HIFK:n miesten Futsal-Liigaan valmistautuva joukkue on saanut puumerkit alle ensimmäisiin pelaajasopimuksiin.

Joukkueen riveissä jatkavat viime kauden runkopelaajiin kuuluneet kenttäpelaajat Stefan Petrescu ja Hassan Yaghoubi sekä ykkösmaalivahtina torjunut Sampo Kaukonen.

Stefan Petrescu kuului joukkueen kapteenistoon viime kaudella, eikä ole kaukaa haettu ajatus, etteikö hän olisi kapteenistossa myös tulevalla kaudella HIFK:n paidassa. Päättyneen sesongin 16 sarjaottelua Futsal-Ykkösessä tuotti omaa luokkaansa olevan johtajuuden lisäksi tehopisteitä 2+10 verran. Vaikka Petrescun debyytti liigatasolla on tekemättä, hänen johtajuutensa ja kokemuksensa ovat kullan kalliita uudessa liigaprojektissa.

– Jatkosopimus tuntuu hienolta tietenkin. Viime vuonna tehtiin kova työ ja nyt se palkitaan. Pelkkä liigassa pelaaminen on iso juttu ja hienoa päästä kokeilemaan, miten omat taidot siellä riittää, Petrescu toteaa

Futsal-Liigan ja Futsal-Ykkösen välillä on ollut viime kausina selkeä tasoero, eikä nousijoilla pääsääntöisesti ole aina ollut helppoa. Petrescu lähtee kauteen maltilliset päämäärät mielessään.

– Tavoitteet ovat realistiset. Päätavoite on pysyä sarjassa ja sen ohella tarjota viihdyttävää sekä tunteikasta futsalia yleisölle. Sitten kun pikku hiljaa alkaa olemaan parempi jalansija liigassa, niin rakennamme menestystä vuosi vuodelta enemmän.

Sampo Kaukonen on pari edellistä kautta ollut joukkueen kiistaton ykkösvalinta maalitolppien väliin Futsal-Ykkösessä, nyt edessä on askel ylemmäs ja liigan parketeille tähtirintojen sotisovassa. Futsal-Liigaa Kaukonen on aiemmin pelannut GFT:ssa kaudella 2016-2017, ja nyt HIFK:n paidassa on tarkoitus murtautua vahvemmin liigan eliittiin.

Hassan Yaghoubin nimi on noussut suomalaisen futsalväen kahden edellisen kauden aikana, kun Yaghoubi on iskenyt pelaamissaan 32 Futsal-Ykkösen ottelussa peräti 48 maalia. Yaghoubilta löytyy myös muutamia otteluita liigasta GFT:n riveistä, mutta tulevalla kaudella HIFK:n riveissä voi Yaghoubilta odotella väkevämpää läpimurtoa liigakentille.

Nyt julkaistulla kolmella sopimuksella ei vielä liigakauteen voi lähteä, joten lisää uutisia on luvassa heti ensi viikon alussa.