HIFK:n naiset matkaavat viikonlopuksi pohjanmaalle, kun lauantaina bussi parkkeerataan Kaustisille, missä vastaan asettuu täksi kaudeksi liigaan noussut KP-V ja sunnuntaina kohdataan Vaasassa revanssia hamuava FC Sport J. Ennakoidaan siis viikonlopun molemmat ottelut kerralla ja käsitellään ensin molemmat vastustajat.

27.2.2021 klo 15.00 KP-V – HIFK FS, Kaustisen Urheilutalo

KP-V kamppailee kiivaastii säilymisestä sarjassa ja on tällä hetkellä karsijan paikalla sijalla 11. Pisteitä joukkue on kauden aikana pelaamistaan 17 ottelusta kerännyt kymmenen ja on siten tasapisteissä edeltään löytyvän kaksi ottelua vähemmän pelanneen FC Halikon kanssa.

Edellisissä otteluissaan KP-V on ollut varjojen mailla ja se on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan maalierolla 27-6. Viime viikonloppuna piste-ennätyksiä rikkoi MuSa Futsal, kun se runnoi kotikentällään vierailevan KP-V:n peräti luvuin 14-2.

Kauden aikana ajoittain pirteää hyökkäyspeliään väläytellyt KP-V on ollut selvästi vahvempi kotikentällään ja kymmenestä kauden aikana kerätystä pisteestä seitsemän on tullut kotiotteluista. Parhaimpina pistenaisina on häärännyt Emilia Nurkkala (13+4), Vera Mattila (9+4) ja Erica Niemi (7+3).

Joukkueen ylivoimaisesti suurimmaksi heikkoudeksi on osoittaunut sen koko sarjan huonoin puolustuspelaaminen ja omissa onkin soinut jo 101 kertaa. Mikäli joukkue mielii haastaa runkosarjan voitosta kamppailevan HIFK:n on sen kyettävä tilkitsemään puolustuspeliään huomattavasti.

Seuraa heitä KP-V:

#88 Emilia Nurkkala on joukkueensa paras maalintekijä syystä. Oikeajalkainen Nurkkala viimeistelee tarvittaessa myös vasemmallaan ja on vaarallinen maalinedustalla.

#26 Vera Mattila on taitava pallon kanssa ja kenties joukkueensa paras 1v1 pelaaja. Hyvällä itsevarmuudella varustettu Mattila on kerännyt kauden aikana kunnioitettavat 13 tehopistettä.

 

28.2.2021 klo 14.00 FC Sport J – HIFK FS, Vamian Hansakampus

Sportille ottelu HIFK:ta vastaan on toinen perättäinen, sillä HIFK:n urakoidessa lauantaina vaasalaiset saavat vielä teroitella kynsiään sunnuntain ottelua varten.

FC Sport J löytyy sarjataulukon sijalta seitsemän, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin edeltään löytyvä FTK Tornio ja peräti neljä ottelua vähemmän kuin viidennellä sijalla majaileva KaDy, ja kuuluisi pistekeskiarvolla laskettuna molempien edelle.

Vaasalaisjoukkue haastoi viime sunnuntaina HIFK:n Helsingissä tiukasti johtaen ottelua kahteenkin otteeseen. HIFK piti lopulta kaikki kolme sarjapistettä Helsingissä ja voitti tasaisen ottelun vahvalla loppukirillään luvuin 4-2. Sport puolusti ottelussa tiiviisti ja teki tähtirintojen hyökkäämisestä haastavaa, vaikka pallonhallinta olikin Stadilaisilla. Vaarallisimmat hyökkäyksensä Sport rakensi Pirkkolan parketilla nopeista vastahyökkäyksistä, joista sen molemmat maalitkin syntyivät.

Vamian Hansakampuksen kenttä on kuitenkin Naisten Futsal Liigan pienimpiä joten ottelun kuva lienee hieman erilainen joukkueiden kohdatessa tulevana sunnuntaina Vaasassa. Peli aaltoilee pienellä kentällä enemmän ja joukkueiden suunnanmuutospeli joutuu puntariin, sillä nukahduksiin ei ole varaa. Vaasalaisten prässitasosta riippumatta pallonhallinta tuskin tulee olemaan yhtä selvästi HIFK:lla pienellä Hansakampuksen kentällä ja sunnuntain ottelusta voikin ennakoida tasaista ja erittäin vauhdikasta.

FC Sport J:n tehotilaston kärkinimet Pipsa Lahtinen ja Vilma Rösenström kartuttivat molemmat pistetiliään myös HIFK:ta vastaan, sillä Lahtinen tarjoili syötön joukkueensa molempiin maaleihin ja Rosenström viimeisteli näistä jälkimmäisen.

Seuraa heitä FC Sport J:

#11 Pipsa Lahtinen on vahva vasenjalkainen pivotpelaaja, joka kykenee viimeistelemään molemmilla jaloillaan, mutta myös alustaa valtavan määrän maaleja.

#33 Tiialeena Hakala valittiin ottelun parhaaksi HIFK:ta vastaan Pirkkolassa ja hän viimeisteli myös joukkueensa avausmaalin. Pisteitäkin kauden aikana on kertynyt jo kunnioitettavat 7+5.

 

HIFK lähtee tuplaviikonloppuun hyvistä asetelmista liigan kolmospaikalta. Ennen viikonlopun kierrosta tähtirinnat ovat 5 pistettä sarjakärki Ilveksen perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joukkueiden välistä sijalta kaksi löytyy MuSa Futsal jolla on kaksi pistettä etumatkaa HIFK:hon.

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ennakoi tulevaa viikonloppua lyhytsanaisesti Palloliiton kierrosennakossa seuraavasti:

”Hyvillä fiiliksin ollaan lähdössä pohjanmaan kiertueelle. Treeniviikko on sujunut hyvin ja viime aikoina vaivanneet pienet loukkaantumiset alkaa olemaan selätetty. Lauantaina mielenkiintoinen peli tiedossa kun kohdataan KP-V ensimmäistä kertaa. Sunnuntain ottelusta Vaasassa ennakoin jälleen tasaista vääntöä pisteistä, ja Sport on varmasti kotikentällään vielä vaarallisempi kuin viime sunnuntaina Pirkkolassa.”

HIFK:n vahvaa kautta liigassa on säestänyt useiden liigadebytanttien vahvat esitykset Stadilaisten riveissä. Muunmuassa Hilla Romppanen, Iina Ahola ja alkukaudesta loukkaantunut Dali Meller ovat tehneet näyttävän ensiesiintymisen liigakentillä. Pisteiden valossa parhaiten joukkueen debytanteista on onnistunut Sportiakin vastaan 3+1 tehot taiteillut Hanna Halonen, joka on tulokaskaudellaan kiivennyt joukkueen sisäisen pistepörssin toiselle sijalle tehoin 13+6. Halonen ennakoi työn täyteistä viikonloppua, mutta uskoo että parhaalla pelillään HIFK kykenee varastamaan täydet kuusi sarjapistettä kotimatkalle.

”Lauantain vastustaja KP-V on meille uusi tuttavuus ja uskon, että omalla pelillä ja ennen kaikkea rakentamalla laadukkaita maalipaikkoja pystymme voittamaan. Sunnuntaina Sportia vastaan meidän tulee kyetä vielä parantamaan edellisen viikonlopun ottelusta; reagoida nopeammin ja pelata kovempaa.”

Seuraa heitä HIFK FS:

#8 Hanna Halonen tekee maaleja läheltä ja kaukaa, molemmilla jaloillaan. Nopeajalkainen ja hyvällä maalivainulla varustettu pelaaja tuottaa pelistä toiseen vastustajan puolustukselle päänvaivaa ja tehoja on syntynyt jo komeat 13+6.

#2 Anna-Kaisa Hannuksela johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä niukasti tehoin 11+9. Kapteenin merkitys joukkueelleen korostuu pitkän tuplaviikonlopun rasituksen keskellä ja Hannukselan vahvoja otteita kaivataan jälleen kentän molemmissa päissä.

#7 Jasmine Stubbe on palautumassa täyteen pelikuntoon kevään korvilla. Pienistä loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt Stubbe pelaa hyvää ensimmäistä kautta HIFK:n väreissä ja esiintyi myös Sportia vastaan erittäin pirteästi.