Ottelusiirrot hankaloittamassa HIFK:n miesten alkukautta

HIFK:n miesten joukkueen kausi käynnistyi jo syyskuun puolella, ja seurahistorian ensimmäisessä Futsal-Liigan ottelussaan HIFK matkusti Tampereelle Ilves-vieraspeliä varten. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta toisella jaksolla kotijoukkue latoi kolme maalia HIFK:n verkkoon, joten stadilaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna edessä oli kauan odotettu kotiavaus Someron Voimaa vastaan. Hyvästä ja tiukasta taistelusta huolimatta pisteet lähtivät vieraiden mukana 1-2-lopputuloksen myötä. HIFK:n seurahistorian ensimmäisen maalin miesten Futsal-Liigassa iski Johannes Axerud.

Kahden tappion jälkeen HIFK avasi piste- ja voittotilinsä kauden kolmannessa ottelussa. Silloinkin joukkue matkusti Tampereelle, jossa tällä kertaa oli vastassa PP-70. Axerud jatkoi maalitehtailuaan jo viiden minuutin jälkeen, mutta kotijoukkue tasoitti taukotilanteeksi 1-1. Toisella puoliajalla HIFK varmisti Futsal-Liigan ensimmäisen voittonsa Hassan Yaghoubin ja Axerudin maaleilla.

HIFK:n pelaajat juhlivat ensimmäistä voittoaan Futsal-Liigassa.

Loppusyksyn aikana HIFK:n miehet kamppailivat heikkojen tulosten sekä useiden ottelusiirtojen kanssa. Viisi kotiottelua on jouduttu siirtämään koronarajoitusten vuoksi, mikä on johtanut pitkiin taukoihin sarjaotteluiden välillä. Lokakuisen PP-70-vierasvoiton jälkeen HIFK on pelannut kuusi ottelua, jotka kaikki ovat päättyneet tappioon.

Tammikuussa edessä kahdeksan ottelun rutistus

HIFK:n kevätkausi käynnistyi heti kalenterivuoden 2021 ensimmäisenä sunnuntaina kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Joukkue lähti hakemaan kauden toista voittoa ja tuli peliin pirteällä ilmeellä. Ottelu alkoi kuitenkin epäonnisesti, sillä Ilves pääsi jo pelin alkupuolella 0-1-johtoon pallon mentyä HIFK-kapteeni Jose Ikosen kautta omaan maaliin.

Joukkue ei lannistunut takaiskusta, vaan lähti hakemaan tasoitusta. Pistetilin kartuttamisen tarve oli ilmeinen heikon syksyn jälkeen, sillä joukkue oli sarjataulukossa pudonnut sijalle 13. Ilveksen puolustuspeli oli tiivistä, eikä aukkoja juurikaan syntynyt helsinkiläisille edes hyökkäyspään erikoistilanteista. HIFK on tänä vuonna ainoastaan tehnyt yhdeksän maalia, joten viimeistelyn vaikeus on ollut mukana keskeisenä teemana joukkueen tämän kauden otteluissa.

Vaikea kausi ei sunnuntaina näkynyt joukkueen taisteluilmeessä, mutta kovasta yrityksestä huolimatta HIFK ei onnistunut nousemaan tasoihin. Ilveksen Vili-Atte Mäkinen iski vieraiden toisen maalin vastahyökkäyksestä ajassa 37.16, joka lopulta myös ratkaisi ottelun voittajan. HIFK haki onnistumisia ilman maalivahtia viimeisten minuuttien aikana, ja pääsi lopulta maalin päähän Johannes Axerudin kauden neljännen maalin myötä. Pisteet lähtivät täten vierasjoukkueen matkaan lopputuloksella 1-2.

Sampo Kaukonen on ollut vahvassa pelivireessä HIFK:n maalilla.

Tuloksesta huolimatta HIFK:n pelissä oli paljon hyvää jo sunnuntaina. HIFK:n parhaaksi pelaajaksi Ilves-ottelussa valittu maalivahti Sampo Kaukonen piti tärkeillä torjunnoillaan punapaitoja pystyssä läpi ottelun. Jos menoa on syyskaudella ollut häiritsemässä pitkät pelitauot ja otteluiden vähäinen lukumäärä, on tähän luvassa muutosta tammikuussa. Syksyltä siirretyt ottelut pelataan kevättalven aikana ja HIFK:lla on vielä seitsemän ottelua pelaamatta tämän kuun aikana.

Seuraavaksi joukkueella on edessään neljän ottelun vieraskiertue, jonka aikana kohdataan Someron Voima, Sievi FS, Espoon GFT sekä Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Vierasotteluiden jälkeen joukkue pelaa vielä kotiottelut Tornion Palloveikkoja, FC Kemiä ja Joutsan Seudun Palloa vastaan tämän kuun lopulla. Nykyiset koronarajoitukset ovat voimassa 10. tammikuuta asti, joten tässä vaiheessa ei vielä ole tiedossa, mikäli tammikuun loppupuolen kotiotteluihin voidaan ottaa yleisöä. HIFK:n kaikki ottelut Futsal-Liigassa näytetään suorana SolidSportin kautta. Tilaamalla katseluoikeuden HIFK:n peleihin olet samalla mukana tukemassa joukkuetta taloudellisesti.

HIFK:n tammikuun otteluohjelma miesten Futsal-Liigassa:

Su 3.1. klo 13.00 HIFK – Ilves 1-2 (0-1)
Ke 6.1. klo 14.00 SoVo – HIFK, Someron monitoimitalo
La 9.1. klo 16.00 Sievi FS – HIFK, Sievin monitoimihalli
To 14.1. klo 19.00 GFT – HIFK, Opinmäen liikuntahalli (Espoo)
Su 17.1. klo 16.30 Riemu – HIFK, Jyväskylän monitoimitalo
La 23.1. klo 16.00 HIFK – ToPV, Pirkkolan palloiluhalli
Su 24.1. klo 13.00 HIFK – FC Kemi, Pirkkolan palloiluhalli
La 30.1. klo 13.00 HIFK – JoSePa, Pirkkolan palloiluhalli

HIFK:n miesten koko otteluohjelman löydät täältä.

Miesten Futsal-Liigan koko otteluohjelman ja sarjatilanteen löydät Palloliiton sivuilta.