14.3.2021 klo 15.00 HIFK FS – KP-V 8-1 (4-0)

Tähtirinnat emännöivät sarjanousija KP-V:tä tuplaviikonlopun toisessa ottelussa sunnuntai-iltapäivänä. Suorasta säilymisestä ennen sunnuntain ottelua kamppaillut KP-V sai kuitenkin tyytyä kylmään kyytiin kun kotijoukkue murjoi taululle 8-1 luvut.

Ottelun asetelma oli ensiminuuteista asti selvä ja HIFK hallitsi pelitapahtumia, eikä avausmaaliakaan tarvinnut kauan odotella. Tytti Mikkola torjui KP-V:n laukauksen ja käynnisti itse vastahyökkäyksen ohittamalla kolme KP-V -pelaajaa jo ensi askeleillaan. Mikkola pelasi keskikentän tuntumassa pallon laitaan ottelun tähtipelaajaksikin valitulle Jasmine Stubbelle joka jatkoi Ilona Mikkelän nokikkain vieraiden maalia vartioineen Teresa Delia:n kanssa, eikä Mikkelä erehtynyt vaan viimeisteli viileästi pallon ohi vastaan tulleen Delian.

KP-V pyrki prässäämään kotijoukkueen pelinavausta ylhäältä saakka, mutta pitkälti tuloksetta. HIFK hyökkäsi ajoittain maalivahti Mikkolan tukemana viidellä pelaajalla ja ajoittain perinteiseen tapaan neljää kenttäpelaajaa hyödyntäen, mikä aiheutti suurta päänvaivaa KP-V:n puolustukselle.

Seuraavat kaksi maalia nähtiin peräjälkeen ajassa 5:25 ja 6:04, ja molemmat maalit syntyivät vastahyökkäyksistä. Ensin Tuula Sirén riisti pallon vieraiden kenttäpäädyssä oikealla laidalla ja käytti sen keskustassa Mikkelällä, saaden pallon heti laitaan takaisin. Sirén pyörähti itsensä vapaaksi keskustaan, samalla pallo kuitenkin irtosi tämän jalasta, kotijoukkueen Hilla Romppanen oli irtopallossa ensimmäisenä ja viimeisteli 2-0 maalin Delian jalkojen välistä. Seuraava maali syntyi kun Noora Renström riisti pallon keskikentän tuntumassa ja tarjoili oikealla laidalla vauhtiin ampaisselle Hanna Putaalalle maalialueen rajalle. Putaala malttoi mielensä ja antoi vielä nappitarjoilun vastaan tulleen maalivahdin ohitse takatolpalle nousseelle Selma Rantalalle, joka ei avopaikasta erehtynyt vaan iski liigauransa avausmaalin.

3-0 Maalin jälkeen ottelu pysyi HIFK:n hallinnassa ja kotijoukkue kykeni tasaiseen tahtiin luomaan maalipaikkoja. Vierasjoukkueellakin oli omat saumansa, joista paras oli syntyä reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Emilia Nurkkala ja Jenny Le-Östman olivat karata vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Kotijoukkueen Jenni Huttunen tunnisti kuitenkin vaarallisen tilanteen hyvin ja otti tilanteesta itselleen keltaisen kortin repimällä Nurkkalalta vauhdin pois puolen kentän tuntumassa.

Lisämaaleja ei useista hyvistä paikoista huolimatta nähty seuraavan kerran, kuin vasta ajassa 18:35. Kotijoukkue rakensi rauhassa ja vasempaan laitaan puolustuksen selustaan syntyi tilaa. Tuula Sirénin nosto tavoitti vasemmalle nousseen Hilla Romppasen. Romppanen nosti pallon päätyrajan tuntumasta maalinedustalle Jasmine Stubbelle, joka viimeisteli lähietäisyydeltä reidellään pallon maaliin. Tämä jäi myös ensimmäisen jakson viimeiseksi maaliksi ja tauolle siirrytiin kotijoukkueen 4-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi ja 5-0 maali nähtiin jo 34 sekunnin pelin jälkeen. Karoliina Kröger ja Noora Renström pelasivat hyökkäysalueen rajapotkusta seinäpelikuvion, jonka lopputuloksena Renström pääsi tälläämään keskustasta noin kahdeksan metrin päästä oikealla jalallaan maalin oikeaan alanurkkaan.

Seitsemän minuuttia myöhemmin kotijoukkue karkasi jo kuuden maalin johtoon. Mikkola nousi jälleen kuljettamalla maaliltaan keskikentän tuntumaan ja löysi oikealle laidalle vapaaksi jääneen Selma Rantalan. Rantala löysi syötöllään maalin taustalle nousseen Hanna Putaalan, joka kiitti vuorostaan hyvästä tarjoilusta ja tälläsi pallon varmasti pitseihin.

Ajassa 30:36 myös vierasjoukkue onnistui maalinteossa. HIFK menetti pallon hyökkäysalueella ja vieraiden Essi Rahkonen pääsi nousemaan vasenta laitaa pitkin. Kotijoukkue korjasi jo hyvin ja tilanne näytti kuivuvan kasaan, mutta Rahkosen laukaus laidalta yllätti maalivahti Mikkolan ja pomppi maalivahdin käsien kautta kotijoukkueen maaliin.

Kenties edellisestä maalista sisuuntuneena Mikkola sai kotijoukkueen 7-1 maalissa myös oman nimensä pistetilastoihin. Mikkola haki irtopallon omalla maalialueellaan käsiinsä ja lähetti pitkän heiton hyökkäysalueelle Hilla Romppaselle. Sirénin oivallinen takakierto loi Romppaselle tilaa keskustaan, jonka tämä käytti hyväkseen ja laukoi pallon kahdeksasta metristä oikeaan nurkkaan ajassa 31:45.

Kotijoukkue iski vielä yhden maalin, joka syntyi ajassa 35:33. Kauden neljättä otteluaan pelannut Jenni Huttunen pelasi syötön maalin edustalle Anna-Kaisa Hannukselalle ja ampaisi syöttönsä perään. Hannuksela siirsi pallon takaisin Huttuselle, joka ei erehtynyt vaan viimeisteli kovalla laukauksella lähietäisyydeltä pallon maaliin, oikean tolpan juureen. Lisämaaleja ei enää tämän jälkeen nähty ja näin ollen kotijoukkueen suvereeni esitys palkittiin 8-1 voitolla vierailija KP-V:stä.

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi tuplaviikonloppua lyhyesti KP-V -ottelun jälkeen.

”Komea 8-1 voitto tänään KP-V:stä ja olin erittäin tyytyväinen siihen, että kykenimme säilyttämään korkean tason läpi 40 minuuttia. Hienoa oli myös se, että pitkästä aikaa maalinteossa onnistuttiin leveällä rintamalla, mikä on ollut yksi menestyksemme tärkeimpiä elementtejä kauden aikana. Kykenimme myös peluuttamaan leveästi koko pelaajarosteria ja saimme tärkeää lepoaikaa kevään aikana kovalle rasitukselle joutuneille pelaajille. Lauantain kärkikamppailusta Ilvestä vastaan emme saaneet sitä tulosta jota lähdimme Tampereelta hakemaan, mutta peliesitys joukkueelta oli mielestäni erittäin rehellinen ja kykenimme pelaamaan tasapäisesti voitosta sarjakärkeä vastaan vieraskentällä”

1:31 1-0 Ilona Mikkelä (Jasmine Stubbe)
5:25 2-0 Hilla Romppanen (Tuula Sirén)
6:04 3-0 Selma Rantala (Hanna Putaala)
18:35 4-0 Jasmine Stubbe (Hilla Romppanen)
20:34 5-0 Noora Renström (Karoliina Kröger)
27:40 6-0 Hanna Putaala (Selma Rantala)
30:36 6-1 Essi Rahkonen
31:45 7-1 Hilla Romppanen (Tytti-Maria Mikkola)
35:33 8-1 Jenni Huttunen (Anna-Kaisa Hannuksela)

Ottelun tähtipelaajat:

Jasmine Stubbe (HIFK FS)
Jenny Le-Östman (KP-V)

Seuraavassa pelissä onkin derbyhuumaa, kun HIFK nähdään tositoimissa kahden viikon päästä lauantaina 27.3. Silloin runkosarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettuu GFT Espoosta ja kauden toisessa Punakulta -derbyssä ratkotaan runkosarjan kolmas sija, sillä GFT on tällä hetkellä yhden ottelun vähemmän pelanneena kahden pisteen päässä HIFK:n takana sarjataulukossa.