HIFK:n miesten tiivis tammikuu jatkui viime viikolla kahden vierasottelun merkeissä. Torstaina joukkue kohtasi GFT:n Espoon Opinmäen liikuntahallissa kovatasoisessa paikallisottelussa, ja sunnuntaina oli puolestaan edessä bussimatka Jyväskylään Riemun vieraaksi.

Niukka tappio paikallispelissä

Paikallispeli GFT:tä vastaan käynnistyi hankalasti HIFK:n kannalta, sillä kotijoukkue onnistui heti ottelun alussa karkaamaan kahden maalin johtoasemaan. Pelikello ei näyttänyt edes puolta minuuttia, kun Ari Makowski pommitti Lasse Saaren rajapotkun ohi HIFK-maalivahti Sampo Kaukosen. Pari minuuttia myöhemmin espoolaisjoukkue pelasi pallon laitaa pitkin Bene Filpulle, jonka keskitys löysi Eetu Kaurian HIFK-maalin edestä.

HIFK ei kuitenkaan lannistunut alun kylmästä kyydistä, vaan sai kasattua itsensä ja pääsi ensimmäisen puoliajan edetessä paremmin mukaan peliin. Juho Mäkiniemi nousi vasenta laitaa pitkin, syötti pallon maalin eteen Leo Rautiaiselle, joka puolestaan tarjoili keskustaan Hassan Yaghoubille. Hyvässä vireessä tammikuussa ollut Yaghoubi laukoi pallon ohi GFT-maalivahti Jori Lagerblomin, ja pääsi kauden neljännellä osumallaan venyttämään maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

HIFK taisteli itsensä tasoihin toisella puoliajalla. Kapteeni Jose Ikonen teki keskialueella tärkeän riiston, joka lähetti Leo Rautiaisen matkaan. Rautiainen laukoi pallon tolppaan, josta se kimposi oikeaan laitaan Riku Orakselle. Oras pääsi tarjoilemaan pelivälineen takaisin Ikoselle, joka pääsi päättämään onnistuneen hyökkäyksen tärkeään tasoitusmaaliin.

Vierasjoukkueen kova taistelu ei valitettavasti tuottanut toivottua tulosta, sillä espoolaiset isännät eivät päästäneet sarjapisteitä HIFK:n matkaan. Joukkue pääsi nousemaan kahden maalin johtoasemaan, eikä HIFK enää onnistunut kuromaan tätä johtoa kiinni. Oskar Lindberg kavensi loppulukemiksi 4-3 kauden ensimmäisellä osumallaan yhdeksän sekuntia ennen pelin päättymistä.

14.1.2021 GFT – HIFK 4-3 (2-1)
0.28 1-0 Ari Makowski (Lasse Saari)
2.44 2-0 Eetu Kauria (Bene Filppu)
7.52 2-1 Hassan Yaghoubi (Leo Rautiainen)
28.03 2-2 Jose Ikonen (Riku Oras)
30.12 3-2 Timo Mikkonen (Lasse Saari)
33.37 4-2 Ari Makowski (Lasse Saari)
39.51 4-3 Oskar Lindberg (Riku Oras)
Ottelun tähtipelaajat: Lasse Saari (GFT), Riku Oras (HIFK).

Tarkemmat ottelutilastot löydät Palloliiton sivuilta

Ottelun maalikoosteen näet Futsal-Liigan YouTube-kanavalta.

HIFK sai yhden sarjapisteen mukaansa Jyväskylästä

Tappiosta huolimatta GFT-paikallisottelu sisälsi myös viitteitä siitä, että HIFK:n peliesityksiin on pysyvänä aineksena tullut mukaan lisää luottoa omaan tekemiseen. Joukkue matkusti sunnuntaina Jyväskylään metsästämään sarjapisteitä Riemun kustannuksella. GFT-ottelun loppuhetkillä korttitilinsä täyteen saanut Hassan Yaghoubi joutui jäämään reissusta pois pelikiellon vuoksi.

HIFK tarjoili Riemulle todellista shokkihoitoa ottelun alussa tekemällä peräti kolme maalia. Jose Ikonen teki itse HIFK:n ensimmäisen ja kolmannen osuman ja oli lisäksi vahvasti alustamassa valkopaitaisen vierasjoukkueen toista maalia. HIFK:n salama-alun jälkeen myös kotijoukkue sai pelin jyvästä kiinni kaventaen taukotilanteeksi 2-3.

Maalin johtoasema säilyi lähes toisen puoliajan puoliväliin asti, kunnes Riemu onnistui nousemaan tasoihin Joonas Madetojan 3-3-maalilla ajassa 29.31. Tasatilanne säilyi varsinaisen peliajan loppuun asti, joten HIFK:lla oli edessään kauden 2020-2021 ensimmäinen jatko-ottelu.

Ottelun ratkaisu tuli lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen. HIFK:n kuudennen virheen vuoksi Riemulle aukesi oiva tilaisuus johto-osumaan kymmenestä metristä. Torjuntavuorossa ollut Matias Marjander torjui Olli Pöyliön laukauksen sekä vielä paluupallosta tulleen toisen yrityksen, mutta loistavista pelastuksista huolimatta kotijoukkue sai pallon verkon perukoille asti kolmannella yrittämällä. Ratkaisevaksi jäänyt osuma merkittiin jälleen Madetojalle. Lopun harmittavista käänteistä huolimatta HIFK sai mukaansa yhden pisteen Jyväskylästä.

Joukkueella on nyt kasassa seitsemän pistettä 14 pelatun ottelun jälkeen, mikä oikeuttaa sijaan 13 sarjataulukossa. Kahden viikon päästä kohdattava JoSePa on tällä hetkellä HIFK:ta viisi pistettä edellä. Seuraavaksi vuorossa on kahden kotiottelun viikonloppu: lauantaina 23.1. ToPV vierailee Pirkkolassa klo 16.00 ja sunnuntaina 24.1. vastassa on FC Kemi klo 13.00. Ottelut pelataan ilman yleisöä, mutta lähetetään suorina Solidsportin kautta.

17.1.2021 Riemu – HIFK 4-3 (2-3) (JO 3-3)
5.58 0-1 Jose Ikonen (Timo Peltola)
8.43 0-2 Riku Oras (Johannes Axerud)
10.13 0-3 Jose Ikonen
11.18 1-3 Olli Pöyliö (Leevi Kemppainen)
15.57 2-3 Juuso Eteläpää
29.31 3-3 Joonas Madetoja (Olli Pöyliö)
43.16 4-3 Joonas Madetoja (Olli Pöyliö)

Tarkemmat ottelutilastot löydät Palloliiton sivuilta.

Ottelun maalikoosteen löydät Futsal-Liigan YouTube-kanavalta.