FC Kemi – HIFK & ToPV – HIFK
Tervahalli, Kemi & Putaan liikuntahalli, Tornio
Lauantai 24.10.2020, klo 13:00 ja sunnuntai 25.10.2020, klo 12:00
Miesten Futsal-Liigan kauden 2020–2021 4. ja 5. ottelukierros

HIFK palaa Futsal-Liigan kentille parin viikon tauon jälkeen pitkällä vierasmatkalla, jonka aikana kohdataan ensin lauantaina FC Kemi ja sunnuntain ToPV. Tähtirinnat pyrkii jatkamaan voittojen tiellä, kun edellisessä ottelussa kaatui historiallisesti PP-70 luvuin 3-1 Tesoman palloiluhallissa. Tuossa ottelussa maaliverkkoja rödan puolelta heiluttivat Johannes Axerud kahdesti ja Hassan Yaghoubi kertaalleen.

Lauantainen vastustaja FC Kemi on aloittanut kautensa hyvin vahvasti, kun viisi ensimmäistä ottelua on pullistanut voittosaraketta yhtä monella voitolla. Täydet 15 sarjapistettä oikeuttaa sarjataulukon kärkisijaan. Vahvasti tähänkin kauteen satsannut kemiläisorkesteri on juhlinut sarjataulukon lisäksi myös henkilökohtaisessa pistepörssissä, sillä liigan kymmenen kärjessä on peräti neljä FC Kemin pelaajaa, tehokkaimpana on häärinyt pivot-pelaaja Enderson Suarez, joka on tykittänyt alkukaudella jo pisteet 8+3. Muutaman ulkomaalaisvahvistuksen lisäksi Kemin paidassa isoja minuutteja keräävät Suomen maajoukkueeseen valitut Vesa Lilja sekä Tuukka Pikkarainen, joten kemiläisten terävin kärki on kiistatta sarjan kärkiluokkaa. Helppoja pisteitä ei lauantaina ole tarjolla, mutta HIFK lähtee luottavaisin mielin kohti lauantain ottelua.

” Lähdemme peliin uudistunein kuvioin ennakkoluulottomasti haastamaan sarjan kärkeä”, kommentoi Jesse Kyrkkö viikonlopun alla FC Kemi -ottelua.

Kemi-ottelun jälkeen palautumisaikaa on alle vuorokausi palautua, kunnes jälleen pelataan. Yöpymisen jälkeen matka jatkuu Tornioon, jossa kyläillään Tornion Palloveikkojen luona. ToPV on aloittanut sarjansa kaksijakoisesti, kun sekä FC Kemi ja KaDy kukistivat torniolaiset, mutta viime viikonlopun tuplaottelut etelässä tuottivat kaksi voittoa, kun sekä SoVo että PP-70 totesivat ToPV:n vieneet sarjapisteet mukanaan.

Torniolaisten joukkue uusiutui tälle kaudelle isosti, kun esimerkiksi Jarmo Junno ja Bob jättivät joukkueen. Tilalle on kuitenkin saatu uusia vahvistuksia, kun Ruotsista maalinsuulle värvättiin Viktor Jansson ja kenttäpelaajista kenties suurimpana uutena nimenä voi mainita maajoukkuepelaaja Sergei Korsunovin. ToPV:n tehokkain on alkukaudesta ollut maalin edessä juonikas Aleksi Kylmälä tehoin 6+1.

”Myös sunnuntaina on kova peli tulossa. Pitkä viikonloppu edessä ja lähdemme nälkäisenä tavoittelemaan voittoa. Pidetään tempoa yllä ja haetaan pisteet”, toteaa sunnuntain ToPV-kamppailusta puolestaan Janne Paski.

Tuplaviikonlopun jälkeen sarjassa pidetään maajoukkuetauko, kun Suomen maajoukkue kohtaa MM-karsintojen kaksiosaisessa pudotuspelivaiheessa Serbian. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 14. marraskuuta klo 13:00 Pirkkolassa, kun espoolainen GFT saapuu vierailemaan. Tervetuloa!