31.1.2021 klo 14.00 Ylöjärven Ilves – HIFK FS 4-9 (2-4)

HIFK pääsi jo seitsemättä kertaa tositoimiin tammikuun aikana, kun kuun viimeisenä päivänä vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Ylöjärven Urheilutalon pienikokoisella parketilla nähtiin melkoinen ilotulitus, kun HIFK kaatoi ottelua emännöineen YIlveksen lopulta viiden maalin turvin, luvuin 4-9 (2-4).

Vierasjoukkue HIFK lähti otteluun luottaen voimakkaaseen yläalueen prässiin, joka pienellä kentällä tuottikin ongelmia kotijoukkueen pelinavaamiseen. Ottelun ensiminuuttien aikana tilastomerkintöjä nähtiin vain muutaman rikkeen muodossa, kun pienellä kentällä aggressiivisesti prässännyt ja röyhkeästi hyökännyt vierasjoukkue pyrki pakottamaan vastustajan kamppailutilanteisiin, siinä onnistuen. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa reilut kahdeksan minuuttia, kun Hanna Putaalan poikittaissyöttö tavoitti Tuula Sirénin keskialueen tuntumasta oikeasta laidasta. Jo hetken parketilla istuttuaankin Sirén onnistui kampeamaan itsensä kamppailutilanteesta voittajana ulos ja laidan kautta vapaaksi, lyhyen kuljetuksen päätteeksi tämä täräytti pallon voimalla takanurkkaan ajassa 8:01. Kaksi minuuttia myöhemmin, ajassa 10:06 HIFK:n prässi tuotti tulosta, kun Hanna Halonen riisti pallon YIlves -puolustukselta vasemmassa laidassa ja iski riiston jälkeen pallon vasemmalla jalallaan tyylipuhtaasti maalivahdin jalkojen välistä voimalla maaliin.

Pienellä kentällä peli kuitenkin aaltoili päästä päähän ja kotijoukkueellakin oli kourallinen laadukkaita maalipaikkoja. YIlves ei suinkaan lannistunut HIFK:n kahden maalin johdosta vaan kavensi vain muutamia sekunteja edellisen maalin jälkeen ajassa 10:18 pelin 1-2:een. Elisa Ilottu karkasi laidalta ylivoimahyökkäykseen HIFK:n prässätessä liian ahnaasti yläalueella. Kahdella yhtä vastaan tilanteessa Ilottu päätti laukoa keskustasta itse ja iskikin pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan.

Ajassa 11:35 oli kuitenkin taas HIFK:n vuoro heilutella maaliverkkoja tällä kertaa maalintekijänä Karoliina Kröger. Sirén pelasi pallon tarkalla nostolla YIlves -puolustuksen selustaan Haloselle vasemmalla laidalla, jonka poikittaissyöttö ohitti maalivahdin ja tavoitti maalin taustalle nousseen Krögerin. Tämä ei tarjoilusta kieltäytynyt vaan otti pallon haltuunsa ja sijoitti sen tarkasti maaliin YIlves puolustuksen yrittäessä vielä heittäytyä pallon tielle. Vajaat kaksi minuuttia tästä oli vierasjoukkue jälleen pahanteossa. Vieraiden maalivahti Tytti Mikkola oli noussut hyökkäyksen tueksi ja laukoi terävästi noin puolesta kentästä. Kotijoukkueen maalilla Saara Viitanen torjui laukauksen, mutta irtopallossa ensimmäisenä oli vieraiden Hanna Halonen, joka iski ottelun toisen maalinsa, jälleen Viitasen jalkojen välistä ajassa 13:26.

Kotijoukkue piti itsensä kuitenkin ottelussa mukana kaventamalla tilanteen 2-4:ään pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä. Mia Pajunen katkoi HIFK:n pitkän avauksen, puskien pallon Heidi Linjamaalle, tämä käytti pallon Elisa Ilottulla, joka pelasi sen toiselle laidalle täysin ilman vartiointia jääneelle Rosa-Maria Sirenille. Siren viimeisteli pallon tyylikkäästi suoraan ilmasta ohi HIFK -maalivahti Mikkolan, ja kavensi ajassa 17:30. Samoissa lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue HIFK tuli jälleen ensimmäisen tapaan terävästi ja 2-5 maalikin nähtiin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Loistavasti hyökkäyksiä läpi ottelun tukeneen maalivahti Tytti Mikkolan avausheitto tavoitti vasemmalla laidalla pienelle karkumatkalle juosseen Karoliina Krögerin, joka iski iltapäivän toisen maalinsa nostamalla pallon tyylikkäästi yhdellä kosketuksella ohi vaastaantulle YIlves -vahti Viitasen. 10 Sekuntia myöhemmin tähtirinnat painelivat jo 2-6 johtoon, kun Hannat Putaala ja Halonen prässäsivät yhdessä Sirénin kanssa YIlveksen ahtaalle ja pallo päätyi maalin edustalle Sirénille. Tämä ei jättänyt mahdollisuutta käyttämättä vaan iski niinikään iltapäivän toisen maalinsa täräyttämällä irtopallon tulisella laukauksella maalin oikeaan nurkkaan.

Ottelu vanheni vain noin puolitoista minuuttia, kun ajassa 27:22 HIFK karkasi jo 2-7 johtoon. Toisella puoliajalla kentälle päässyt Hilla Romppanen sai pallon oikeaan laitaan Anna-Kaisa Hannukselalta ja päätti haastaa YIlves -puolustuksen. Romppanen pujahti kahden pelaajan välistä keskustaan ja vapautti vasemman jalkansa, iskien pallon tarkasti maalin vasempaan alanurkkaan. Pian maalin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun Ylöjärveläisten parhaana pelaajanakin palkitun Elisa Ilottun olkapää lähti sijoiltaan pelin ulkopuolella ja ottelun jatkumista jouduttiin odotella viitisen minuuttia huoltojoukkojen auttaessa tuskaista Ilottua.

2-7 Maalin jälkeen lentävällä maalivahdilla kavennusta hakenut YIlves sai palkintonsa ajassa 32:46, kun se kavensi pelin 3-7:ään vapaapotkun jälkitilanteesta. HIFK -puolustus selvitti jo noin 12 metristä lähteneen vapaapotkukuvion väljemmille vesille, mutta reilussa kymmenessä metrissä irtopallo päätyi Ylöjärveläisten kapteeni Sini Sutiselle jonka vasemman jalan tulinen laukaus tärähti millin tarkasti HIFK -maalin vasempaan alanurkkaan. YIlveksen takaa-ajolta katkesi siivet kuitenkin vain vajaat 20 sekuntia myöhemmin, kun ajassa 33:02 Hanna Halonen täydensi hattuemppunsa katkaisemalla poikkisyötön keskialueella ja sijoittaen pallon tarkasti tyhjänä ammottaneeseen maaliin, korjaillen tulostaululle 3-8 lukemat.

Molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa. Ensi kotijoukkueen Rosa-Maria Siren löysi korkealla diagonaalipallolla maalin kulmalla kytänneen Esra Erdenin, jonka napakka pusku yllätti loistavan ottelun pelanneen HIFK -vahti Mikkolan ja painui verkon perukoille ajassa 35:06. HIFK koristeli vielä loppulukemiksi 4-9 vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Kapteeni Hannuksela katkoi syötön keskialueella Jasmine Stubben jalkaan. Stubbe lähti nousuun ja pelasi seinäsyötön ensin Hannukselan ja sitten Krögerin kanssa saaden pallon lopulta takatolpalle päättäen kauniin hyökkäyksen vasemman jalan viimeistelyllä alanurkkaan.

HIFK:n parhaana palkittu, hattutempun maalannut Hanna Halonen kommentoi ottelua tuoreeltaan.
”Meillä oli hyvä treeniviikko takana ja oltiin valmistauduttu otteluun huolellisesti, tiedettiin melko hyvin miten vastustaja pyrkii pelaamaan. Edellisen ottelun jäljiltä tuntui, että nyt koko joukkue halusi antaa kaikkensa kentällä ja lähdettiin alusta saakka aggressiivisesti pelaamaan voitosta.”

8:01 0-1 Tuula Sirén (Anna-Kaisa Hannuksela)
10:06 0-2 Hanna Halonen
10:18 1-2 Elisa Ilottu (Mia Pajunen)
11:35 1-3 Karoliina Kröger (Hanna Halonen)
13:26 1-4 Hanna Halonen (Tytti Mikkola)
17:30 2-4 Rosa-Maria Siren (Elisa Ilottu)
25:32 2-5 Karoliina Kröger (Tytti Mikkola)
25:42 2-6 Tuula Sirén
27:22 2-7 Hilla Romppanen (Anna-Kaisa Hannuksela)
32:46 3-7 Sini Sutinen
33:02 3-8 Hanna Halonen
35:06 4-8 Esra Erden (Rosa-Maria Siren)
39:54 4-9 Jasmine Stubbe (Karoliina Kröger)

Ottelun tähtipelaajat:
Hanna Halonen (HIFK FS)
Elisa Ilottu (MuSa Futsal)

Seuraavan kerran HIFK nähdään parketilla ensi lauantaina 6.2 klo 16.00 alkavassa ottelussa. Silloin tähtirinnat palaavat pienen tauon jälkeen taas kotikentälleen, kun Pirkkolaan vieraaksi saapuu Jyväskyläläinen KaDy.