoja. Kultaiset viimeistelivät kuitenkin vain yhden maalin jakson aikana, kun lähietäisyydeltä vapaapotkun laukonut Pirta Hiukka iski pallon ylärimaan, mutta löysi ensimmäisenä oman paluupallonsa ja laukoi pallon voimalla maalin kattoon ajassa 15:58. Tähtirinnat eivät suinkaan olleet vain vastaanottajan roolissa, vaan se kykeni itsekin rakentamaan muutamia vaarallisia maalipaikkoja, mutta ensimmäistä jaksoa komensi kuitenkin kotijoukkue GFT. Espoolaisten kokenut maalintekijä Daniela Tjeder osoittautui hankalaksi pideltäväksi HIFK:n puolustukselle ja hän oli erityisesti ensimmäisellä jaksolla todella keskeinen osa GFT:n vahvaa pelaamista. Vierasjoukkueen maalilla pelannut Tytti Mikkola oli varmasti ensimmäisen jakson hahmo HIFK:n leiristä ja piti erinomaisilla torjunnoillaan ottelun tasaisena.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui ja maalipaikkoja syntyi tasaisemmin molempiin päihin. Toisen jakson ensimmäinen maali nähtiin ajassa 26:10 ja maali merkittiin tällä kertaa vierasjoukkue HIFK:lle. Anna-Kaisa Hannuksela lähetti kulmapotkun alas Iina Aholalle, joka laukoi kovan ja matalan laukauksen kohti GFT -maalia noin 10 metristä. Pallo otti puolustajasta pienen kimmokkeen mikä aiheutti maalivahti Heidi Tahvanaiselle vaikeuksia ja pallo päätyi lopulta Tahvanaisen käsien kautta maaliin.
Kotijoukkue GFT sai erinomaisen mahdollisuuden karata uudelleen johtoon, kun ajassa 34:05 HIFK:n Hilla Romppanen sai ottelussa toisen keltaisen myötä punaisen kortin ja tähtirinnat joutuivat alivoimalle. Kolmikko Anna-Kaisa Hannuksela, Jasmine Stubbe ja Iina Ahola puolustivat kahden minuutin alivoiman kuitenkin esimerkillisesti maalivahti Tytti Mikkolan säestämänä ja selvisi ilman takaiskua. Heti alivoiman jälkeen kuitenkin alkoi tapahtumaan, kun HIFK:n puolustus herpaantui ja GFT:n Kiia Laine iski vastustamattoman vasemman jalan laukauksen takakulmaan vajaasta 10 metristä Daniela Tjederin erinomaisesta poikkisyötöstä.
Maalin jälkeen HIFK -käskijä Ilkka ”Bruno” Somero otti aikalisän ja tähtirinnat alkoivat jahtaamaan tasoitusta lentävän maalivahdin avulla. 45 sekuntia ennen päätösvihellystä maaliverkot heiluivatkin kotijoukkueen päädyssä tasoituksen merkiksi. Jasmine Stubbe pelasi pallon laidalta syvälle oikeaan kulmaan Tuula Sirénille, joka palautti pallon keskustaan nousseelle Stubbelle, joka vuorostaan iski pallon yhdellä kosketuksella tarkasti maalin vasempaan alanurkkaan. Lisämaaleja ei enää nähty joten huikea derby -trilleri sai jatkua viiden minuutin jatko-ottelun muodossa, joka oli vierasjoukkue HIFK:lle kauden ensimmäinen laatuaan.

HIFK oli viimehetken tasoitusosuman johdosta nosteessa ja se pelasikin erittäin vahvan jatko-ottelun. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen HIFK karkasi ylivoimahyökkäykseen kolmella kahta vastaan. Tuula Sirén taisteli pallon omassa päädyssään J. Stubbelle, joka pelasi pallon keskustaan Hannukselalle, tämä jatkoi pallon oikeaan laitaan Hanna Haloselle, joka vuorostaan syötti pallon maalin taustalle Sirénille. Sirén laukoi pallon kohti tyhjänä ammottavaa maalia, mutta vahvan ottelun pelannut kotijoukkueen Emilia Jokisalo torjui pallon maaliviivalta sääntöjen vastaisesti kädellään. Paluupallo vieri kuitenkin suoraan kapteeni Hannukselalle, joka ei erehtynyt vaan vei HIFK:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 42:38.
GFT:n hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla vierasjoukkue rokotti vielä kertaalleen, kun Ilona Mikkelä riisti pallon ja syötti pelivälineen HIFK:n parhaana palkitulle Tuula Sirénille, joka iski pallon omasta päädystä tyhjään GFT -maaliin.

15:58 1-0 Pirta Hiukka (Johanna Vasara)
26:10 1-1 Iina Ahola (Anna-Kaisa Hannuksela)
36:12 2-1 Kiia Laine (Daniela Tjeder)
39:15 2-2 Jasmine Stubbe (Tuula Sirén)
42:38 2-3 Anna-Kaisa Hannuksela (Tuula Sirén)
44:51 2-4 Tuula Sirén (Ilona Mikkelä)

Ottelun tähtipelaajat:
Tuula Sirén (HIFK FS)
Pirta Hiukka (GFT)

10.1.2021 klo 13.00 HIFK FS – FC OPA 4-1 (0-0)

Sunnuntaina edessä oli erilainen haaste, kun sarjataulukon pohjalle jämähtänyt FC OPA tuli Pirkkolaan haastamaan selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähteneen HIFK:n. Röda kantoi suosikin paineet lopulta kunnialla vahvan toisen jakson turvin, voittaen luvuin 4-1.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen hieman hermostuneella pelillä ja vaikka vierasjoukkue pystyttiinkin pitämään pois vaarallisilta maalipaikoilta pääsi FC OPA kokeilemaan hyökkäysten rakenteluaan turhan usein tähtirintojen lahjoittaessa palloa vastustajalle hätäisten hyökkäysten johdosta. FC OPA puolusti tiiviisti ja yhtenäisesti oman puolikkaansa, eikä se juurikaan pyrkinyt prässäämään kotijoukkueen pelinavausta. Ensimmäisen jakson edetessä HIFK alkoi saamaan ottelun rytmistä paremmin kiinni ja paransi hyökkäyspelaamistaan huomattavasti. Kotijoukkue hallitsi palloa ja maalikin hieman roikkui ilmassa. Oululaiset puolustivat kuitenkin kunniakkaasti ja pitivät maalinsa puhtaana koko ensimmäisen jakson. Tauolle mentiin HIFK:n hallinnasta huolimatta 0-0 tilanteessa.

Päävalmentaja Someron mukaan tauolla kopissa oli tasatilanteen johdosta hieman levoton tunnelma, mutta nousujohteinen ensimmäinen jakso ja vahva pallonhallinta loivat uskoa toiselle jaksolle. Toinen puoliaika olikin kerennyt vanhentua vain 57 sekuntia, kun HIFK:n Karoliina Kröger iski kauden avausmaalinsa maalinedustalta ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon Ilona Mikkelän syötöstä. FC OPA kuitenkin kuittasi itsensä pian tasoihin. Emmi Hanhinevan laukaus maalia kohti tavoitti Sanni Päkkilän maalin edustalta ja tämä jatkoi laukauksen lähietäisyydeltä päällään yli kotijoukkueen maalivahti Tytti Mikkolan ajassa 23:34. Tasoitusmaali toi selvästi lisää vauhtia otteluun ja herätteli myös kotijoukkuetta nostamaan tehokkuuttaan.
Tähtirinnat karkasivat uudelleen johtoon ajassa 27:26, kun kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela vahvisti asemiaan joukkueen pistetilaston kärjessä viimeistelemällä 2-1 maalin kauden toista otteluaan pelanneen Jenni Huttusen syötöstä. Seuraava maali nähtiin noin kuusi minuuttia myöhemmin ja tällä kertaa kotijoukkueen maalintekijänä toimi ottelun parhaana pelaajanakin palkittu ex OPA -pelaaja Hanna Putaala. HIFK:n riisto keskialueella johti nopeaan vastahyökkäykseen. Putaala siirsi pallon laidalta keskustaan Hanna Haloselle, joka palautti pallon Putaalalle laitaan. Tämä kuljetti pari askelta kohti maalia ja iski terävän laukauksen vastustamattomasti maalivahti Maria Laukkasen selän taakse. HIFK kaunisteli viimeisellä minuutilla loppulukemiksi vielä 4-1, kun Jasmine Stubbe jatkoi vahvasti alkanutta vuotta 2021 jatkamalla maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Hanna Halonen pelasi pallon Stubbelle oikeaan laitaan, josta hän karkasi puolittaiseen läpiajoon. OPA -puolustajan häiriköinnistä huolimatta Stubbe sai kaatuessaankin terävän laukauksen aikaiseksi, joka yllätti maalivahti Laukkasen ja painui maalin vasempaan nurkkaan. Lisämaaleja ei enää nähty joten ottelu päättyi kotijoukkueen 4-1 voittoon.

20:57 1-0 Karoliina Kröger (Ilona Mikkelä)
23:34 1-1 Sanni Päkkilä (Emmi Hanhineva)
27:26 2-1 Anna-Kaisa Hannuksela (Jenni Huttunen
33:29 3-1 Hanna Putaala (Hanna Halonen)
39:11 4-1 Jasmine Stubbe (Hanna Halonen)

Hanna Putaala (HIFK FS)
Sanni Päkkilä (FC OPA)

HIFK nähdään seuraavan kerran tositoimissa ensi viikonloppuna, kun sillä on edessään kauden pisimmät vierasottelumatkat. Lauantaina tähtirinnat pelaavat Torniossa FTK:ta vastaan klo 17:00 ja sunnuntaina FC OPA:lla on heti mahdollisuus revanssiin, kun se kohtaa HIFK:n Oulussa klo 15:00 alkavassa ottelussa.