Viime viikolla uutisoitiin jo miesten ensimmäisistä pelaajasopimuksista HIFK:n paitaan ja nyt julkaistujen pelaajasopimusten määrä tuplaantuu, kun Jose Ikosen, Juho Mäkiniemen ja Timo Peltolan kanssa on tehty sopimukset. 

Jose Ikonen muutti pääkaupunkiseudulle viime kaudelle ja nousi heti avainpelaajien joukkoon kasaten vakuuttavan pohjapelaamisensa lisäksi 17 ottelussa maireat tehot 10+16. Ikosen vankka liigakokemus oli iso lisä Futsal-Ykkösen voittaneeseen ryhmään.

Ikonen on liigassa edustanut aiemmin useamman kauden kestomenestyjä KaDya, jossa Ikonen pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Ennen Helsinkiin muuttoaan Ikonen pelasi yhden kauden tuolloin sarjaan nousseen JoSePan riveissä, joten nousijajoukkueen asemasta löytyy kokemusta. Ikonen tulee olemaan tärkeä pala HIFK:n joukkuetta. 

– Fiilikset jatkosopimuksesta on todella hyvät. Seura pyrkii eteenpäin ja kehittämään toimintaa koko ajan, joten on hienoa olla mukana tässä projektissa. Joukkueen rakentaminen on myös koko ajan näyttänyt siltä että saadaan hyvä porukka kasaan ja ollaan valmiita pelaamaan liigassa.

Vaikka Ikonen on pelannut Futsal-Liigaa jo usealla kaudella ja voittanut mestaruudenkin, ei hänen palonsa pelaamista kohtaan ole sammunut, ja omat tavoitteetkin ovat kristallin kirkkaat. 

– Omat tavoitteet on pelata paras liigakausi, minkä olen pelannut koskaan ja samalla auttaa joukkue playoffeihin mukaan. Vaikka ensisijainen tavoite on tietenkin säilyä sarjassa, niin itse en ole kauteen tyytyväinen, jos ei olla kahdeksan parhaan joukossa runkosarjan jälkeen, Ikonen paaluttaa. 

Juho Mäkiniemi siirtyi kesken viime kauden tamperelaisen Ilveksen riveistä Helsinkiin. Otteluita vyölle kertyi lopulta yhdeksän, joissa Mäkiniemi nakutti kelpo tehot 4+1, aiheuttaen taitavuudellaan haasteita vastustajien puolustuksille. Monipuolisena futsalpelaajana tunnettu Mäkiniemi on ehtinyt Ilveksen riveissä keräämään kokemusta liigapeleistä jo useamman kauden verran ja nyt pelejä tulee lisää HIFK:n punapaidassa. Mäkiniemi on päässyt pelaamaan isoja pelejä urallaan, josta on pelkästään hyötyä alkavalla kaudella. 

Timo Peltola on kerännyt futsalkokemusta aiemmin muun muassa GFT:n organisaatiosta. Helsingin puolelle pelaamaan Peltola siirtyi viime kaudeksi ja nyt edessä on liigapelit HIFK:n legendaarisessa punapaidassa. Peltola pelasi erittäin vahvan debyyttikauden kasaten 19 otteluun muikeat 16+9 tehot ollen tehotilaston kärkipäätä sekä joukkueessa että koko sarjassa. Peltolalla on edellytykset nousta isoihin saappaisiin myös liigan ympyröissä. 

Lisää pelaajauutisia odotettavissa piakkoin! 

HIFK:n miesten sopimustilanne 21.7.2020: Sampo Kaukonen, Stefan Petrescu, Hassan Yaghoubi, Jose Ikonen, Juho Mäkiniemi & Timo Peltola.