24.1.2021 klo 16.00 MuSa Futsal – HIFK FS, Porin Urheilutalo

HIFK matkaa ensi sunnuntaina Poriin, missä se kohtaa Naisten Futsal Liigan huippuottelussa MuSa Futsalin. Ennen sunnuntain ottelua HIFK löytyy sarjataulukon sijalta kaksi tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen kärkijoukkue Ilves FS:n kanssa, MuSa Futsal sen sijaan vaani sijalla kolme yhden pisteen päässä kärkikaksikosta.
Joukkueet kohtasivat toisensa kolme viikkoa sitten 2. tammikuuta pelatussa ottelussa Pirkkolan Palloiluhallissa. Silloin kotijoukkue HIFK voitti vauhdikkaan ja maalirikkaan ottelun luvuin 8-5 ja Porilaiset lähtevätkin sunnuntain otteluun revanssi mielessään.

MuSa Futsal on urakoinut kahdesti joukkueiden keskinäisen ottelun jälkeen, joista molemmista se on metsästänyt täyden pistepotin. Ensin se kaatoi vieraskentällä niukasti sarjanousija KP-V:n luvuin 3-4 ja kaksi viikkoa sitten Porilaiset kukistivat KaDy:n niin ikään vieraskentällä lukemin 2-4. HIFK -ottelussa jalkansa loukannut liigan toiseksi paras pistenainen (16+9) Netta Hannula ei ole pelannut kahdessa edellisessä ottelussa, mutta on huhujen mukaan kuntoutumassa kovaa vauhtia ja saattanee palata tositoimiin jälleen tulevana viikonloppuna. Joukkueen monivuotinen ykköstorjuja Siiri Lilja on myös palannut pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen ja sunnuntaina nähdäänkin pelaako MuSa:n tolppien välissä oivan alkukauden torjunut Martta Perälä, vai pelikuntoon kuntoutunut Lilja.

Tyypillisesti 4-0 muodostelmaan hyökkäyspelissään nojautuvan Porilaisjoukkueen nähtiin erityisesti KaDy -ottelussa muuttaneen hieman pelisysteemiään ja se hyökkäsikin pääosin 3-1 muodostelmassa, ja tyypillisesti laitapelaajan paikalla kunnostautunut Jasmin Ylikraka nähtiin pivotin roolissa. Onkin mielenkiintoista nähdä muuttaako 4-0 muodostelmaan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa luottanut MuSa Futsal pelisysteemiään kauden toiseen kohtaamiseen.

Seuraa heitä MuSa Futsal:

#5 Jasmin Ylikraka on joukkueensa kolmanneksi paras pistenainen 19 pisteellään ja nuori laitapelaaja pelaa erinomaista kautta. Nähdäänkö Ylikraka KaDy -ottelun tapaan nyt myös pivotin roolissa?

#6 Elina Setälä on iskenyt tälle kaudelle jo huimat 13+10 tehot ja löytyy liigan pistetilaston sijalta #3. Hannulan loukkaantumisen johdostakin lisää vastuuta saanut Setälä pelasi KaDy -ottelussa täydet 40 minuuttia ilman ainuttakaan vaihtoa.

Helsingin IFK:lla on MuSa -ottelun jälkeen ollut jo neljä peliä, joista se on ottanut yhtä monta voittoa. Viime viikonloppuna Helsinkiläisjoukkue urakoi toisen perättäisen tuplaviikonloppunsa, kukistaen lauantaina Torniossa FTK-Tornion 2-5 ja sunnuntaina Oulussa FC OPA:n 1-4. Joukkue ei siis ole hävinnyt yhtään ottelua vuoden 2021 puolella. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero uskoo joukkueen vahvan vireen jatkuvan myös tulevana sunnuntaina.

”Tammikuu on ollut joukkueelta hyvä ja viidestä matsista on otettu yhtä vaille kaikki tarjolla olleet pisteet. Joulukuussa joukkue ei voinut pandemiatilanteen vuoksi harjoitella normaalisti ja emme olleet parhaimmillamme vielä MuSa -ottelussa. Nyt ollaan päästy treenaamaan täysipainoisesti jo useampi viikko ja otteluihinkin on ensi kertaa koko kauden aikana saatu rutiinia. Joukkue on varmasti parempi nyt kuin kolme viikkoa sitten, mutta epäilemättä niin on MuSakin. Heillä on ollut viikon ottelutauko ja he lähtevät hakemaan meistä revanssia kotikentällään joten tiukka vääntö tullaan pisteistä käymään.”

Kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela löytyy joukkueen sisäisen pistepörssin piikkipaikalta 9+8  tehoillaan ja on kivunnut jo liigan pistepörssissäkin sijalle #6, Hannukselan takana yli kahdeksan pisteen pelaajia on Hilla Romppanen, Tuula Sirén, Hanna Halonen ja Ilona Mikkelä. Tähtirintojen riveistä on kuitenkin ottelu toisensa jälkeen löytynyt uusia ratkaisijoita ja joukkueen tehot ovat jakautuneet kauden aikana poikkeuksellisen tasaisesti.
Selma Rantala on palaamassa pelikuntoon pienen loukkaantumisen jäljiltä ja liittynee joukkueen vahvuuteen sunnuntaina, muuten tähtirintojen pelaajatilanne pysynee pitkälti pohjoisen tuplaviikonlopun kaltaisena. Dali Meller palautuu vielä jalkapöydän murtumasta, kun taas pitkäaikaispotilaat Saana Fält, Petra Suutarinen ja Anniina Ponkkonen ovat kaikki sivussa kauden loppuun saakka.

Seuraa heitä HIFK FS:

#2 Anna-Kaisa Hannuksela pelaa erinomaista kautta joukkueen takalinjoilla ja on ollut tehokas myös pisterintamalla, edellisessä MuSa -ottelussa hän venyi 2+1 tehoihin. Kapteenin varmoja otteita kaivataan jälleen molempiin suuntiin liigan kärkikamppailussa.

#11 Hilla Romppanen tekee vahvaa tulokaskautta liigassa ja 15 -vuotias laitapelaaja on kovassa vireessä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Romppanen iski täyden hatullisen maaleja.

#8 Hanna Halonen ja #9 Iina Ahola pelaavat niinikään vakuuttavaa tulokaskautta liigassa. Kaksikolta kaivataan kärkikamppailussa jälleen ennakkoluulotonta futsalia.

 

Sunnuntain ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Tule seuraamaan Naisten Futsal Liigan huippuottelua ja kannusta HIFK voittoon!