13.11.2021 klo 17.00 RaiFu – HIFK FS, Kerttulan halli 1-5 (0-3)

Lauantain ”myöhäisottelussa” kohtasivat pirteästi kauden aloittanut nousijajoukkue RaiFu ja vierasjoukkue HIFK. Sarjataulukon kakkonen IFK hallitsi peliä ja voitti hyvin taistelleen kotijoukkueen lopulta selvin 1-5 numeroin.

Ottelu sai vierasjoukkueen kannalta parhaan mahdollisen alun kun kotijoukkue joutui nöyrtymään ensimmäisen kerran jo 28 sekunnin pelin jälkeen. Anna-Kaisa Hannuksela ja Hilla Romppanen käynnistivät IFK:n nopean hyökkäyksen pelaamalla Daniela Tjederin juoksuun. Tjeder siirsi pallon maalin sivustalle juoksunsa kaartaneelle Hanna Haloselle, joka tarjoili seinän takaisin maalinedustalle, mistä Tjeder iski illan ensimmäisen osumansa käytännössä tyhjään verkkoon.
RaiFu sai kenties ensimmäisen jakson parhaat maalintekopaikkansa myös ottelun alkuhetkillä, kun vajaan parin minuutin pelin jälkeen Ella Mäki pyörähti vasemmalla laidalla ohi IFK -puolustajasta ja pääsi kokeilemaan maalialueen rajan tuntumasta vasemmalta laidalta. Vierasjoukkueen maalilla torjuntavastuun kantanut Minja Kolkka kuitenkin peitti laukauksen tyylikkäästi. Tilannetta seuranneesta rajapotkusta kotijoukkue lähetti kovan pallon maalin edustalle, mistä Tiiu Lehtosen laukaus painui kuitenkin yli ja ohi maalin.

Peli aaltoili alun jälkeen vahvasti puolelta toiselle, mutta vaarallisia maalipaikkoja nähtiin pääosin vain kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Ajassa 4:45 Tjeder tuplasi IFK:n johdon, kun hetkeä aiemmin pariinkin otteeseen kotijoukkueen maalivahti Eveliina Koskelan torjuntoihin pakottanut Hannuksela antoi pitkän syötön Tjederille maalin edustalle, mistä tämä nosti pallon vastaantulleen Koskelan jalan yli verkon perukoille.
Maalin jälkeen RaiFulla oli suuria vaikeuksia saada peliä avattua vieraiden kovan prässin alta ja IFK:lta muunmuassa Selja Laine ja Karoliina Kröger pääsivät yrittämään maalintekoa, kuitenkin vielä tuloksetta.
Vierasjoukkueen kannattajat saivat sydämentykytyksiä reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun RaiFun kulmapotkua seurannut purkupallo jäi pyörimään IFK:n maalin edustalle. Kotijoukkue pääsi pariinkin otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta Minja Kolkka vieraiden maalilla säästi punapaidat takaiskulta.

Ottelu jatkui vauhdikkaana, mutta kotijoukkueen hyökkäykset katkeilivat melko nopeasti ja IFK sai vyörytettyä painetta RaiFun kenttäpäätyyn. Nousijajoukkue puolusti kuitenkin erittäin fyysisesti ja pystyi pelastamaan useita läheltä piti tilanteita kovalla puolustusasenteellaan. Lopulta Fyysisyys kostautui, kun hyvää prässipeliä osoittanutta Selja Lainetta rikottiin pallonriiston jälkeen, tilanteessa josta IFK sai vapaapotkun keskeltä reilusta kymmenestä metristä. Karoliina Kröger tarjoili vaparista vierelleen Hanna Putaalalle, jonka viuhuva kärkkäri painui vastustamattomasti maalin vasempaan ylänurkkaan ajassa 10:35. Vajaan 12 minuutin pelin jälkeen Laine oli itse lähellä maalintekoa, kun tämä pääsi laukomaan vasemmalta Tuula Sirénin ja Putaalan komeasta esityöstä, mutta Koskela kotijoukkueen maalilla torjui vasemmalta lähteneen terävän laukauksen hienosti.
3-0 Maalin jälkeen IFK jatkoi painostustaan ja kotijoukkueella oli edelleen suuria vaikeuksia käynnistää peliään prässin alta. Muutamia puolittaisia tilanteita se sai luotua suoraviivaisten hyökkäysten päätteeksi ansaitsemillaan hyökkäysalueen raja- ja kulmapotkuilla, mutta todellista uhkaa sen oli vaikeaa luoda punapaitaisen joukkueen maalille. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla enää nähty, joten tauolle siirryttiin 0-3 lukemissa.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen toisinto, kun jo 43 sekunnin pelin jälkeen kotijoukkueen maalilla helähti ja maalintekijänä hatullisen täyteen iskenyt Daniela Tjeder. Halonen siirsi hyökkäysalueen rajapotkusta pallon Hannukselalle, joka painoi kovan maanuoliaisen maalille, missä Tjeder piti toimistoaan. Tämä ohjasi pallon vasempaan alanurkkaan, ohi torjuntaan venyttäneen Koskelan, siirtäen samalla vieraat 0-4 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue näytti sisuuntuvan ja ottelun kuva tasoittui hieman ja myös kotijoukkue sai muutamia useamman syötön hallintajaksoja aikaiseksi. Toinen jakso oli vanhentunut reilut kaksi minuuttia, kun Iina Aholan ja Selma Rantalan prässi oli kuitenkin tuottaa tulosta. Rantala riisti pallon ja karkasi jo nokikkain maalivahti Koskelan kanssa, joka ajoitti kuitenkin vastaantulonsa loistavasti ja nollasi Rantalan yrityksen.
Hetkeä myöhemmin oli RaiFu todella lähellä kavennusosumaa, kun Tiiu Lehtonen ja Ella Mäki pelasivat nopean seinäpelin keskustaan, sahaten vierailijoiden puolustuksen hajalle. Lehtonen Tarjoili Iina Markkaselle vasemman tolpan juureen, mutta tämän viimeistely-yritys kimposi tolpasta vain vieraiden rajapotkuksi.

Tolppalaukaus loi uskoa kotijoukkueen pelaajiin ja se sai muutamia hyviä hyökkäyksiä IFK:n kenttäpäätyyn, vaikka vaarallisia maalipaikkoja se ei kyennytkään luomaan oli se paremmin pelissä mukana kuin ensimmäisellä jaksolla. Yksi RaiFun harvoista maalipaikoista nähtiin reilun 30 minuutin pelin jälkeen, kun Jenna Osan pitkä avaussyöttö tavoitti Senja Ketolan IFK -maalin edustalta, mutta Karoliina Kröger liukui tämän kääntölaukauksen tielle pitäen vierasjoukkueen maalin puhtaana. Pian tämän jälkeen nähtiin myös yksi tähtirintojen parhaista maalintekoyrityksistä, kun Hilla Romppanen pääsi ampumaan komean kulmapotkukuvion päätteeksi pallon maalille, mutta Koskinen torjui Tjederin ohjausyrityksen hienosti.
Hetki tästä ja oli Kolkan vuoro päästä torjuntatöihin, kun Tiiu Lehtonen sai pallon maalinedustalle, missä Kolkka kuitenkin venytti jalkansa pallon tielle. Ella Mäki pääsi yrittämään paluupallosta uudelleen, mutta laukaus kilpistyi IFK:n onneksi RaiFun omiin pelaajiin.

34 Peliminuutin jälkeen oli kotijoukkue uudellen lähellä kavennusosumaa, kun IFK:n huolimaton syöttö katkesi omassa kenttäpäädyssä ja Ella Mäki laukoi nopeasti irtopallon Krögerin jalkojen kautta vieraiden vasempaan tolppaan. Minuuttia myöhemmin Kia-Mari Muurinen pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi yrittämään maalintekoa, mutta Minja Kolkka piti maalinsa edelleen koskemattomana. Kotijoukkueen maalillakin nähtiin toimintaa, kun muunmuassa Hannuksela pääsi kertaalleen Tjederin syötöstä yrittämään maalintekoa tyhjään maaliin, laukaus kuitenkin suuntautui hieman ohi vasemman tolpan. Selma Rantalallakin oli pari oivallista paikkaa, mutta pirteästi pelanneen Rantalan kauden avausmaali jäi vielä odottamaan itseään. Hetken näytti siltä, että lisämaaleja ei enää nähdä, kunnes viimeisellä minuutilla helähti kahdesti.

RaiFu pelasi vaarallisen kulmapotkun maalinedustalle, Missä Hannuksela – Halonen kaksikko kuitenkin taisteli pallon vierasjoukkueelle. Halonen syötti terävän kuljetuksen päätteeksi pallon oikeaan laitaan Emmy Nyströmille, joka tarjoili nappisyötön maalinedustalle takaisin Haloselle, joka siirsi tähtirinnat jo 0-5 johtoon ajassa 39:32.
Tähtirintojen, ja vakuuttavasti vieraiden maalilla esiintyneen Minja Kolkan harmiksi myös RaiFu sai lopulta kuparisensa rikki 8 sekuntia ennen päätössummeria. Kolkan nousu maalilta päättyi pallonmenetykseen keskialueella, mistä Markkanen pääsi yrittämään tyhjään maaliin. Pallo osui kuitenkin tolppaan, mutta Ella Mäki oli paluupallossa kiinni ensimmäisenä ja kavensi loppulukemiksi 1-5 ajassa 39:52.

Ottelun päätyttyä kotijoukkueen Stella Suojanen ja vierasjoukkueen Daniela Tjeder kuvailivat ottelua lyhyesti:

– Kova joukkue oli vastassa ja ottelun tempo oli todella korkea. Oli kyllä kova peli, Suojanen tuumi.
– Samat fiilikset. Kova ja fyysinen peli, mutta nyt meidän peli pyöri huomattavasti paremmin kuin viimeksi YIlvestä vastaan. Oli mukavaa pelata, Tjeder jatkoi.

00:28 0-1 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)
04.45 0-2 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
10:35 0-3 Hanna Putaala (Karoliina Kröger)
20.43 0-4 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
39.32 0-5 Hanna Halonen (Emmy Nyström)
39:52 1-5 Sara Hakanen (Iina Markkanen)

Tähtipelaajat:
Daniela Tjeder (HIFK FS)
Kia-Mari Muurinen (RaiFu)

IFK:n seuraava ottelu nähdään kotiparketilla Pirkkolassa sunnuntaina 21.11. Silloin vierailijoita saadaan Jyväskylästä kun Kampuksen Dynamo saapuu mittaamaan tähtirintojen vireen. Ottelu alkaa klo 13.00. Tervetuloa!