20.12.2020 klo 18.00 FC Halikko – HIFK FS 1-6 (0-1)

Kauden kolmas vierasottelu päättyi HIFK:n varmaan 1-6 -voittoon Salohallissa käydyssä kamppailussa FC Halikkoa vastaan. Näin ollen tähtirintojen vuosi Naisten Futsal Liigassa 2020 päätettiin voittoisasti ja joukkue siirtyykin sunnuntain kamppailun jälkeen ansaitulle joulutauolle.

Ottelu sai salama-alun, kun HIFK:n Ilona Mikkelä katkoi kotijoukkueen hyökkäyksen keskialueen tuntumassa ja karkasi vastahyökkäykseen. Mikkelä käytti pallon kapteeni Anna-Kaisa Hannukselalla, joka palautti pelivälineen yhdellä kosketuksella takaisin Mikkelälle, joka viimeisteli tyylikkäästi kauden avausmaalinsa ohi vastaantulleen maalivahti Lotta Hiihtolan ajassa 00:49.
Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui kuitenkin hyvin tasaisena läpi ensimmäisen puoliajan. HIFK:lla oli selviä käynnistymisvaikeuksia pallollisessa pelissään, eikä kotijoukkueen aktiivinen prässipeli toisaalta antanut sille aikaa kerätä ajatuksiaan ja korjata tilannetta. Peli aaltoili päädystä toiseen ja FC Halikko pääsi ajoittain jopa komentamaan pelin kulkua myös pallollisesti, tähtirintojen prässipelin rakoillessa. HIFK puolusti kuitenkin oman alueensa kurinalaisesti ja vaarallisimmat hyökkäykset kotijoukkue pääsikin luomaan pääosin HIFK:n pallonmenetyksistä. Ottelurytmin puuttuminen, sekä useita viikkoja jatkuneet poikkeusjärjestelyt harjoittelussa näkyivät tähtirintojen pelissä aivan liikaa ensimmäisellä puolikkaalla, ja edellämainittuja pallonmenetyksiä sattui poikkeuksellisesti vaarallisillakin alueilla liian usein. HIFK puolusti alivoimatilanteet kuitenkin ihastuttavalla varmuudella ja puolustuksen viimeisenä lukkona toimii maalitolppien väliin palannut maalivahti Tytti Mikkola. Vauhdikkaasti alkaneella ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty, joten tahmeasta alusta huolimatta puoliajalle siirryttiin HIFK:n 0-1 johdossa.

Tauon aikana oli selvästi keskitytty oikeisiin asioihin, sillä vierasjoukkue tuli toiselle puoliajalle silminnähden sisuuntuneena. Ottelun toinen puoliaika lähti heti tähtirintojen komennossa liikkeelle, kun sen ensimmäisen jakson aikana pannukakuksi jäänyt prässipeli oli nyt huomattavasti terävämpää ja alkoi tuottamaan tulosta, eikä Halikko saanut pallollista peliään juuri lainkaan käyntiin. Lisäksi HIFK:n oma hyökkäyspeli alkoi soljumaan huomattavasti ensimmäistä jaksoa paremmin ja maalipaikkoja kyettiin luomaan tehokkaasti. Toisella puoliajalla pelaavaan kokoonpanoon nostetut Anette Stubbe, Selma Rantala, sekä Karoliina Kröger kiittivät kaikki saamastaan vastuusta esiintyen edukseen koko toisen jakson ajan ja osaltaan parantaen vierasjoukkueen tahmeasti liikkeelle lähtenyttä peliä. Jakson ensimmäistä maalia saatiin odottaa hieman alle viisi minuuttia. Toista liigaotteluaan pelannut Iina Ahola pääsi iskemään kapteeni Hannukselan erinomaisesta esityöstä 0-2 lukemat ajassa 24:38. Hannuksela käynnisti omalla puolustusalueella tapahtuneen pallonriiston jälkeen vastahyökkäyksen kuljettamalla osin taidolla ja osin tahdonvoimalla pallon aina vastustajan maalinedustalle saakka, missä tämä siirsi pallon takatolpalle Aholalle joka viimeisteli rauhallisesti vierasjoukkueen kahden maalin johtoon. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin tulostaululle korjailtiin tilanteeksi jo 0-3. Maalivahti Tytti Mikkola kuljetti pallon keskialueen tuntumaan ja nosti pallon erinomaisesti maalin edustalle Anna-Kaisa Hannukselalle, joka harhautti oman puolustajansa ja tarjoili pallon erinomaisesti takatolpalle liikkuneelle Anette Stubbelle, joka vuorostaan viimeisteli kauden avausmaalinsa ajassa 26:55. Noin kolme minuuttia myöhemmin oli seuraavan maalin vuoro. HIFK:n parantunut prässipeli tuotti tulosta, kun nilkkavamman takia edellisen ottelun sivussa ollut Hanna Halonen riisti pallon hyökkäysalueella ja iski nopean kärkkärin takatolpan kautta verkon perukoille. Tulostaululle lukemat 0-4, pelikellon näyttäessä 30:04. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 31:41 HIFK lisäsi johtonsa jo viiteen maaliin. Jälleen hyökkäysalueen pallonriisto, jota seurasi tulinen ja tarkka laukaus maalin takanurkkaan, tällä kertaa maali oli pirteästi ottelussa esiintyneen Noora Renströmin käsialaa.
Kotijoukkue FC Halikko pyrki 0-5 tilanteessa hakemaan kavennusta nostamalla lentävän maalivahdin mukaan hyökkäyksiin. Tähtirintojen Emmy Nyström oli kerinnyt olla kentällä vain sekunteja, kun tämä kiitti saamastaan luottamuksesta riistämällä pallon omalla puolustusalueellaan ja karkaamalla läpiajoon. Nyström harhautti vastustajan alimman puolustajan ja maalin ammottaessa tyhjyyttään oli tällä helppo työ kuljettaa pallo maaliviivan yli ja viedä vierasjoukkue jo 0-6 johtoon ajassa 33:50, sekä viimeistellä samalla avausmaalinsa pääsarjatasolla.
Ainoaksi tahraksi HIFK:n erinomaiselle toiselle puoliajalle jäi FC Halikon kavennusmaali ajassa 36:48. Hieman levoton alivoimapuolustaminen kostautui, kun vierasjoukkueen Olivia Simula sai pallon oikealla laidalla päädyn tuntumassa, jonka terävä syöttö takatolpalle tavoitti Katariina Marttilan. Erinomaisia torjuntoja HIFK:n maalilla esittänyt maalivahti Mikkola ei mahtanut tilanteelle mitään, vaan Marttila kavensi tilanteeksi 1-6.
Lisämaaleja ei enää nähty vaan suvereenin toisen puoliajan jälkeen ottelu päättyi HIFK:n 1-6 voittoon.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi ottelua lyhyesti voiton jälkeen:
”Ensimmäinen jakso oli meille vaikea, ei kuitenkaan vähiten siksi että kotijoukkue Halikko pelasi hyvin. Pelirytmin löytäminen jatkuvien ottelusiirtojen keskellä ja harjoitusvuorojen peruuntuminen viimeiseltä kolmelta viikolta ovat tarjonneet kuitenkin taas katkeria lisämausteita meidän soppaan, eikä ole suuri ihme että meillä oli hieman käynnistymisvaikeuksia. Olen joukkueesta todella ylpeä. Hankalasta ekasta puoliajasta huolimatta mentiin tauolle johtoasemassa, jonka aikana saatiin taas fokus oikeisiin asioihin. Vuoden 2020 viimeiset 20 minuuttia pelattiinkin sitten hyvää futsalia ja kuudesta eri maalintekijästä neljä viimeisteli tänään kauden avausmaalinsa. Kyllä tähän kelpaa lopettaa pelit vuoden 2020 osalta.”

0:49 0-1 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)
24:38 0-2 Iina Ahola (Anna-Kaisa Hannuksela)
26:55 0-3 Anette Stubbe (Anna-Kaisa Hannuksela)
30:04 0-4 Halonen Hanna
31:41 0-5 Noora Renström
33:50 0-6 Emmy Nyström
36:48 1-6 Katariina Martikainen (Olivia Simula)

17 Selma Rantala

HIFK on pelannut syyskauden aikana kuusi ottelua joista se on voittanut yhtä vaille kaikki, maalierolla 21-9. Seuraava ottelu pelataan ensi vuoden puolella, lauantaina 9.1.2021 Espoossa. Silloin nähdään kauden ensimmäinen Punakulta -derby, kun HIFK kohtaa GFT:n tämän kotikentällä Opinmäessä.