HIFK:n Futsal-Liigan debyyttikauteen valmistautuva miesten joukkue on saanut neuvoteltua jälleen uusia pelaajasopimuksia, kun Futsal-Ykkösessä vahvasti pelannut Leo Rautiainen siirtyy EBK:n paidasta Helsinkiin ja tähtirintoihin. Myös aiemmin urallaan PP-70:n riveissä Futsal-Liigaa pelannut Muhammed Al-Itawa nähdään ensi kaudella HIFK:n paidassa.

Leo Rautiainen oli EBK:n kantavia pelaajia läpi joukkueen kahden viime Futsal-Ykkösen kauden. Espoolaisten riveissä Rautiainen iski 33 Futsal-Ykkösen ottelussa kovat 25+29 tehot, mutta nyt haaste kasvaa, sillä liigassa puolustaminen on edelleen huomattavasti tarkempaa ja organisoidumpaa kuin alati kehittyvässä Futsal-Ykkösessä. Tämän myös Rautiainen tiedostaa.

Liigassa kaikki on parempaa. Tempo nopeampaa, tilaa on vähemmän ja joukkueet taktisesti kypsempiä. Tuon joukkueen hyökkäämiseen monipuolisuutta, sillä pystyn suojaamaan palloa ja siten luomaan maalipaikkoja sekä itselleni että muille. En ole kuitenkaan vain pivot-pelaaja, sillä pystyn pelaamaan myös muissa rooleissa kentällä”.

Rautiainen on aiemmin käynyt haistelemassa nuorten maajoukkueenkin vauhtia, joten potentiaalia hänellä futsalistana on. Futsal-Ykkösen tarjottua oman kehitysalustansa, halusi Rautiainen uudenlaisia tuulia uralleen. Valinnaksi kohdistui HIFK.

Päädyin valitsemaan HIFK:n, koska halusin uusia haasteita parin Ykkösen kauden jälkeen, ja HIFK tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta molemmin puoleisen kiinnostuksen vuoksi. Tavoitteenani onkin pelata mahdollisimman hyvää futsalia ja auttaa joukkue sarjataulukossa niin korkealle kuin mahdollista!

Muhammed Al-Itawa on futsalpelaajana rohkea haastamaan ja tuottaa nopeudellaan vaikeuksia myös liigajoukkueiden puolustuksille. Päätös hypätä mukaan HIFK:n liigaorganisaatioon ei ollut Al-Itawalle vaikea, etenkään kotiyleisön takia.

Seuralla on halukkuutta mennä eteenpäin ja kehittyä. On iso ilo olla osana tätä joukkuetta, vaikkakin edessä on haasteellinen kausi. Liigakausi tulee vaatimaan kovaa työtä alusta loppuun saakka ja siihen ollaan valmiita. Ja kukapa ei haluaisi pelata Stadin Kingeille!

Kaksi viimeisintä, loukkaantumisten rasittamaa Ykkösen kautta kerrytti kokemusta valtakunnallisista peleistä 18 sarjaottelun ja 7+5 tehopisteen verran. Al-Itawa on ehtinyt Futsal-Liigaa pelaamaan jo Tampereella toisen punapaitaisen seuran, PP-70:n, riveissä. Mies tietääkin tarkasti liigan vaatimukset, mutta kokee olevansa myös valmiimpi pelaajana kuin muutama vuosi sitten ja asettaa itselleen sekä joukkueelle realistiset tavoitteet.

Pelaamiseeni on tullut enemmän itsevarmuutta ja uskallusta. Olen kehittynyt sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, mutta tokikaan en ole vielä valmis pelaajana vaan liiga vaatii lisätyötä, mutta aion antaa kaikkeni. Tavoitteena on kerätä kokemusta ja samalla säilyä sarjassa ensi kaudelle. Joukkue omaa kuitenkin myös potentiaalia playoffeihin pääsyn suhteen”.

Rautiaisen ja Al-Itawan uutisen lisäksi myös miesten ensimmäiset harjoitusottelut on saatu sovituksi. Lauantaina 29. elokuuta kohdataan Toijalan Monitoimitalolla Akaa Futsal, joka edustaa Suomea myös Euroopan kentillä viime kauden runkosarjan menestyksensä perusteella. Toisessa harjoitusottelussa pelataan suomalaisen futsalin kestomenestyjää GFT:a vastaan Leppävaaran liikuntahallissa keskiviikkona 2. syyskuuta.

Jo ennen lauantain harjoitusottelua Akaa Futsalia vastaan julkaistaan myös lisää pelaajauutisia, joten kannattaa pysyä hereillä!

Myös Futsal-Liigan otteluohjelma on julkaistu ja HIFK:n pelit löytyvät tästä (linkki vie Palloliiton sivuille). Miehet aloittavat liigataipaleensa sunnuntaina 20. syyskuuta Tampereella Ilveksen vieraana. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa Pirkkolan urheilutalolla lauantaina 26. syyskuuta klo 19:00, lämpimästi tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon!

Miesten pelaajasopimustilanne 25.8.2020:
Maalivahdit: Sampo Kaukonen
Kenttäpelaajat: Muhammed Al-Itawa, Johannes Axerud, Jose Ikonen, Juho Mäkiniemi, Timo Peltola, Stefan Petrescu, Leo Rautiainen ja Hassan Yaghoubi.