HIFK palasi pelikentille kahden viikon tauon jälkeen kohtaamalla PJK:n vieraskentällä Pirkkalassa lauantaina. Tähtirintojen edelliset kolme ottelua jouduttiin siirtämään eteenpäin uusiin ajankohtiin koronaan liittyvänä varotoimenpiteenä.

Vuodenvaihteen jälkeen selvästi pirteämpiä otteita esittänyt HIFK otti komennon Pirkkalassa iskemällä avausmaalin ajassa 8.04. Timo Peltolan syöttö löysi FC Kemi-ottelussa pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi olleen Johannes Axerudin, joka pommitti HIFK:n johtoon kauden kahdeksannella maalillaan.

PJK kuittasi valkopaitaisen vierasjoukkueen avausmaalin kahdella nopealla osumalla, mutta sen jälkeen oli jälleen HIFK:n vuoro ottaa komento takaisin itselleen. PJK:n oman maalin ja Leo Rautiaisen illan ensimmäisen maalin myötä HIFK johti peliä lukemin 2-3 ajassa 13.05. Kotijoukkueen Antti Ala-Myllymäki sinetöi kuuden maalin puoliajan iskemällä taukolukemiksi 3-3 reilut pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä.

Toisella puoliajalla Solidsportin kautta ottelua seuranneet katsojat saivat nähdä kaksi maalia, jotka molemmat olivat HIFK:n käsialaa. Riku Oras laukoi ensin keskeltä lukemiksi 3-4 Axerudin syötöstä, ja viisi minuuttia myöhemmin Rautiainen teki loppulukemiksi 3-5. Hän otti Jose Ikosen pitkän avauksen haltuun, kääntyi ja laukoi pallon PJK-vahti Nico Suomalaisen jalkojen välistä maaliin ajassa 29.46.

6.2.2021 PJK-HIFK 3-5 (3-3)
8.04 0-1 Johannes Axerud (Timo Peltola)
9.19 1-1 Joona Neuvonen (Tomi Tiira)
10.34 2-1 Antti Ala-Myllymäki (Miikka Mörö)
11.27 2-2 PJK:n oma maali
13.05 2-3 Leo Rautiainen (Jose Ikonen)
17.47 3-3 Antti Ala-Myllymäki (Leevi Päivinen)
24.04 3-4 Riku Oras (Johannes Axerud)
29.46 3-5 Leo Rautiainen (Jose Ikonen)

Ottelun Tähtipelaajat: Antti Ala-Myllymäki (PJK), Johannes Axerud (HIFK).
Tarkemmat ottelutilastot: Palloliitto
Ottelun maalikooste: Futsal-Liigan YouTube

Lauantaisen vierasvoiton jälkeen HIFK lähti hakemaan toista peräkkäistä voittoaan kotiottelussa valkeakoskilaista Mad Maxia vastaan. Ottelu pelattiin sunnuntai-iltana yleisöltä suljetussa Pirkkolan palloiluhallissa heti Dickenin ja HIFK:n välisen naisten käsipallon Suomen Cupin finaalin päättymisen jälkeen.

Sunnuntai-illan vastus oli HIFK:lle ennakkoon nähden kova, sillä Mad Max oli taulukossa viidentenä, kun taas HIFK piti hallussaan sarjan toiseksi viimeistä sijaa. Kentällä asetelmat olivat kuitenkin täysin erilaiset: ensimmäinen puoliaika piti sisällään kuusi maalia, joista viisi merkittiin HIFK:lle! Hassan Yaghoubi teki kaksi maalia ja Juho Mäkiniemi sekä Leo Rautiainen yhdet maalit mieheen. Kotijoukkueen illan toinen maali merkittiin Mad Maxin omaksi maaliksi.

Mad Max tuli mukaan peliin kaventamalla tilanteeksi 5-3 reilun puolen tunnin pelin jälkeen ja lähti maalien jälkeen hakemaan lisäosumia ilman maalivahtia. Yaghoubi sai hattutempun täyteen viimeistelemällä ottelun lopullisesti ratkaisseen 6-3-osuman tyhjään maaliin ajassa 34.23. Pallo meni vielä lopussa kertaalleen yli maaliviivan kentän molemmissa päädyissä, joten lopputulokseksi jäi 7-4.

Mad Max-voitto oli samalla HIFK:n miesten joukkueen historian ensimmäinen kotivoitto Futsal-Liigassa. Kuuden pisteen viikonloppunsa ansiosta joukkue nousi pois suoran putoajan paikalta. Joukkueella on jälleen edessään kahden ottelun viikonloppu: lauantaina 13.2. vastassa on Riemu Pirkkolassa klo 13 ja sunnuntaina 14.2. ohjelmassa on puolestaan elintärkeä vierasottelu pisteen HIFK:ta jäljessä olevaa JoSePaa vastaan. Ottelut pelataan ilman yleisöä.

7.2.2021 HIFK-Mad Max 7-4 (5-1)
4.50 1-0 Juho Mäkiniemi (Johannes Axerud)
10.25 2-0 Mad Maxin oma maali
15.26 2-1 Jesse Collin (Mika Jussila)
15.45 3-1 Hassan Yaghoubi (Johannes Axerud)
16.42 4-1 Leo Rautiainen
17.51 5-1 Hassan Yaghoubi
32.03 5-2 Matti Jussila (Akseli Tiensuu)